Czomba Csaba szerint nem lesznek tömeges elbocsátások

Czomba Csaba szerint nem lesznek tömeges elbocsátások
2023. 01. 30., 17:52

Nem lesznek idén tömeges elbocsájtások, de a tavalyi nehéz év után 2023 is sok kihívást tartogat a vállalkozók számára – mondta Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke, a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

Idén jó esetben is átlagosan 2-3 százalékos gazdasági növekedésben reménykednek a cégeknél – mondta Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének társelnöke, megyei elnök a nyíregyházi Kölcsey TV 35 perc című műsorában.

Czomba Csaba először arról beszélt, hogy a Covid-járvány csitulása után 2022-ben újabb nehézségekkel szembesültek a vállalkozások. Az energaiárak drasztikus emelkedése és az egyre magasabb infláció „sarokba szorította a cégvezetőket”, emiatt a megyében is újra kellett tervezni a munkát.

A VOSZ megyei szervezetéhez főleg a kkv-któl sorra érkeznek információk, hogy a legkisebbek között akadnak olyanok, amelyek kénytelenek lesznek felfüggeszteni vagy akár végleg bezárni a vállalkozást. A nagyobbaknál sem túlságosan optimisták, náluk szóba kerül, hogy legalább a veszteséges üzemeltetés akarják elkerülni, ami elbocsájtásokkal is járhat.

Az interjúban Czomba Csaba a Munka Törvénykönyve január 1-jén életbe lépett pontjairól is említést tett. Kiemelte, hogy természetesen üdvözlik a kormány családbarát politikáját, de például az apasági szabadság bevezetésével már annyi szabadságot kell kiadni a rendes éves pihenőnapok mellett, hogy az több cégnél foglalkoztatási gondot jelenthet.

A VOSZ társelnöke ugyanakkor bízik a cégvezetők kreativitásában, és reméli, hogy a vállalkozások többsége annak ellenére sikerrel veszi az akadályokat, amihez a VOSZ minden tőle telhető segítséget megad.

Az interjút IDE KATTINTVA nézheti meg, a beszélgetés a 10. percnél kezdődik.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS