Körmenden köszöntötték Vas megye Prima Díjasait

2019. 10. 07., 18:30

Körmendi kosaras, nardai polgármester és egyházashetyei irodalomtörténész kapta 2019-ben a Vas megyei Prima Díjat.

Együtt ünnepeltek a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a sport jeles képviselői a Vas Megyei Prima Gálán. A 15. gálának a várossá nyilvánításának 775. évfordulóját ünneplő Körmend színházterme adott otthont október 5-én.

A 10 kategória jelöltjei között három Prima díjat adtak át, ezenkívül egy közönségdíj, egy ifjúsági Prima-elismerés, valamint három Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj is gazdára talált – olvasható a VOSZ honlapján.

A sikeres megyei vállalkozásoknak köszönhetően a Vas Megyei Prima Díj biztos gazdasági és társadalmi alapokon nyugszik. Köszönhető ez részben Szárnyas Jánosnak, a VOSZ Vas megyei elnökének, aki három éve megújította a rendezvényt, így a Prima Primissima díjhoz hasonlóan a megyében is 10 kategóriában voltak jelöltek.

A kategóriák legjobbjait 2019-ben is a VOSZ Vas megyei elnöksége választotta meg, közülük titkos szavazással döntöttek a legjobb háromról, akik nettó 1 millió forinttal lettek gazdagabbak.

Az idei három Vas megyei Prima Díjas Alexa Károly, Glavanics Krisztina és Ferencz Csaba lett.

Átadtak egy közönségdíjat is, amelynek odaítélésében a megyei napilap segédkezett egy szavazás lebonyolításával. A közönségdíjas jutalmazásáról Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere, dr. Puskás Tivadar gondoskodott. Idén a közönségdíjat a kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttes alapítója, Dvorákné Kővári Anikó néptáncoktató vehette át.

Gazdára talált egy ifjúsági díj is, a két jelölt között a vaol.hu-n közzétett közönségszavazás döntött, az Ifjúsági Prima díjat Varga Bence kapta.

A rendezvényen adták át a VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2019. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA” díjakat, és bemutatásra kerültek a VOSZ országos „2019. ÉV VÁLLALKOZÓJA” jelöltjei.

A VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2019. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA" díjazottjai:

Desits Rita - Toronyi Sütőipari Kft.
Dobos János - Nyugat Méh Kereskedelmi Kft.
Kalocsai Norbert - Kelet-Ablak Kft.
Schmidt Katalin - LIGNOMAT Kft. 

A VOSZ országos „2019. ÉV VÁLLALKOZÓJA" díjra jelöltek:

Racker Balázs - Rabacsa Metalltechnik Kft.
Sümeghy Mihály - Vasi Agrocenter Kft. 

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjban részesülnek:

Andor Eszter
Orbán Róbert
Völler László

(Fotó: vaskarika.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS