Díjeső a szolnoki Prima-gálán

Díjeső a szolnoki Prima-gálán
2022. 09. 28., 09:43

Már hagyomány, hogy szeptemberben nagyszabású est keretében köszöntik a megye legkiválóbbjait a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Gálán. Így volt ez idén is: hat kimagasló személyiség vehette át a megye legrangosabb díját.

A Prima Primissima díjat Demján Sándor üzletember 2003-ban alapította a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2005. szeptember 16-án rendezték meg az első ünnepélyes rendezvényt a megyei Prima-gála atyjaként is emlegetett dr. Lits József megyei VOSZ-elnök kezdeményezésére – olvasható a szoljon.hu tudósításában.

A szeptember 15-i gálán a résztvevőket Barabás Botond színházigazgató köszöntötte, majd dr. Lits József vette át a szót. A megyei VOSZ-elnök beszédében felidézett egy első világháborús karikatúrát is, mely egy étteremben ábrázolja a társadalmi élet különböző területeit szimbolizáló vendégeket. A Művészetek, a Kultúra, az Oktatás és a Tudomány csontsoványan ülnek az asztalnál és csak maradék kerül a tányérjukra. A Háború viszont csak hízik… Most is valami hasonlót élünk – jegyezte meg a megyei VOSZ-elnök. – Ebben a helyzetben pedig fokozottan igazak Demján Sándor szavai: „akinek tele a zsebe, legyen meleg a szíve!” Mostanság persze egyre kevesebb az a vállalkozás, amelyiknek tele a zsebe. Szerencsére azonban a vállalkozók szíve nem hűlt ki – hangsúlyozta.

A megyei szervezet elnöke által létrehozott alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy az alapító saját vagyonából és vállalkozótársai önzetlen segítségéből befolyt pénzből a három Prima díj mellett egy közönségdíjat és két különdíjat is átad.

A Prima díjat Darvasi László költő, író, a magyar irodalom kategória jelöltje, Szűcs Imre fazekas, népi iparművész, a magyar népművészet kategória jelöltje és Izaki Maszahiro karmester, Szolnok főzeneigazgatója, a magyar zeneművészet kategória jelöltje vehette át tapsvihar közepette. A Prima díjasok nettó egymillió forint jutalommal gazdagodtak. Emellett minden díjazott Pogány Gábor Benő szobrászművész ez alkalomra készített Kincsem című plakettjét kapta ajándékba.

Közönségdíjban részesült Krisz­tián Károly festőművész, a magyar képzőművészet kategória jelöltje. Különdíjat kapott a magyar színház- és filmművészet kategória jelöltje, Lugosi Claudia és a magyar tudomány kategóriát képviselő dr. Boros G. László – ők mindannyian nettó kétszázötvenezer forintot kaptak az elismerés mellé.

A VOSZ elnöksége jóváhagyta az idei Év Vállalkozói kitüntetésekre tett javaslatokat is. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből Hoffer István, az InterJNet Kft. ügyvezetője veheti át a kitüntetést Budapesten, a vállalkozók napján.

Hagyományosan a gálán adnak át elismeréseket a kiemelkedő teljesítményű vállalkozóknak, szakembereknek is. Idén

– az év szobafestőmestere Bujdosó Béla,

– az év ruházati kereskedője Kovács Lászlóné,

– az év ostorfonó mestere Pozsa Sándor,

– az év újságírója Kovács Berta, az Új Néplap munkatársa,

– az év nyomdaipari vállalkozója Vin­cze Kálmán,

– az év építészmérnöke Nánási Sándor,

– az év katonai oktatója Tószegi Zoltán őrnagy,

– az év vezénylő zászlósa és kiképzője Bornemissza Géza törzszászlós,

– az év különleges műveleti katonája M. A. zászlós,

– az év rendőre dr. Karsai Lajos rendőr alezredes lett.

A 2005-ben alapított Presztízs díjat idén a helyi és megyei rendezvényeken rendszeresen fellépő Rákóczi Néptáncegyüttes nyerte el.

szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS