Magyarok a világcsúcson

2022. 11. 18., 12:47

Kovács Patrik, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) társelnöke vezette az OECD üzleti delegációját a G20 üzleti csúcsán, a B20-on.

Az Indonéziában megtartott rendezvényen a világ 20 legnagyobb gazdaságának legjelentősebb üzleti szereplői és vállalatai vettek részt, az előadók között pedig felszólalt Elon Musk, a Tesla alapítója, Claus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója, Anne Hathaway színész és ENSZ Női Nagykövet, a Világbank vezetői, az üzleti csúcs résztvevője volt Indonézia és Dél-Korea elnöke, valamint Ausztrália és Kanada miniszterelnöke is.

A B20, azaz Business20 üzleti csúcs a világ egyik legrangosabb eseménye az üzleti életben, hiszen a globális GDP 80 százalékát termelő 20 legnagyobb gazdaság üzleti krémje vesz részt rajta. A G20 csúcsot megelőzően a B20 keretében egy egész éven keresztül munkacsoportokban zajlik a munka, melynek eredményeként fontos ajánláscsomagok születnek, amiket a G20 országok politikai vezetői megtárgyalnak átvesznek, vagy beillesztenek a saját politikai és szakpolitikai rendszereikbe.

Az Indonéz B20-on született 25 ajánláscsomag 15 iparágra terjed ki, 1200 globális és meghatározó vállalat felsővezetője vett részt kidolgozásukban 350 ülés és több mint 2000 munkaóra befektetésével.

A VOSZ az egytelen magyar szervezet, amely a szakmai munkában részt vesz immár három éve, ugyanis Kovács Patrik, a VOSZ Társelnöke a digitalizációs és kkv munkacsoport munkáját segíti tagként és részt vett már a szaúd-arábiai, az olasz és az indonéz B20-ajánláscsomagok elkészítésében is.

„Óriási megtiszteltetés, hogy idén az OECD Gazdasági Tanácsadó Testülete KKV Bizottságának Elnökeként és egyben a VOSZ Társelnökeként vezethettem azt az üzleti delegációt, amelynek keretében számos komoly üzleti szervezet és nagyvállalat vezetői utaztak ki az indonéz fórumra, így közelebb hozhattuk a magyar vállalkozókat ehhez a magas szintű nemzetközi kapcsolatrendszerhez” – fogalmazott Kovács Patrik.

A világ üzleti közössége a G20 vezetőknek átnyújtott hivatalos záródokumentumban három kulcsfontosságú prioritást fogalmazott meg. A G20 csúcson a világ vezetőinek asztalára kerülő és megtárgyalandó dokumentum sürgeti a vezetőket:
1. az innováció előmozdítására, mely kiemelten fontos a méltányos válság utáni növekedés beindítása érdekében,
2. a fenntartható fejlődés elősegítése, kiemelt fókusszal a kkv-k és a kiszolgáltatott csoportok segítésére, valamint
3. ösztönözzék a széleskörű és sokrétű szereplőt érintő együttműködést a fejlődő és a fejlett országok gazdaságai között annak érdekében, hogy ellenállóbb és fenntarthatóbb gazdaságot építhessünk.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS