Átadták a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat

Átadták a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat
2022. 11. 26., 16:29

November 25-én adták át a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat. Az ősz egyik legrangosabb megyei szintű eseményének idén is a kecskeméti Four Points by Sheraton adott otthont.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima díj adományozását, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el.

A 17. gálán Weninger Richárd, a VOSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében megemlékezett a Prima díj alapítójáról, a 2018-ban elhunyt nagyvállalkozóról, Demján Sándorról. Kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima díj kiállta az idők próbáját, az elmúlt 18 év során méltó rangra tudott emelkedni a megye kulturális életében – írja a baon.hu.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntőt mondott. Beszédében emlékeztetett, hogy három évszázaddal ezelőtt a vállalkozó szellemű emberek népesítették be újra a török után elnéptelenedett megyét, és Bács-Kiskun mindig a vállalkozók hazája volt.

A 10 kategóriában induló jelöltek közül ezúttal az építészetben jeleskedő Katkics Tamás okleveles építészmérnök vihette haza a Prima díjat. Az építész köszönetet mondott a jelölésért és a díj odaítélésért, kiemelve, hogy a különböző kategóriák nagyszerű személyiségei között szerepelhetett, illetve megtisztelő, hogy a kiváló díjazottak között tudhatja magát.

A képző- és iparművészet kategóriában induló B. Zeikfalvy Anna grafikusművészt is díjazták, aki megköszönte a családjának, akik mindig szeretettel vették körül, tanítványainak, akiktől rengeteget tanult és a Jóistennek. Mint fogalmazott, hálát érez azért mert mindig olyan sok jó ember vette körül.

A sport kategória éléről Grosán Pál atléta vehette át a rangos elismerést. A legendás atléta és edző hangsúlyozta, hogy sok díjat kapott már életében, de a Prima díj a legbecsesebbek közé kerül.

A Közönségdíjat idén dr. Kelemen Edit csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos asszony, a magyar tudomány kategóriagyőztese kapta, aki a mintegy 5000 begyűjtött szavazatával rekordot döntött az eddigi Prima közönségszavazások történetében Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun megyei VOSZ elnöksége Prima Különdíjat adományozott Dratsay Ákos fuvolaművésznek, a magyar zeneművészet kategória győztesének.

A Prima díjak után következtek a megyei Év Vállalkozója díjak, amelyeket a 2022-ben legjobban teljesítő vállalkozók vehettek át a VOSZ főtitkárától, Perlusz Lászlótól és Weninger Richárdtól.

Az Év vendéglátója lett Hegedűs Szabolcs, az INMESO Kft., VINCENT RESTAURANT&PASTRY ügyvezető-tulajdonosa. Az Év vállalkozása díjjal pedig a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. lett kitüntetve Kiss Kolos ügyvezető-tulajdonos személyében.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat 2022-ben dr. Szekeres Antónia oxiológus szakorvos, a Kecskeméti Mentőszolgálat munkatársa érdemelte ki.

(Fotó: Gulyás Sándor)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS