Négy szakembert és négy vállalkozást díjaztak a győri Prima Gálán

Négy szakembert és négy vállalkozást díjaztak a győri Prima Gálán
2023. 11. 05., 13:17

Az elismeréssel a helyi vállalkozók fejezik ki elismerésüket a kulturális, a tudományos, a köznevelési és a közösségi élet neves képviselői előtt.

Az elismeréssel a helyi vállalkozók fejezik ki elismerésüket a kulturális, a tudományos, a köznevelési és a közösségi élet neves képviselői előtt.

„Nagy öröm, hogy egy év elteltével újra együtt ünnepelhetünk – mondta Dr. Kovács Péter, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron vármegyei szervezetének elnöke köszöntjében. – A sikerről mindenki más az elképzelése. Az oda vezető út azonban mindig tele van kihívásokkal, megoldandó feladatokkal és lehetőségekkel.”

A Prima Primissima díjat 2003-ban Demján Sándor alapította. 2005-től pedig az ország vármegyéi is csatlakoztak a kezdeményezéshez, ezzel megszülettek a területi Prima-díjak.

Győr-Moson-Sopron 2023-as Prima elismerései közül
– a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat dr. Bodnár Mária, a mosonmagyaróvári Hospice-ház alapító orvosa vehette át;
– Magyar Zeneművészet kategóriában a Prima díjas Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója lett;
– Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában a díjat Fazakas Márton atya, a Csornai Premontrei Apátság apátja kapta;
– Magyar Tudomány kategóriában dr. Knáb Erzsébet pedagógus, egyetemi oktató és hr-szakember munkáját ismerték el Prima díjjal.

Az Országos Év Vállalkozója oklevelet Győr-Moson-Sopronból Szórádi László, a Cső-Lavina Kft. ügyvezetője vehette át. Győr-Moson-Sopron vármegyében az év vállalkozója idén Imre Péter, a Famex Tools Kft. ügyvezetője lett. A második év vállalkozója díjat Miklósy Lajos, az Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezetője vehette át. A harmadik év vállalkozója címmel pedig Horváth Bencét és Sztanity Szilárdot, a Therápia Bor, Párlat, Gourmet ügyvezetőit ismerték el.

A gálára több jeles közéleti személyiség is érkezett, köztük Demján Sándorné Lídia, a gála fővédnöke, Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese, Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere, dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Horváth Szabolcs, a NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója, Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Friedler Ferenc az egyetem rektora és több vármegye VOSZ elnöke.

Forrás: kisalföld.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS