Jelölési és pályázati felhívás VOSZ-díjakra

2023. 03. 08., 19:41

A VOSZ várja a jelöléseket a 2023-as Év Vállalkozója díjra, a Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója díjra és a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjra.

Alábbiakban közöljük a VOSZ felhívását.

"Jelölési és pályázati felhívás

Év Vállalkozója díj,

Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója díj,

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj

elnyerésére a 2023. évben

Alapszabályunk és az Elnökség határozata szerint 2023. december 1-én – a Magyar Vállalkozók Napján immár huszonnegyedik alkalommal kerül sor az Év Vállalkozója Díjak átadására, amely ezúttal is a Művészetek Palotájában (Müpa) kerül megrendezésre.

Hagyományainknak megfelelően, az országos Év Vállalkozója Díjak mellett idén is meghirdetésre kerülnek a VOSZ területi szervezetei elnökségeinek szervezésében a Vármegyei és Regionális Év Vállalkozója díjak pályázatai.

Az Év Vállalkozója és Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója Díjat kizárólag olyan gazdasági szakember – vállalkozó, cégtulajdonos, vállalkozásvezető, üzletember – kaphatja meg, akinek a gazdasági és közéleti szerepvállalása, társadalmi felelősségvállalása, valamint vállalkozói és üzletemberi tevékenységének sikere és hasznossága példaképül állítható a gazdaság többi szereplője és a társadalom minden tagja számára. A területi szervezetek Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat is javasolhatnak az arra érdemeseknek.

I.

Év Vállalkozója díj 

és általános jelölési szabályok

Az országos előterjesztések keretei és szabályai:

 • Vármegyénként összesen 1 fő, VOSZ-BPMRSZ esetén 2 fő jelölhető Év Vállalkozója díjra.
 • Csak olyan vállalkozás jelölhető Év Vállalkozója Díjra, amely a korábbi években már megkapta a Vármegyei Év Vállalkozója díjat.
 • * Partner szervezetek: a VOSZ-hoz társult, jelölésre felkért országos szervezet vagy a VOSZ várvármegyei/regionális szervezettel együttműködő vármegyei partner szervezet kizárólag a jelölt székhelyének/telephelyének megfelelő Vármegyei/Regionális Év Vállalkozója Díjra adhat jelölést! Ezt a jelölést az adott vármegye/régió fogadja be.
 • A VOSZ Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma részéről összesen 2 fő jelölhető Év Vállalkozója díjra.
 • VOSZ tagozatonként összesen 3 fő jelölhető: 2 fő Vármegyei/Regionális Év Vállalkozója díjra, amelynél a jelölést az adott megye fogadja be. További, legfeljebb 1 főt közvetlenül országos Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjra jelölhet a tagozat. A VOSZ szekciók a tagozati elnök felé tehetnek jelölési javaslatot.
 • Egyéni pályázó kizárólag a Vármegyei/Regionális Év Vállalkozója díjra nyújthat be pályázatot, a vállalkozása székhelye szerinti vármegyei/regionális VOSZ szervezethez.
 • Év Vállalkozója megosztott díjra nincs lehetőség.

A jelölésnél a VOSZ tag vállalkozás vezetője, tulajdonosa, management tagja terjeszthető fel a kitüntető díjra.

A díjra jelölt személyeknek Szövetségünk Alapszabálya 10.2. pontjában leírt előírásoknak meg kell felelnie! Fontos kitüntetési feltétel, hogy az előterjesztett természetes személy és az általa képviselt vállalkozás (szervezet) a VOSZ céljait elfogadja és támogassa. Az országos Év Vállalkozója Díj elnyerésének feltétele, hogy a díjazott személy vállalkozása a VOSZ tagja legyen (ettől csak az Ügyvezető Elnökség egyedi döntése alapján, különlegesen indokolt esetben lehet eltérni). Pályázat benyújtására maga az érintett vállalkozó (munkáltató; vállalkozás vezetője, tulajdonosa) is jogosult. A pályázati felhívás megjelenik a szövetség honlapján, valamint a VOSZ Hírlevélben is.

