Ők vehették át a Prima díjat Bács-Kiskun megyében

2019. 12. 01., 09:00

November 29-én rendezték meg a jubileumi, 15. Bács-Kiskun megyei Prima-gálát Kecskeméten, a Four Points by Sheraton Hotelben, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szervezésében.

Idén a képzőművészet kategóriában Daróczi Csaba természetfotóst díjazták.

Az építészet kategóriában a 7. Dimenzió Építésziroda és három alapítója Bozsódi Csaba, Pankotai Gyula és Venczel Tamás kapta a díjat.

A zeneművészet kategóriában Durányik László karnagy vihette haza a Prima díjat.

A közönségdíjat a kiskunhalasi nyelvtanár, Vladár Éva kapta, aki az oktatás kategóriában indult.

A Bács-Kiskun megyei VOSZ különdíjat adományozott Romsicsné Szarka Vera népművész mesternek.

A jubileumi estet Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított Prima díj kiállta az idők próbáját és a 15 év alatt méltó rangra emelkedett a megye kulturális életében.

A Prima díjak után átadták a Vállalkozói díjakat, amelyeket idén a legjobban teljesítő vállalkozók, illetve vállalatok vehettek át a VOSZ országos elnökétől és Weninger Richárdtól.

Az Év Ipartechnikai Vállalkozója H. Szarvas Lajos, a kecskeméti székhelyű Hennlich Ipartechnika Kft. ügyvezető tulajdonosa lett.

Az Év Mélyépítő Vállalkozója címmel tüntették ki Rimai Norbertet, a Rimai Útépítő ügyvezető-tulajdonosát.

A nyárlőrinci székhelyű Maspex Olympos Kft. lett Az Év Élelmiszeripari Vállalkozása, amit dr. Tavaszi Roland cégvezető vett át.

Az Év Mezőgazdasági Vállalkozója díjat Erdődi Péter, a kecskeméti Hírös Fóliaház Kft. tulajdonosa vehette át.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat Cseri István orgoványi polgárőrnek ítélték oda.

Az országos szintű Év Vállalkozója díjat a megyéből Csengery Zsolt, a Deltaplast Kft. ügyvezető-tulajdonos és Tóth László, a kiskőrösi Agro Line Kft. ügyvezető-tulajdonosa kapta.

(Forrás: baon.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS