Izgalmas év van a Győr megyei vállalkozók mögött

2019. 11. 10., 15:00

A Győr-Moson-Sopron megyei Prima díjak átadásnak estéjén három kategóriában tüntették ki hivatásuk legjobbjait november 8-án.

Az oktatás és köznevelés kategóriában Borbély Ildikó, a Petz-kórház intenzív osztályának szakápolója vette át a Prima-díjat.

Sport kategóriában Balla Virág háromszoros Európa-bajnok kenus az idei Prima-díjas.

Magyar tudomány kategóriában dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem főigazgatója kapta a Prima díjat.

A VOSZ idén új díjat is alapított, s azt az adóhivatal volt vezetője vehette át – írja a Kisalföld.hu.

A Prima gálát november 8-án rendezték meg a győri Zsinagógában.

Sragner László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, „izgalmas év van mögöttünk”.

A VOSZ „Év vállalkozói” lettek:

Vörös Gyula, a Bio-Textima Kft. ügyvezető igazgatója, Bint Dóra, a Bécsi kávéház tulajdonosa és Török József Bálint, a Török Gépipari Kft. ügyvezető igazgatója.

Az országos „Év vállalkozója” oklevelet 2019-ben Farkas Paul Andor, a Szintézis-Net Kft. ügyvezető igazgatója vehette át.

Idén alapította a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat a megyei VOSZ, amelyet Varga Lászlóné, a NAV nyugat-dunántúli főigazgatóságának nyugalmazott vezetője vehetett át elsőként. Ahogy mosolyogva mondta az egykori igazgató: „Az adózókat soha nem ellenfélnek, hanem partnernek tekintettem.”

(Fotó: Kisalföld.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS