Átadták a VOSZ Prima Díjait Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Átadták a VOSZ Prima Díjait Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
2021. 11. 20., 08:58

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a VOSZ megyei Prima-díjkiosztó gáláját november 19-én, az ünnepségnek Nyíregyházán a megyeháza díszterme adott otthont.

A vendégeket Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) társelnöke, a szervezet megyei elnöke köszöntötte – írja a szon.hu.

„Tizenöt év alatt százötven jelöltet állítottunk, az idei díjazottakkal együtt negyvenöt Prima Díjat, kilenc különdíjat és hat közönségdíjat adtunk, adunk át. Milyen gazdag merítés, mennyi tehetséges, kiváló ember alkot, teremt és mutatja meg magát hazánknak e tehetségekben, szellemi óriásokban mindig is bővelkedő vidékén – mondta Czomba Csaba.

A megyei Prima Díjat idén dr. Szerafin László orvos-hematológus, Vajda Tamás úszóedző és a Bürkös zenekar tagjai vehették át.

A pénteki ünnepségen az év megyei vállalkozóit, vállalkozásait is díjazták.

Év Vállalkozója díj: Varga István, a Vagép Zrt. igazgatója és Krivács András, a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa, szállodaigazgatója (ők a VOSZ fővárosi rendezvényén veszik majd át a kitüntetésüket);

Év Megyei Vállalkozója díj: az Év Felnőttképzési Vállalkozása a Vivifier Kft., ügyvezető: Gagna Csaba; az Év Papíripari Vállalkozása az Assist-Trend Kelet Kft., ügyvezető: Takács Sándor; az Év Motorkereskedője a Szász Motor Kft., ügyvezető: Szász Károly; az Év Gyógyszeralapanyag-gyártó Vállalkozása a Bogdány Petrol Kft., ügyvezetői: Klincsik Attila és Pákáné Kas Eleonóra; az Év Kereskedelmi Vállalkozása az Oto-Tex Kft., ügyvezetői: Hajzer Károlyné és Orosz József; az Év Építőipari Vállalkozása a Kálló Földgép Kft., ügyvezető: Vass Mihály; Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj: Kedvesház Gyerekekért SOS 90′ Alapítvány, vezető: Kemecsei György.

(Fotó: szon.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.