Átadták a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat

Átadták a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat
2022. 11. 26., 16:29

November 25-én adták át a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat. Az ősz egyik legrangosabb megyei szintű eseményének idén is a kecskeméti Four Points by Sheraton adott otthont.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima díj adományozását, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el.

A 17. gálán Weninger Richárd, a VOSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében megemlékezett a Prima díj alapítójáról, a 2018-ban elhunyt nagyvállalkozóról, Demján Sándorról. Kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima díj kiállta az idők próbáját, az elmúlt 18 év során méltó rangra tudott emelkedni a megye kulturális életében – írja a baon.hu.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntőt mondott. Beszédében emlékeztetett, hogy három évszázaddal ezelőtt a vállalkozó szellemű emberek népesítették be újra a török után elnéptelenedett megyét, és Bács-Kiskun mindig a vállalkozók hazája volt.

A 10 kategóriában induló jelöltek közül ezúttal az építészetben jeleskedő Katkics Tamás okleveles építészmérnök vihette haza a Prima díjat. Az építész köszönetet mondott a jelölésért és a díj odaítélésért, kiemelve, hogy a különböző kategóriák nagyszerű személyiségei között szerepelhetett, illetve megtisztelő, hogy a kiváló díjazottak között tudhatja magát.

A képző- és iparművészet kategóriában induló B. Zeikfalvy Anna grafikusművészt is díjazták, aki megköszönte a családjának, akik mindig szeretettel vették körül, tanítványainak, akiktől rengeteget tanult és a Jóistennek. Mint fogalmazott, hálát érez azért mert mindig olyan sok jó ember vette körül.

A sport kategória éléről Grosán Pál atléta vehette át a rangos elismerést. A legendás atléta és edző hangsúlyozta, hogy sok díjat kapott már életében, de a Prima díj a legbecsesebbek közé kerül.

A Közönségdíjat idén dr. Kelemen Edit csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos asszony, a magyar tudomány kategóriagyőztese kapta, aki a mintegy 5000 begyűjtött szavazatával rekordot döntött az eddigi Prima közönségszavazások történetében Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun megyei VOSZ elnöksége Prima Különdíjat adományozott Dratsay Ákos fuvolaművésznek, a magyar zeneművészet kategória győztesének.

A Prima díjak után következtek a megyei Év Vállalkozója díjak, amelyeket a 2022-ben legjobban teljesítő vállalkozók vehettek át a VOSZ főtitkárától, Perlusz Lászlótól és Weninger Richárdtól.

Az Év vendéglátója lett Hegedűs Szabolcs, az INMESO Kft., VINCENT RESTAURANT&PASTRY ügyvezető-tulajdonosa. Az Év vállalkozása díjjal pedig a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. lett kitüntetve Kiss Kolos ügyvezető-tulajdonos személyében.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat 2022-ben dr. Szekeres Antónia oxiológus szakorvos, a Kecskeméti Mentőszolgálat munkatársa érdemelte ki.

(Fotó: Gulyás Sándor)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS