Innovációs kérdésekről is tárgyalt a vietnámi delegáció a VOSZ-szal

Innovációs kérdésekről is tárgyalt a vietnámi delegáció a VOSZ-szal
2024. 04. 30., 21:10

A vietnámi Thai Nguyen tartomány Kis- és Középvállalkozási Szövetségének delegációját fogadták a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége székházában április 29-én.

A delegáció tagjait elsősorban a munkaerő-közvetítés, az ingatlanvásárlás és a természetes gyógyvizes források hasznosításának kérdése, valamint az egészségügyi innováció témaköre érdekelte.

A delegáció vezetője, Há Tuán elmondta, hogy Vietnámban fejlett az egészégügyi technológia, európai gyártási kapacitások kiépítésén is gondolkodnak. Ismertette, hogy vietnámi fiatalokat készítenek fel külföldi munkavállalásra, számukra szakmai ismereteket és féléves nyelvkurzusokat szerveznek. Jelenleg Németországba és Finnországba közvetítenek dolgozókat, főleg idősgondozással kapcsolatos munkakörökre.

A küldöttséget a VOSZ részéről dr. Kovács Patrik társelnök fogadta, aki bemutatta a szövetség tevékenységét. Dr. Skorán Ottó, a VOSZ Egészségügyi Innovációt Koordináló Szekciójának elnöke tartott tájékoztatót a gyógyvízhasznosítás és egészségügyi innováció témakörében, egyben felajánlotta egy magyarországi tanulmányút megszervezését vietnámi szakembereknek.

A Viapan Group budapesti kirendeltségének vezetője, Bán Enikő a harmadik országbeli munkaerő magyarországi alkalmazásának szabályait ismertette a résztvevőkkel, valamint felvázolta az együttműködés lehetőségeit.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS