Kutatóorvost, jogászt és kenust díjaztak 2023-ban Prima díjjal Csongrádban

Kutatóorvost, jogászt és kenust díjaztak 2023-ban Prima díjjal Csongrádban
2023. 11. 20., 21:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Csongrád-Csanád vármegyei Szervezetének elnöksége és a vármegyei Prima Díj Alapítvány Kuratóriuma 2023-ban 17. alkalommal hirdette meg a vármegyei Prima Díjat.

A díjátadó ünnepségen szombaton a szegedi Tisza Szállóban idén is hárman vehették át a rangos elismerést – írja a delmagyar.hu.

Sipos Tamás, a VOSZ Csongrád-Csanád Vármegyei elnöke beszédében úgy fogalmazott: a díj és a díjazottak stabil értékrendet képviselnek, ami mások számára is irányadó.

2023-ban a Magyar Oktatás és Köznevelés Kategória Prima díját az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar első női dékánja, Görög Márta vehette át.

A Magyar Sport kategória Prima díját Nagy Bianka, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület kenusa kapta.

A kuratórium a Magyar Tudomány kategóriában Letoha Tamás kutatóorvosnak ítélte a díjat.

A gálaesten köszöntötték a 2023-es év Csongrád-Csanád Vármegyei Év Vállalkozóit: Pintér Csabát, Gulyás Gábort, Farkas Pétert, Tóth Józsefet és Stumpf Viktóriát.

Az Országos Év vállalkozója Batki Mihály, a Batki és Társa Kft. ügyvezetője, aki a kitüntetését december 1-jén veheti át Budapesten a Művészetek Palotájában megrendezésre kerülő vállalkozók napján.

A felvételen Görög Márta, Letoha Tamás és Nagy Bianka mellett jobbra Sipos Tamás.

(Fotó: Karnok Csaba)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS