Együttműködési megállapodás kötött a VOSZ és az EDUTUS Egyetem

Együttműködési megállapodás kötött a VOSZ és az EDUTUS Egyetem
2023. 11. 21., 20:10

A VOSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete november 20-án fórumot szervezett az EDUTUS Egyetemen, Tatabányán.

Szépszámú érdeklődő előtt zajlott az EDUTUS Egyetemen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége KEVM-i szervezete által rendezett gazdasági fórumamelyen Pordán Zsigmond vármegyei elnök köszöntötte a résztvevőket – írja a kemma.hu

Némethné dr. Gál Andrea, a tatabányai EDUTUS Egyetem rektora a képzési portfóliójukat mutatta be: nem csupán diplomás gazdasági és műszaki szakemberek képzésében állnak a vállalkozók szolgálatára, hanem számos más lehetőséget is kínálnak. December 4-én, 5-én és 6-án például ingyenes online marketing képzést szerveznek.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette a szervezet vállalkozásokat segítő szolgáltatásait, amelyek közül kiemelkedik a legnagyobb sikert arató Széchenyi Kártya, „a demjáni örökség sarokköve”.

A bankok nem szívesen hitelezik a legkisebb vállalkozásokat, mert időigényes, és kockázatos befektetés a részükről, a vállalkozók pedig idegenkednek a bankoktól, és drágállják szolgáltatásaikat. A KAVOSZ-nak sikerült megoldani ezt a problémát azzal, hogy az állammal együttműködésben életre hívta a Széchenyi Kártyát és az arra vonatkozó garanciarendszert. Így ma a piaci 20 százalékos kamat helyett a vállalkozások mindössze 5 százalék kamatteher vállalása mellett vehetnek igénybe hiteleket. 2002 óta 11 ezer milliárd forint beérkező hiteligény volt, ebből 7,5 ezer milliárd meg is valósulhatott. „Percenként 20 millió forint hitelt helyeznek ki a bankok ilyen formában a magyar vállalkozásokhoz” – mondta Krisán László.

A felvételen Némethné dr. Gál Andrea, az EDUTUS Egyetem rektora és Pordán Zsigmond, a VOSZ vármegyei elnöke.

(Fotó: Flajsz Péter)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS