Karikó Katalint is díjazták a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei Prima Gáláján

2021. 10. 11., 20:45

Tizenhetedik alkalommal köszöntötték Jász-Nagykun-Szolnok megye kiválóságait. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöksége Szolnokon adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Príma Díjakat szeptember 18-án.

„Az elmúlt évre, így a tavalyi gálánkra is rányomta bélyegét a pandémia. A mögöttünk lévő időszakban megtanultunk együtt élni a járvánnyal, természetesen alig vártuk, hogy letegyük a maszkot, ismét beülhessünk egy vendéglőbe, moziba, színházba, könyvtárba. Én pedig arra vártam, hogy ismét önökkel együtt, közösen ünnepeljük a kiválóságainkat. Abban, hogy ez így lehet, szerepe van egy megyei hölgynek, Karikó Katalinnak, aki ma már világhírű a vakcina kifejlesztésébe tett munkájával – mondta köszöntőjében dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke, akit a szoljon.hu idézett

A VOSZ elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak.

Az év asztalosmestere Ilonka József, az év kereskedője Vas Zsolt, az év egészségügyi szakápolója Virághné Hegedűs Julianna, az év vegyipari vállalkozója Varga András, az év művészeti titkára Farkas Irén, az év állattenyésztője Zilahiné Varga Piroska lett.

Az év repülőműszaki katonájává Bagi Tamás őrnagyot, az év tartalékos katonájává Sárkány Zsolt őrnagyot, az év mesterlövészévé Pápai József főtörzsőrmestert választották, az év rendőre dr. Nagy Ernő Róbert rendőr alezredes lett.

2021-ben közönségdíjas lett az építészet és építőművészet kategória jelöltje, Ungvári Henrietta, különdíjjal Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész munkásságát jutalmazták.

Területi Prima Díjat kapott:

Baranya Dávid, a színház- és filmművészet kategória jelölte, dr. Rusvai Miklós víruskutató, a tudomány jelöltje, valamint a sport kategória jelöltje, Hadvina Dóra olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kajakozó.

Tiszteletbeli príma díjat kapott Nagy Zsolt fotós, az Új Néplap egykori fotóriportere, a megyei magyar tudomány príma különdíjában részesült dr. Karikó Katalin tudós, kutató.

Presztízs díjat kapott:

Nagy Béla, a Nord Plus Gumi Kft. ügyvezetője.

(Fotó: szoljon.hu/Kiss János)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS