Átadták a Prima díjakat Bács-Kiskun és Fejér vármegyében

Átadták a Prima díjakat Bács-Kiskun és Fejér vármegyében
2023. 12. 01., 20:55

Kecskeméten és Székesfehérváron ért véget idén a VOSZ Prima díjátadó gálasorozata.

Hárman érdemelték ki a Prima díjat Bács-Kiskun vármegyében 2023-ban

Csütörtök este rendezték meg a 18. vármegyei Prima díjátadó gálaestet Kecskeméten a Four Points by Sheraton Hotelben, ahol a 10 kategóriagyőztes közül hárman kapták meg a rangos elismerést. Idén a tudomány, a színház és a sport kategóriák győztesei vitték haza a Primát.

Az első díjazott a kiskőrösi dr. Filus Erika muzeológus volt. „Az elismerés nem csak nekem szól. Nagyon sokan vannak mellettem, akik segítenek munkámban” – mondta.

A második díjazott Károly Katalin, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenei vezetője volt. „A kategóriagyőztesek kisfilmjeit látva döbbentem rá, hogy mindannyian ugyanarról beszéltünk: a hivatásunkat transzcendens dolognak tekintjük, amivel az emberek életét segíthetjük. Az adás és a kapás oda-visszaható folyamata köztünk és az emberek között” – fogalmazott a tagozatvezető.

A harmadik díjat Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője vehette át. „Csapatmunka eredménye ez az elismerés. Mindig hangsúlyozom a játékosaimnak, hogy egyedül minden nehéz, de egyedül semmi sem lehetetlen. Amikor 2021-ben visszatértem a KTE kötelékébe, célom volt, hogy új értékrendre építsük a labdarúgást. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült mosolyt csalni a kecskeméti szurkolók arcára” – mondta a díjazott.

A Közönségdíjat a Ballószögi Kincsecskék néptánccsoport kapta magyar népművészet és közművelődés kategóriában.

Az Év nagyvállalata idén a Kecskeméti Konzerv Kft. lett, az elismerést az ügyvezető-tulajdonos, Kovács János vette át. Az Év vállalkozása díjjal a kecskeméti Hesse Kft.-t tüntették ki, Bulla Péter Alfréd ügyvezető-tulajdonos vette át az elismerést. Az Év családi pincészete 2023-ban a hajósi Sziegl Családi Pince Kft. lett.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat 2023-ban Varga Károlyné Marika nevelőszülő, a Kecskeméti SOS Gyermekfalvak munkatársa érdemelte ki.

Köszöntötték Fejér vármegye 2023-as Prima díjasait

Tizenhetedik alkalommal adta át a Fejér Vármegyei Prima díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete csütörtökön a Mercure Hotel Magyar Királyban.  A rendezvényen a Megyei Év Vállalkozói Díjakat és a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat is átadták.

A vármegye díjazottja, az idei év Országos Év Vállalkozója Lehrner Lóránt, a Közép Pannon Capital Zrt. tulajdonos vezérigazgatója.

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat vehetett át dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője.

Az Év Egészségügyi Jószolgálat Díjat Szabó Bakos Zoltánné vehette át, aki 47 évig dolgozott szülésznőként, intézetvezető főnővér-helyettesként, majd ápolási igazgatóként a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

A XVII. Fejér Vármegyei Prima gálán három fődíjat osztottak ki. Fődíjat vehetett át Magyar sport kategóriában Szoboszlai Dominik, a Liverpool középpályása, a magyar válogatott csapatkapitánya. Nevében édesapja, Szoboszlai Zsolt vette át a díjat. Szintén fődíjat nyert Magyar építészet kategóriában Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnök-vezérigazgatója. Fődíjat nyert Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Zsikó Zsuzsanna énekművész, népdalénekesnő. Különdíjas lett Márfy Gabriella festőművész, Magyar képző- és iparművészet kategória jelöltje.

Az ünnepségen adták át az idei Év Vállalkozója díjakat is Ács Balázsnak, Kroó Ivánnak, dr. Kardos Beátának, Barta Györgynek és Bezák Péternek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS