Karikó Katalint is díjazták a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei Prima Gáláján

2021. 10. 11., 20:45

Tizenhetedik alkalommal köszöntötték Jász-Nagykun-Szolnok megye kiválóságait. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöksége Szolnokon adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Príma Díjakat szeptember 18-án.

„Az elmúlt évre, így a tavalyi gálánkra is rányomta bélyegét a pandémia. A mögöttünk lévő időszakban megtanultunk együtt élni a járvánnyal, természetesen alig vártuk, hogy letegyük a maszkot, ismét beülhessünk egy vendéglőbe, moziba, színházba, könyvtárba. Én pedig arra vártam, hogy ismét önökkel együtt, közösen ünnepeljük a kiválóságainkat. Abban, hogy ez így lehet, szerepe van egy megyei hölgynek, Karikó Katalinnak, aki ma már világhírű a vakcina kifejlesztésébe tett munkájával – mondta köszöntőjében dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke, akit a szoljon.hu idézett

A VOSZ elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak.

Az év asztalosmestere Ilonka József, az év kereskedője Vas Zsolt, az év egészségügyi szakápolója Virághné Hegedűs Julianna, az év vegyipari vállalkozója Varga András, az év művészeti titkára Farkas Irén, az év állattenyésztője Zilahiné Varga Piroska lett.

Az év repülőműszaki katonájává Bagi Tamás őrnagyot, az év tartalékos katonájává Sárkány Zsolt őrnagyot, az év mesterlövészévé Pápai József főtörzsőrmestert választották, az év rendőre dr. Nagy Ernő Róbert rendőr alezredes lett.

2021-ben közönségdíjas lett az építészet és építőművészet kategória jelöltje, Ungvári Henrietta, különdíjjal Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész munkásságát jutalmazták.

Területi Prima Díjat kapott:

Baranya Dávid, a színház- és filmművészet kategória jelölte, dr. Rusvai Miklós víruskutató, a tudomány jelöltje, valamint a sport kategória jelöltje, Hadvina Dóra olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kajakozó.

Tiszteletbeli príma díjat kapott Nagy Zsolt fotós, az Új Néplap egykori fotóriportere, a megyei magyar tudomány príma különdíjában részesült dr. Karikó Katalin tudós, kutató.

Presztízs díjat kapott:

Nagy Béla, a Nord Plus Gumi Kft. ügyvezetője.

(Fotó: szoljon.hu/Kiss János)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS