Balogh Károly: kiemelt célom közvetíteni a multik és a helyi kkv-k között

Balogh Károly: kiemelt célom közvetíteni a multik és a helyi kkv-k között
2023. 07. 03., 18:53

Új elnököt választott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Hajdú-Bihar vármegyében. Az időközi közgyűlésen egyhangúlag megválasztott Balogh Károly dinamikát és proaktivitást szeretne vinni a helyi szervezetbe, és kiemelt feladatának tekinti a régióban letelepedett multik és a helyi kkv-k közötti közvetítést.

Mint arról VOSZ korábban tájékoztatott, az újonnan megválasztott elnök, Balogh Károly a nyíradonyi Karsol Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, aki már 20 éve irányítja a 100 százalékban magyar családi vállalkozást.

A faipari termékek előállításával foglalkozó cég jelenleg 130 főt foglalkoztat, ezzel a település legnagyobb munkáltatója. Balogh Károly nevéhez kötődik az Ikon Debrecen étterem megalapítása és a Debrecziner Gourmet Fesztivál elindítása is.

Megválasztása után az új elnök többek között arról beszélt, hogy munkája során fontosnak tartja majd a folyamatos szervezeti fejlesztést, a csapatépítést, valamint a versenyhez való alkalmazkodást.

Multik és helyi kkv-k: kéz a kézben?

Célja továbbá, hogy Debrecenben és a régióban a kkv-szektor és a multinacionális nagyvállalatok között integrátori szerepet töltsön be a VOSZ vármegyei szervezete, tovább erősítve a kis és közepes magyar vállalkozások szakmai és üzleti pozícióját.

„Szinte már 10 éve helyzet van a régióban, ugyanis a rendkívül üdvözítő multinacionális fejlesztések mellett folyamatosan megoldásokat kell keresnünk az egyre nehezebb munkaerő-piaci helyzetre – mondta Balogh Károly. – Csak a következő 3 évben mintegy 15 ezer új munkavállalóra lesz szükség a térségben, ami érzékenyen érintheti a helyi kis- és középvállalkozásokat.”

Bár vannak már programok, amelyek a határon túli, főként Nagyváradon és környékén elérhető munkaerő bevonását tűzték ki célul, egyre inkább érdemes támaszkodni a külföldi, ellenőrzött, elsősorban ázsiai munkavállalókra.

Miközben a beszállítói megrendeléseknek a helyi kkv-k nyertesei is lehetnek, a munkaerő-elszívás számukra is komoly fejtörést okozhat.  

„Nagyon fontos, hogy ezt a kettősséget feloldjuk, ezt multik és a helyi kkv-k közötti közvetítést a VOSZ felvállalja és az élére kíván állni – hangsúlyozza Balogh Károly. – Már a mi cégünknél is megjelentek ázsiai munkavállalók, és nagyon jó lenne, ha minél több helyi kkv is elindulna ebbe az irányba, hiszen nincs mitől tartaniuk.”

Járási vezetők, tagtoborzás, multiplikáció támogatása

Persze a helyi vállalkozások, kkv-k összefogása nem új gondolat, már Demján Sándor, a VOSZ 5 éve elhunyt örökös elnöke is azt vallotta, hogy a helyi multiplikáció mindenkinek az érdeke: ha nem egymástól rendelik meg a helyi vállalkozások a szolgáltatásokat, beszállítói termékeket, akkor kisebb eséllyel erősödhetnek.

Ezzel egyetért Balogh Károly is, aki kiemelt figyelmet akar fordítani a kkv-k egymás közötti, valamint a régióban működő multinacionális cégeknek történő beszállítói megbízások támogatására.

„A tagtoborzás erősítése mellett további célom, hogy minél több kkv-t tudjunk megszólítani, őket együttgondolkodásra és együttműködésre sarkallni” – mondja az elnök, aki ennek erősítésére járási területi képviselőket szeretne felállítani a VOSZ-szervezetben a még intenzívebb megyei jelenlétért. „Ezt bizonyítandó már az idei Prima Díjátadó gálán olyan cateringet szervezünk, amely kizárólag helyi alapanyagokból készül, és amely csak az első ilyen, kicsit szimbolikus lépés a vármegye vállalkozásainak összefogására és együttműködésére!”

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS