Átadták a Prima díjakat Bács-Kiskun és Fejér vármegyében

Átadták a Prima díjakat Bács-Kiskun és Fejér vármegyében
2023. 12. 01., 20:55

Kecskeméten és Székesfehérváron ért véget idén a VOSZ Prima díjátadó gálasorozata.

Hárman érdemelték ki a Prima díjat Bács-Kiskun vármegyében 2023-ban

Csütörtök este rendezték meg a 18. vármegyei Prima díjátadó gálaestet Kecskeméten a Four Points by Sheraton Hotelben, ahol a 10 kategóriagyőztes közül hárman kapták meg a rangos elismerést. Idén a tudomány, a színház és a sport kategóriák győztesei vitték haza a Primát.

Az első díjazott a kiskőrösi dr. Filus Erika muzeológus volt. „Az elismerés nem csak nekem szól. Nagyon sokan vannak mellettem, akik segítenek munkámban” – mondta.

A második díjazott Károly Katalin, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenei vezetője volt. „A kategóriagyőztesek kisfilmjeit látva döbbentem rá, hogy mindannyian ugyanarról beszéltünk: a hivatásunkat transzcendens dolognak tekintjük, amivel az emberek életét segíthetjük. Az adás és a kapás oda-visszaható folyamata köztünk és az emberek között” – fogalmazott a tagozatvezető.

A harmadik díjat Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője vehette át. „Csapatmunka eredménye ez az elismerés. Mindig hangsúlyozom a játékosaimnak, hogy egyedül minden nehéz, de egyedül semmi sem lehetetlen. Amikor 2021-ben visszatértem a KTE kötelékébe, célom volt, hogy új értékrendre építsük a labdarúgást. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült mosolyt csalni a kecskeméti szurkolók arcára” – mondta a díjazott.

A Közönségdíjat a Ballószögi Kincsecskék néptánccsoport kapta magyar népművészet és közművelődés kategóriában.

Az Év nagyvállalata idén a Kecskeméti Konzerv Kft. lett, az elismerést az ügyvezető-tulajdonos, Kovács János vette át. Az Év vállalkozása díjjal a kecskeméti Hesse Kft.-t tüntették ki, Bulla Péter Alfréd ügyvezető-tulajdonos vette át az elismerést. Az Év családi pincészete 2023-ban a hajósi Sziegl Családi Pince Kft. lett.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat 2023-ban Varga Károlyné Marika nevelőszülő, a Kecskeméti SOS Gyermekfalvak munkatársa érdemelte ki.

Köszöntötték Fejér vármegye 2023-as Prima díjasait

Tizenhetedik alkalommal adta át a Fejér Vármegyei Prima díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete csütörtökön a Mercure Hotel Magyar Királyban.  A rendezvényen a Megyei Év Vállalkozói Díjakat és a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat is átadták.

A vármegye díjazottja, az idei év Országos Év Vállalkozója Lehrner Lóránt, a Közép Pannon Capital Zrt. tulajdonos vezérigazgatója.

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat vehetett át dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője.

Az Év Egészségügyi Jószolgálat Díjat Szabó Bakos Zoltánné vehette át, aki 47 évig dolgozott szülésznőként, intézetvezető főnővér-helyettesként, majd ápolási igazgatóként a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

A XVII. Fejér Vármegyei Prima gálán három fődíjat osztottak ki. Fődíjat vehetett át Magyar sport kategóriában Szoboszlai Dominik, a Liverpool középpályása, a magyar válogatott csapatkapitánya. Nevében édesapja, Szoboszlai Zsolt vette át a díjat. Szintén fődíjat nyert Magyar építészet kategóriában Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnök-vezérigazgatója. Fődíjat nyert Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Zsikó Zsuzsanna énekművész, népdalénekesnő. Különdíjas lett Márfy Gabriella festőművész, Magyar képző- és iparművészet kategória jelöltje.

Az ünnepségen adták át az idei Év Vállalkozója díjakat is Ács Balázsnak, Kroó Ivánnak, dr. Kardos Beátának, Barta Györgynek és Bezák Péternek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS