Együttműködési megállapodás kötött a VOSZ és az EDUTUS Egyetem

Együttműködési megállapodás kötött a VOSZ és az EDUTUS Egyetem
2023. 11. 21., 20:10

A VOSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete november 20-án fórumot szervezett az EDUTUS Egyetemen, Tatabányán.

Szépszámú érdeklődő előtt zajlott az EDUTUS Egyetemen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége KEVM-i szervezete által rendezett gazdasági fórumamelyen Pordán Zsigmond vármegyei elnök köszöntötte a résztvevőket – írja a kemma.hu

Némethné dr. Gál Andrea, a tatabányai EDUTUS Egyetem rektora a képzési portfóliójukat mutatta be: nem csupán diplomás gazdasági és műszaki szakemberek képzésében állnak a vállalkozók szolgálatára, hanem számos más lehetőséget is kínálnak. December 4-én, 5-én és 6-án például ingyenes online marketing képzést szerveznek.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette a szervezet vállalkozásokat segítő szolgáltatásait, amelyek közül kiemelkedik a legnagyobb sikert arató Széchenyi Kártya, „a demjáni örökség sarokköve”.

A bankok nem szívesen hitelezik a legkisebb vállalkozásokat, mert időigényes, és kockázatos befektetés a részükről, a vállalkozók pedig idegenkednek a bankoktól, és drágállják szolgáltatásaikat. A KAVOSZ-nak sikerült megoldani ezt a problémát azzal, hogy az állammal együttműködésben életre hívta a Széchenyi Kártyát és az arra vonatkozó garanciarendszert. Így ma a piaci 20 százalékos kamat helyett a vállalkozások mindössze 5 százalék kamatteher vállalása mellett vehetnek igénybe hiteleket. 2002 óta 11 ezer milliárd forint beérkező hiteligény volt, ebből 7,5 ezer milliárd meg is valósulhatott. „Percenként 20 millió forint hitelt helyeznek ki a bankok ilyen formában a magyar vállalkozásokhoz” – mondta Krisán László.

A felvételen Némethné dr. Gál Andrea, az EDUTUS Egyetem rektora és Pordán Zsigmond, a VOSZ vármegyei elnöke.

(Fotó: Flajsz Péter)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS