Gazsi Attilának a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozták

Gazsi Attilának a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozták
2024. 03. 15., 08:10

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapta Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese.

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára március 14-én állami kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnep, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapta Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese.

Gazsi Attila a VOSZ elnökhelyetteseként az egyesület operatív döntéshozói közé tartozik. Képviseli a Szövetséget és koordinálja a Szövetség különböző szerveinek munkáját. Fő szakterülete a gazdaságpolitikai és vállalati döntéshozókkal való együttműködés a vállalkozások általános szabályozásában, valamint a munkaerő-piaci kérdésekben. Tapasztalt ügyvezető, amit alátámaszt a humánerőforrás-iparban végzett munkája. A gasztronómia, a HR tanácsadás, a folyamattervezés, a coaching és a szervezetfejlesztés területén egyaránt jártas, erőüzletfejlesztési szakember.

Gazsi Attila elismert foglalkoztatási szakértő és vállalkozó: alapító tulajdonosa az 1998 óta működő Man at Work Humánszolgáltató és Személyzeti Tanácsadó Kft.-nek, 2001 óta elnöke az iskolaszövetkezeti szektor egyik vezető szövetkezetének, a Meló-DiáÉszak-Dunántúl Iskolaszövetkezetnek.

Munkájával a KAVOSZ cégcsoport és a Széchenyi Kártya Program fejlesztéséhez is jelentős hozzájárulását adja, jelentős szerepe van a Program eredményeinek elérésében a 2020. évet követően, 2023-ban a KAVOSZ cégcsoport továbbfejlesztésében is személyes közreműködést vállalt.

2006-ban Év Vállalkozója díjjal tüntették ki, Magyarországon az egyik legfiatalabbként vehette át az elismerést.

A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének ösztönzésében, ezen belül is kiemelten az atipikus foglalkoztatás, mint a nemzetgazdaságot sújtó munkanélküliség felszámolásának egyik lehetséges eszköze fejlesztésére tett hatékony és eredményes fáradozása elismeréseként Magyar Gazdaságért Díjat kapott 2012-ben.

A kereskedelem területén végzett eredményes munkájáért 2021-ben, az Európai Kereskedelem Napján Klauzál Gábor Díjat vehetett át.

A fotón Fónagy János (balra) és Gazsi Attila.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS