Átadták a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat

Átadták a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat
2022. 11. 26., 16:29

November 25-én adták át a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat. Az ősz egyik legrangosabb megyei szintű eseményének idén is a kecskeméti Four Points by Sheraton adott otthont.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima díj adományozását, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el.

A 17. gálán Weninger Richárd, a VOSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében megemlékezett a Prima díj alapítójáról, a 2018-ban elhunyt nagyvállalkozóról, Demján Sándorról. Kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima díj kiállta az idők próbáját, az elmúlt 18 év során méltó rangra tudott emelkedni a megye kulturális életében – írja a baon.hu.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntőt mondott. Beszédében emlékeztetett, hogy három évszázaddal ezelőtt a vállalkozó szellemű emberek népesítették be újra a török után elnéptelenedett megyét, és Bács-Kiskun mindig a vállalkozók hazája volt.

A 10 kategóriában induló jelöltek közül ezúttal az építészetben jeleskedő Katkics Tamás okleveles építészmérnök vihette haza a Prima díjat. Az építész köszönetet mondott a jelölésért és a díj odaítélésért, kiemelve, hogy a különböző kategóriák nagyszerű személyiségei között szerepelhetett, illetve megtisztelő, hogy a kiváló díjazottak között tudhatja magát.

A képző- és iparművészet kategóriában induló B. Zeikfalvy Anna grafikusművészt is díjazták, aki megköszönte a családjának, akik mindig szeretettel vették körül, tanítványainak, akiktől rengeteget tanult és a Jóistennek. Mint fogalmazott, hálát érez azért mert mindig olyan sok jó ember vette körül.

A sport kategória éléről Grosán Pál atléta vehette át a rangos elismerést. A legendás atléta és edző hangsúlyozta, hogy sok díjat kapott már életében, de a Prima díj a legbecsesebbek közé kerül.

A Közönségdíjat idén dr. Kelemen Edit csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos asszony, a magyar tudomány kategóriagyőztese kapta, aki a mintegy 5000 begyűjtött szavazatával rekordot döntött az eddigi Prima közönségszavazások történetében Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun megyei VOSZ elnöksége Prima Különdíjat adományozott Dratsay Ákos fuvolaművésznek, a magyar zeneművészet kategória győztesének.

A Prima díjak után következtek a megyei Év Vállalkozója díjak, amelyeket a 2022-ben legjobban teljesítő vállalkozók vehettek át a VOSZ főtitkárától, Perlusz Lászlótól és Weninger Richárdtól.

Az Év vendéglátója lett Hegedűs Szabolcs, az INMESO Kft., VINCENT RESTAURANT&PASTRY ügyvezető-tulajdonosa. Az Év vállalkozása díjjal pedig a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. lett kitüntetve Kiss Kolos ügyvezető-tulajdonos személyében.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat 2022-ben dr. Szekeres Antónia oxiológus szakorvos, a Kecskeméti Mentőszolgálat munkatársa érdemelte ki.

(Fotó: Gulyás Sándor)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 15:41:00
Azok közül, akik külföldi bankszámlán tartanak vagyonokat vagy realizálnak jövedelmet, sokan kaptak mostanában invitálást a NAV-tól egy támogató eljárásra. Egy NAV meghívó sosem kellemes, még akkor sem, ha a támogatás a célja. Vagy nincs mitől félni? A kérdésre dr. Gondi Anilla, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.