A díj odaítéléséről az országos Elnökség dönt.

II.

Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója díj,

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj

Kiemelkedő vállalkozói, üzleti teljesítményt nyújtó tagjaink (támogatóink) minél nagyobb körű elismerése érdekében, az 5 tagozati területen (ipar, kereskedelem, mezőgazdaság, szolgáltatás, egészségügy) és tetszőlegesen választható „alkategóriákban” (szakmai területek, tevékenységi körök szerint) hirdetjük meg a Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója díjak pályázatait. Az oklevelek tartalma a területi szervezetek döntése szerint alakul, pl.:„Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója”; „… Vármegye Év Vállalkozója”; „Év Iparvállalata … vármegyében”; „Év Kereskedője … vármegyében”; „Év Borásza … vármegyében”. Lehetőség van – a helyi adottságok szerint – további kategóriák bevezetésére is.

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjjal a VOSZ vármegyei/regionális szervezete a helyi közélet (társadalmi környezet) kiemelkedő (nem gazdasági) teljesítményeit ismerheti el, így díjazásban részesülhetnek pl. az egyházak, karitatív, jogvédő szervezetek, hivatalok, hatóságok, önkormányzatok, állami/önkormányzati szervek, közüzemek képviselői, továbbá a rendvédelem, közbiztonság területén dolgozók is. A díj a Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója díjakkal együtt kerül elbírálásra és átadásra. Az országos Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjra a tagozat adhat jelölést, kiemelkedő gazdasági és/vagy nem gazdasági teljesítmények elismeréseként.

Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója díjak egyediségének és értékének biztosítása érdekében javasoljuk, hogy kategóriánként 1 díj kerüljön átadásra. A díjak átadására az adott megyében/régióban – a Vármegyei/Regionális Prima gálaesten – kerül sor, a területi VOSZ szervezetek szervezésében.

Az előírt feltételek megléte esetén az illetékes vármegyei (regionális) elnökség dönt a díjak odaítéléséről, amelyet – az országos díjak előterjesztéseivel együtt – az országos Elnökség hagy jóvá.

A díjak tekintetében egyebekben a VOSZ Alapszabályában írottak szerint kell eljárni.

III.

További fontos szervezési feladatok, határidők

Az előterjesztéseknek minden, a kiírásban szereplő díj esetében tartalmazniuk kell

 • a díjazásra előterjesztett természetes személy pontos nevét, elérhetőségét; a díjat mindig természetes személyek kapják!
 • annak a szervezetnek, vállalkozásnak a pontos megnevezését és legalább egy azonosító adatát (hivatalosan nyilvántartott székhely, vagy adószám), amelynek az előterjesztett személy a tulajdonosa, ill. amelyben az elismerésre méltó tevékenységét végzi
 • rövid indoklást, szakmai méltatást, példaértékű eredmény(ek) ismertetését

Az előterjesztések leadási határideje (a rövid, írásos indoklással együtt) – az Elnökség határozata alapján

 • Partner szervezetek (VOSZ-hoz társult, jelölésre felkért országos szervezet, vagy a VOSZ várvármegyei/regionális szervezettel együttműködő vármegyei partner szervezet) és egyéni pályázók számára: 2023. május 15.
 • VOSZ szervezetek számára: 2023. augusztus 15.

A jelöléseket e-mail útján kérjük eljuttatni a VOSZ titkársága részére (center@vosz.hu). Együttműködő szerveztek, vagy egyéni pályázók a javaslatokat, jelöléseket az érintett vármegyei/regionális szervezeteknek közvetlenül is eljuttathatják!

Budapest, 2023. február 22.

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

Perlusz László

főtitkár"

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 12:11:31
Újra az érdeklődés középpontjába kerültek az újbudai ingatlanok. A kerületi átlagos négyzetméterár mindössze 1 százalékot emelkedett tavalyhoz képest, az otthonteremtésre fordított összeg átlagosan 66,4 millió forint a Duna House 2023-as adatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS