Karikó Katalint is díjazták a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei Prima Gáláján

2021. 10. 11., 20:45

Tizenhetedik alkalommal köszöntötték Jász-Nagykun-Szolnok megye kiválóságait. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöksége Szolnokon adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Príma Díjakat szeptember 18-án.

„Az elmúlt évre, így a tavalyi gálánkra is rányomta bélyegét a pandémia. A mögöttünk lévő időszakban megtanultunk együtt élni a járvánnyal, természetesen alig vártuk, hogy letegyük a maszkot, ismét beülhessünk egy vendéglőbe, moziba, színházba, könyvtárba. Én pedig arra vártam, hogy ismét önökkel együtt, közösen ünnepeljük a kiválóságainkat. Abban, hogy ez így lehet, szerepe van egy megyei hölgynek, Karikó Katalinnak, aki ma már világhírű a vakcina kifejlesztésébe tett munkájával – mondta köszöntőjében dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke, akit a szoljon.hu idézett

A VOSZ elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak.

Az év asztalosmestere Ilonka József, az év kereskedője Vas Zsolt, az év egészségügyi szakápolója Virághné Hegedűs Julianna, az év vegyipari vállalkozója Varga András, az év művészeti titkára Farkas Irén, az év állattenyésztője Zilahiné Varga Piroska lett.

Az év repülőműszaki katonájává Bagi Tamás őrnagyot, az év tartalékos katonájává Sárkány Zsolt őrnagyot, az év mesterlövészévé Pápai József főtörzsőrmestert választották, az év rendőre dr. Nagy Ernő Róbert rendőr alezredes lett.

2021-ben közönségdíjas lett az építészet és építőművészet kategória jelöltje, Ungvári Henrietta, különdíjjal Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész munkásságát jutalmazták.

Területi Prima Díjat kapott:

Baranya Dávid, a színház- és filmművészet kategória jelölte, dr. Rusvai Miklós víruskutató, a tudomány jelöltje, valamint a sport kategória jelöltje, Hadvina Dóra olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kajakozó.

Tiszteletbeli príma díjat kapott Nagy Zsolt fotós, az Új Néplap egykori fotóriportere, a megyei magyar tudomány príma különdíjában részesült dr. Karikó Katalin tudós, kutató.

Presztízs díjat kapott:

Nagy Béla, a Nord Plus Gumi Kft. ügyvezetője.

(Fotó: szoljon.hu/Kiss János)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.
2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS