Négy szakembert és négy vállalkozást díjaztak a győri Prima Gálán

Négy szakembert és négy vállalkozást díjaztak a győri Prima Gálán
2023. 11. 05., 13:17

Az elismeréssel a helyi vállalkozók fejezik ki elismerésüket a kulturális, a tudományos, a köznevelési és a közösségi élet neves képviselői előtt.

Az elismeréssel a helyi vállalkozók fejezik ki elismerésüket a kulturális, a tudományos, a köznevelési és a közösségi élet neves képviselői előtt.

„Nagy öröm, hogy egy év elteltével újra együtt ünnepelhetünk – mondta Dr. Kovács Péter, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron vármegyei szervezetének elnöke köszöntjében. – A sikerről mindenki más az elképzelése. Az oda vezető út azonban mindig tele van kihívásokkal, megoldandó feladatokkal és lehetőségekkel.”

A Prima Primissima díjat 2003-ban Demján Sándor alapította. 2005-től pedig az ország vármegyéi is csatlakoztak a kezdeményezéshez, ezzel megszülettek a területi Prima-díjak.

Győr-Moson-Sopron 2023-as Prima elismerései közül
– a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat dr. Bodnár Mária, a mosonmagyaróvári Hospice-ház alapító orvosa vehette át;
– Magyar Zeneművészet kategóriában a Prima díjas Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója lett;
– Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában a díjat Fazakas Márton atya, a Csornai Premontrei Apátság apátja kapta;
– Magyar Tudomány kategóriában dr. Knáb Erzsébet pedagógus, egyetemi oktató és hr-szakember munkáját ismerték el Prima díjjal.

Az Országos Év Vállalkozója oklevelet Győr-Moson-Sopronból Szórádi László, a Cső-Lavina Kft. ügyvezetője vehette át. Győr-Moson-Sopron vármegyében az év vállalkozója idén Imre Péter, a Famex Tools Kft. ügyvezetője lett. A második év vállalkozója díjat Miklósy Lajos, az Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezetője vehette át. A harmadik év vállalkozója címmel pedig Horváth Bencét és Sztanity Szilárdot, a Therápia Bor, Párlat, Gourmet ügyvezetőit ismerték el.

A gálára több jeles közéleti személyiség is érkezett, köztük Demján Sándorné Lídia, a gála fővédnöke, Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese, Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere, dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Horváth Szabolcs, a NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója, Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Friedler Ferenc az egyetem rektora és több vármegye VOSZ elnöke.

Forrás: kisalföld.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS