Körmenden köszöntötték Vas megye Prima Díjasait

2019. 10. 07., 18:30

Körmendi kosaras, nardai polgármester és egyházashetyei irodalomtörténész kapta 2019-ben a Vas megyei Prima Díjat.

Együtt ünnepeltek a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a sport jeles képviselői a Vas Megyei Prima Gálán. A 15. gálának a várossá nyilvánításának 775. évfordulóját ünneplő Körmend színházterme adott otthont október 5-én.

A 10 kategória jelöltjei között három Prima díjat adtak át, ezenkívül egy közönségdíj, egy ifjúsági Prima-elismerés, valamint három Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj is gazdára talált – olvasható a VOSZ honlapján.

A sikeres megyei vállalkozásoknak köszönhetően a Vas Megyei Prima Díj biztos gazdasági és társadalmi alapokon nyugszik. Köszönhető ez részben Szárnyas Jánosnak, a VOSZ Vas megyei elnökének, aki három éve megújította a rendezvényt, így a Prima Primissima díjhoz hasonlóan a megyében is 10 kategóriában voltak jelöltek.

A kategóriák legjobbjait 2019-ben is a VOSZ Vas megyei elnöksége választotta meg, közülük titkos szavazással döntöttek a legjobb háromról, akik nettó 1 millió forinttal lettek gazdagabbak.

Az idei három Vas megyei Prima Díjas Alexa Károly, Glavanics Krisztina és Ferencz Csaba lett.

Átadtak egy közönségdíjat is, amelynek odaítélésében a megyei napilap segédkezett egy szavazás lebonyolításával. A közönségdíjas jutalmazásáról Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere, dr. Puskás Tivadar gondoskodott. Idén a közönségdíjat a kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttes alapítója, Dvorákné Kővári Anikó néptáncoktató vehette át.

Gazdára talált egy ifjúsági díj is, a két jelölt között a vaol.hu-n közzétett közönségszavazás döntött, az Ifjúsági Prima díjat Varga Bence kapta.

A rendezvényen adták át a VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2019. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA” díjakat, és bemutatásra kerültek a VOSZ országos „2019. ÉV VÁLLALKOZÓJA” jelöltjei.

A VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2019. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA" díjazottjai:

Desits Rita - Toronyi Sütőipari Kft.
Dobos János - Nyugat Méh Kereskedelmi Kft.
Kalocsai Norbert - Kelet-Ablak Kft.
Schmidt Katalin - LIGNOMAT Kft. 

A VOSZ országos „2019. ÉV VÁLLALKOZÓJA" díjra jelöltek:

Racker Balázs - Rabacsa Metalltechnik Kft.
Sümeghy Mihály - Vasi Agrocenter Kft. 

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjban részesülnek:

Andor Eszter
Orbán Róbert
Völler László

(Fotó: vaskarika.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS