Magyarok a világcsúcson

2022. 11. 18., 12:47

Kovács Patrik, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) társelnöke vezette az OECD üzleti delegációját a G20 üzleti csúcsán, a B20-on.

Az Indonéziában megtartott rendezvényen a világ 20 legnagyobb gazdaságának legjelentősebb üzleti szereplői és vállalatai vettek részt, az előadók között pedig felszólalt Elon Musk, a Tesla alapítója, Claus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója, Anne Hathaway színész és ENSZ Női Nagykövet, a Világbank vezetői, az üzleti csúcs résztvevője volt Indonézia és Dél-Korea elnöke, valamint Ausztrália és Kanada miniszterelnöke is.

A B20, azaz Business20 üzleti csúcs a világ egyik legrangosabb eseménye az üzleti életben, hiszen a globális GDP 80 százalékát termelő 20 legnagyobb gazdaság üzleti krémje vesz részt rajta. A G20 csúcsot megelőzően a B20 keretében egy egész éven keresztül munkacsoportokban zajlik a munka, melynek eredményeként fontos ajánláscsomagok születnek, amiket a G20 országok politikai vezetői megtárgyalnak átvesznek, vagy beillesztenek a saját politikai és szakpolitikai rendszereikbe.

Az Indonéz B20-on született 25 ajánláscsomag 15 iparágra terjed ki, 1200 globális és meghatározó vállalat felsővezetője vett részt kidolgozásukban 350 ülés és több mint 2000 munkaóra befektetésével.

A VOSZ az egytelen magyar szervezet, amely a szakmai munkában részt vesz immár három éve, ugyanis Kovács Patrik, a VOSZ Társelnöke a digitalizációs és kkv munkacsoport munkáját segíti tagként és részt vett már a szaúd-arábiai, az olasz és az indonéz B20-ajánláscsomagok elkészítésében is.

„Óriási megtiszteltetés, hogy idén az OECD Gazdasági Tanácsadó Testülete KKV Bizottságának Elnökeként és egyben a VOSZ Társelnökeként vezethettem azt az üzleti delegációt, amelynek keretében számos komoly üzleti szervezet és nagyvállalat vezetői utaztak ki az indonéz fórumra, így közelebb hozhattuk a magyar vállalkozókat ehhez a magas szintű nemzetközi kapcsolatrendszerhez” – fogalmazott Kovács Patrik.

A világ üzleti közössége a G20 vezetőknek átnyújtott hivatalos záródokumentumban három kulcsfontosságú prioritást fogalmazott meg. A G20 csúcson a világ vezetőinek asztalára kerülő és megtárgyalandó dokumentum sürgeti a vezetőket:
1. az innováció előmozdítására, mely kiemelten fontos a méltányos válság utáni növekedés beindítása érdekében,
2. a fenntartható fejlődés elősegítése, kiemelt fókusszal a kkv-k és a kiszolgáltatott csoportok segítésére, valamint
3. ösztönözzék a széleskörű és sokrétű szereplőt érintő együttműködést a fejlődő és a fejlett országok gazdaságai között annak érdekében, hogy ellenállóbb és fenntarthatóbb gazdaságot építhessünk.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-24 09:37:36
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS