Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a KKV szektorban

Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a KKV szektorban
2023. 07. 27., 18:16

A magyar gazdaság fejlődése szempontjából alapvető fontosságú a hazai vállalkozások több mint 95 százalékát kitevő, ugyanakkor digitális fejlettség tekintetében az uniós átlagtól jelentősen elmaradó mikro-, és kisvállalkozások számára a felzárkózás lehetőségének biztosítása.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) – amely 1988 óta foglalkozik a vállalkozások gazdasági munkaadói érdekképviseletével – szervezésében megvalósuló fejlesztés eredményeként, egy olyan platform jön létre, amely segítségével elérhetővé válnak olyan 21. századi informatikai megoldások, amelyek segítik a vállalkozásokat a fejlődésükben és a fenntartható működésükben.

A projekt elsődleges célja az induló- és mikro vállalkozások segítése, hatékony működésének biztosítása egy virtuális inkubátorprogram keretében, egy átlátható platform és a vállalkozói profilok szerint testreszabott induló szoftvercsomagok biztosításával.

A KKV Digitális Platform alapkoncepciója, hogy egy egységesen és könnyen kezelhetően gyűjti össze a digitális szolgáltatásokat és edukációs tartalmakat. A Platformra regisztráló mikro- és kisvállalkozások itt vehetik ingyenesen igénybe azokat a funkciókat, amelyek a napi működésükhöz és a hosszútávú fejlődésükhöz szükségesek. Többek között olyan funkciókat biztosít a rendszer, mint a számlázó, CRM-ügyfélkapcsolat kezelés, elektronikus aláírás és KKV minősítés, forráslehetőségek.

Emellett egy testreszabott vállalkozói profil, úgynevezett Vállalkozói Vezérlőpult formájában segítséget kívánunk nyújtani a vállalkozóknak abban, hogy jobban átlássák saját cégük működését és gazdálkodását, könnyen azonosíthassák a szükséges beavatkozási pontokat. Ezen keresztül, az érintett cégvezető naprakész információkat kaphat társaságáról, ügyintézési lehetőségeiről, egy központi helyről indíthatja el letöltött szoftvereit és láthatja át a működéséhez szükséges digitális lehetőségei széles körét.

A KKV Digitális Platform egyedisége abban áll, hogy döntéstámogató algoritmus segítségével proaktívan ajánl a felhasználóknak funkciókat, szolgáltatásokat, pályázatokat stb. Nem egy sokadik, passzív információ aggregáló weboldalt fejlesztünk, hanem egy korszerű, döntéstámogató algoritmusra épülő platformot. Ahelyett, hogy a kisvállalkozó keresne a kínálat dzsungelében úgy, hogy nem is tudja, valójában mire lenne szüksége, mi kínálunk a számára testre szabott digitális megoldásokat és tananyagokat.

Hazánkban a KKV-k aktivitása elmarad az EU átlagtól, ezért segíti a projekt a vállalkozásokat tudásanyaggal, informatikai induló szoftvercsomagokkal és virtuális inkubációval. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 1,100 milliárd forint, vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.vosz.hu oldalon olvashatnak. (X)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS