Gyors és átfogó állami beavatkozást sürget a VOSZ a „komplex sokkhatás” kezelése érdekében

2022. 10. 20., 15:35

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) arra kéri a magyar kormányt, hogy mindent tegyen meg a vállalkozásokat sújtó energiaár-robbanás drámai hatásainak enyhítése, a drasztikusan emelkedő finanszírozási költségek csökkentése és a munkaerő-költségek féken tartása érdekében.

„A jelenlegi válság okozta gazdasági környezetben a magyarországi vállalkozásokat komplex sokkhatás éri: az energiaárak robbanás-szerű többszöröződése, a hitelekhez kapcsolódó terhek drasztikus emelkedése és az infláció-hajtotta munkabérigények növekedése rendkívül súlyos helyzetet teremt. A kialakult válság az egész magyar gazdaságot érinti, amely gyors és átfogó – minden gazdasági szektort érintő – állami beavatkozás nélkül tömeges cégbezárásokhoz és munkahelyek százezreinek megszűnéséhez vezethet. A VOSZ arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg minden lehetséges intézkedést az elszálló energia-költségek mérséklésére, folytatva és minden vállalkozásra kiterjesztve a mától elérhető állami támogatási programot. A cégek működésének fenntartása és az energiahatékony átállás érdekében a megnövekedett hitelkamatok mérsékléséhez olyan intézkedésekre van szükség, amelyek azonnali könnyítést jelentenek a vállalkozóknak addig, amíg a pénz- és tőkepiaci folyamatok normalizálódnak. Ahhoz, hogy a munkabérek reálértékét megőrizhessük, a bérterhek jelentős csökkentése elengedhetetlen.” (VOSZ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS