Karikó Katalint is díjazták a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei Prima Gáláján

2021. 10. 11., 20:45

Tizenhetedik alkalommal köszöntötték Jász-Nagykun-Szolnok megye kiválóságait. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöksége Szolnokon adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Príma Díjakat szeptember 18-án.

„Az elmúlt évre, így a tavalyi gálánkra is rányomta bélyegét a pandémia. A mögöttünk lévő időszakban megtanultunk együtt élni a járvánnyal, természetesen alig vártuk, hogy letegyük a maszkot, ismét beülhessünk egy vendéglőbe, moziba, színházba, könyvtárba. Én pedig arra vártam, hogy ismét önökkel együtt, közösen ünnepeljük a kiválóságainkat. Abban, hogy ez így lehet, szerepe van egy megyei hölgynek, Karikó Katalinnak, aki ma már világhírű a vakcina kifejlesztésébe tett munkájával – mondta köszöntőjében dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke, akit a szoljon.hu idézett

A VOSZ elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak.

Az év asztalosmestere Ilonka József, az év kereskedője Vas Zsolt, az év egészségügyi szakápolója Virághné Hegedűs Julianna, az év vegyipari vállalkozója Varga András, az év művészeti titkára Farkas Irén, az év állattenyésztője Zilahiné Varga Piroska lett.

Az év repülőműszaki katonájává Bagi Tamás őrnagyot, az év tartalékos katonájává Sárkány Zsolt őrnagyot, az év mesterlövészévé Pápai József főtörzsőrmestert választották, az év rendőre dr. Nagy Ernő Róbert rendőr alezredes lett.

2021-ben közönségdíjas lett az építészet és építőművészet kategória jelöltje, Ungvári Henrietta, különdíjjal Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész munkásságát jutalmazták.

Területi Prima Díjat kapott:

Baranya Dávid, a színház- és filmművészet kategória jelölte, dr. Rusvai Miklós víruskutató, a tudomány jelöltje, valamint a sport kategória jelöltje, Hadvina Dóra olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kajakozó.

Tiszteletbeli príma díjat kapott Nagy Zsolt fotós, az Új Néplap egykori fotóriportere, a megyei magyar tudomány príma különdíjában részesült dr. Karikó Katalin tudós, kutató.

Presztízs díjat kapott:

Nagy Béla, a Nord Plus Gumi Kft. ügyvezetője.

(Fotó: szoljon.hu/Kiss János)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS