Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a KKV szektorban

Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a KKV szektorban
2023. 07. 27., 18:16

A magyar gazdaság fejlődése szempontjából alapvető fontosságú a hazai vállalkozások több mint 95 százalékát kitevő, ugyanakkor digitális fejlettség tekintetében az uniós átlagtól jelentősen elmaradó mikro-, és kisvállalkozások számára a felzárkózás lehetőségének biztosítása.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) – amely 1988 óta foglalkozik a vállalkozások gazdasági munkaadói érdekképviseletével – szervezésében megvalósuló fejlesztés eredményeként, egy olyan platform jön létre, amely segítségével elérhetővé válnak olyan 21. századi informatikai megoldások, amelyek segítik a vállalkozásokat a fejlődésükben és a fenntartható működésükben.

A projekt elsődleges célja az induló- és mikro vállalkozások segítése, hatékony működésének biztosítása egy virtuális inkubátorprogram keretében, egy átlátható platform és a vállalkozói profilok szerint testreszabott induló szoftvercsomagok biztosításával.

A KKV Digitális Platform alapkoncepciója, hogy egy egységesen és könnyen kezelhetően gyűjti össze a digitális szolgáltatásokat és edukációs tartalmakat. A Platformra regisztráló mikro- és kisvállalkozások itt vehetik ingyenesen igénybe azokat a funkciókat, amelyek a napi működésükhöz és a hosszútávú fejlődésükhöz szükségesek. Többek között olyan funkciókat biztosít a rendszer, mint a számlázó, CRM-ügyfélkapcsolat kezelés, elektronikus aláírás és KKV minősítés, forráslehetőségek.

Emellett egy testreszabott vállalkozói profil, úgynevezett Vállalkozói Vezérlőpult formájában segítséget kívánunk nyújtani a vállalkozóknak abban, hogy jobban átlássák saját cégük működését és gazdálkodását, könnyen azonosíthassák a szükséges beavatkozási pontokat. Ezen keresztül, az érintett cégvezető naprakész információkat kaphat társaságáról, ügyintézési lehetőségeiről, egy központi helyről indíthatja el letöltött szoftvereit és láthatja át a működéséhez szükséges digitális lehetőségei széles körét.

A KKV Digitális Platform egyedisége abban áll, hogy döntéstámogató algoritmus segítségével proaktívan ajánl a felhasználóknak funkciókat, szolgáltatásokat, pályázatokat stb. Nem egy sokadik, passzív információ aggregáló weboldalt fejlesztünk, hanem egy korszerű, döntéstámogató algoritmusra épülő platformot. Ahelyett, hogy a kisvállalkozó keresne a kínálat dzsungelében úgy, hogy nem is tudja, valójában mire lenne szüksége, mi kínálunk a számára testre szabott digitális megoldásokat és tananyagokat.

Hazánkban a KKV-k aktivitása elmarad az EU átlagtól, ezért segíti a projekt a vállalkozásokat tudásanyaggal, informatikai induló szoftvercsomagokkal és virtuális inkubációval. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 1,100 milliárd forint, vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.vosz.hu oldalon olvashatnak. (X)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS