Körmenden köszöntötték Vas megye Prima Díjasait

2019. 10. 07., 18:30

Körmendi kosaras, nardai polgármester és egyházashetyei irodalomtörténész kapta 2019-ben a Vas megyei Prima Díjat.

Együtt ünnepeltek a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a sport jeles képviselői a Vas Megyei Prima Gálán. A 15. gálának a várossá nyilvánításának 775. évfordulóját ünneplő Körmend színházterme adott otthont október 5-én.

A 10 kategória jelöltjei között három Prima díjat adtak át, ezenkívül egy közönségdíj, egy ifjúsági Prima-elismerés, valamint három Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj is gazdára talált – olvasható a VOSZ honlapján.

A sikeres megyei vállalkozásoknak köszönhetően a Vas Megyei Prima Díj biztos gazdasági és társadalmi alapokon nyugszik. Köszönhető ez részben Szárnyas Jánosnak, a VOSZ Vas megyei elnökének, aki három éve megújította a rendezvényt, így a Prima Primissima díjhoz hasonlóan a megyében is 10 kategóriában voltak jelöltek.

A kategóriák legjobbjait 2019-ben is a VOSZ Vas megyei elnöksége választotta meg, közülük titkos szavazással döntöttek a legjobb háromról, akik nettó 1 millió forinttal lettek gazdagabbak.

Az idei három Vas megyei Prima Díjas Alexa Károly, Glavanics Krisztina és Ferencz Csaba lett.

Átadtak egy közönségdíjat is, amelynek odaítélésében a megyei napilap segédkezett egy szavazás lebonyolításával. A közönségdíjas jutalmazásáról Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere, dr. Puskás Tivadar gondoskodott. Idén a közönségdíjat a kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttes alapítója, Dvorákné Kővári Anikó néptáncoktató vehette át.

Gazdára talált egy ifjúsági díj is, a két jelölt között a vaol.hu-n közzétett közönségszavazás döntött, az Ifjúsági Prima díjat Varga Bence kapta.

A rendezvényen adták át a VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2019. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA” díjakat, és bemutatásra kerültek a VOSZ országos „2019. ÉV VÁLLALKOZÓJA” jelöltjei.

A VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2019. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA" díjazottjai:

Desits Rita - Toronyi Sütőipari Kft.
Dobos János - Nyugat Méh Kereskedelmi Kft.
Kalocsai Norbert - Kelet-Ablak Kft.
Schmidt Katalin - LIGNOMAT Kft. 

A VOSZ országos „2019. ÉV VÁLLALKOZÓJA" díjra jelöltek:

Racker Balázs - Rabacsa Metalltechnik Kft.
Sümeghy Mihály - Vasi Agrocenter Kft. 

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjban részesülnek:

Andor Eszter
Orbán Róbert
Völler László

(Fotó: vaskarika.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS