Kiket és hol keresnek fel a NAV revizorai március első hetében? – Itt a friss lista

2021. 03. 01., 13:00

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 1-jén kezdődő héten.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal NAV: ellenőrzései 2021-ben a jogkövető adózók segítésére, a hibák javításának, a hiányosságok pótlásának támogatására fókuszál. Ugyanakkor a szándékos adóelkerüléssel szemben továbbra is határozottan lép fel a NAV. A kockázatok súlya szerint kerül sor a jogkövetési, illetve az adó- vagy vámellenőrzésre.

A 2021-es ellenőrzési tervet részletesen itt mutattuk be.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. márciusban azokat a budapesti vállalkozásokat ellenőrzik, amelyek az elmúlt hat hónapban a számla- és nyugtaadást elmulasztották vagy a foglalkoztatottak bejelentéseit hibásan, hiányosan, illetve valótlan adattartalommal teljesítették. Az ellenőrök ezen adózók esetében ismételten a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. március 8-án ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a méteráru- és rövidáru-kereskedőket ellenőrzik a megye egész területén. A nőnap közeledtével a virágboltok is számíthatnak ellenőrzésre. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai

 • március 1. és 7. között Kunszentmiklóson,
 • március 15. és 21. között Apostagon és Dunavecsén

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépekben rögzített adatok alapján.

Az igazgatóság munkatársai márciusban az alábbi időpontokban és településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 2. kedd: Tompa, Csikéria, Kelebia
 • március 11. csütörtök: Városföld, Kunszállás, Fülöpjakab
 • március 24. szerda: Kerekegyháza, Kunadacs, Kunbaracs

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Különösen azok az adózók számíthatnak ellenőrzésre, akiknél az online pénztárgépek bevételi adatai azt indokolják.

Az igazgatóság munkatársai márciusban és áprilisban a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőket is ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 1. és 7. között

 • kedden Pécsett, a Pécs Pláza cipőboltjaiban,
 • szerdán Siklóson és Villányban, a gépjárműalkatrész üzletekben, gépjárműszervizekben,
 • csütörtökön pedig Pécsett, a Vásárcsarnok büféiben

ellenőriznek. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

A megye építkezésein, a hivatal munkatársai a hét minden napján ellenőrzik a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. március 4-én a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik az ónodi kirakodó vásáron részt vevő kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Az igazgatóság munkatársai 2021. március 5. és 9. között a virág-, ajándék- és édességkereskedőknél ellenőrzik a nyugta-és számlaadást, valamint a szabályszerű foglalkoztatást.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. február 17. és március 5. között a megyei pékségeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága a közelgő nőnap kapcsán a megyei virág-, ajándék- és édességárusokat, a parfümériákat és az ékszerüzleteket ellenőrzi 2021. március 1. és 8. között. A próbavásárlások alkalmával a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik a megyében. Az üzletek mellett a közterületen, piacokon értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 9. héten az alábbi időpontokban és településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 1. hétfő: Oroszlány
 • március 2. kedd: Nyergesújfalu, Lábatlan
 • március 3. szerda: Tatabánya
 • március 4. csütörtök: Kisbér
 • március 5. péntek: Tát, Tokod, Tokodaltáró

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. március 1. és 5. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 1. hétfő: Balassagyarmati járás
 • március 2. kedd: Salgótarjáni járás
 • március 3. szerda: Szécsényi járás
 • március 4. csütörtök: Rétsági járás
 • március 5. péntek: Pásztói járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a virág- és dísznövény-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágkereskedőket ellenőrzik 2021. március 1. és 8. között. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. március 1. és 5. között az élelmiszerboltokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • március 1. hétfő: Dunaföldvár
 • március 2. kedd: Paks
 • március 3. szerda: Simontornya
 • március 4. csütörtök: Tamási
 • március 5. péntek: Decs, Őcsény

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. március 1. és 5. között a zöldség- és gyümölcsárusokat ellenőrzik az alábbi járásokban:

 • március 1. hétfő: Tapolca
 • március 2. kedd: Veszprém
 • március 3. szerda: Balatonfüred
 • március 4. csütörtök: Várpalota
 • március 5. péntek: Ajka

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. február 22. és március 5. között a villamossági üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS