Átadták a 2023-as Tolna és Zala vármegyei Prima díjakat

2023. 10. 15., 17:47

Folytatódott a vármegyékben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Prima díjátadó ünnepségsorozata.

Szekszárdon ünnepelték a VOSZ Tolna vármegyei Prima díjasait

Az Év Tolna Vármegyei Vállalkozója díjat idén tízen érdemelték ki:

Dávid István, a dunaföldvári Aranyfácán étterem és a Kelecsárda tulajdonosa, 

Pech Tibor tamási egyéni vállalkozó,

Csepregi Ferenc, a tamási Csepregi és Társa Kft. ügyvezetője,

Nepp Dénes szekszárdi szíjgyártó mester, népi iparművész, a népművészet mestere,

Illés Károly, a dombóvári Webépker Kft. ügyvezetője,

Kajtár Margit cukrászmester, a szekszárdi Amaretto Plusz Bt. ügyvezetője,

Magyarics László, a madocsai Ma-Gipsz Kft. tulajdonosa,

Ferencz István, a Mányoki Vasvirág Kft. ügyvezető tulajdonosa,

Csányi János, az Alisca Agrárház Kft. ügyvezetője,

Zsók Csaba Attila szálkai egyéni vállalkozó.

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője és dr. Beréti Zsolt, a MillFood Kft. ügyvezető tulajdonosa vehette át. 

Az idei tolnai Prima díjasok:

Magyar Képzőművészet és Iparművészet kategóriában Törő György fafaragó, népi iparművész,

Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában dr. Győri Attila orvos,

Magyar Tudomány kategóriában dr. Elter József okleveles mérnök-hőfizikus.

Prima közönségdíjas a dombóvári Kapos Táncegyüttes lett.

Nagykanizsán köszöntötték a 2023-as zalai Prima díjasokat

Elsőként a Zala Vármegyei „Év Vállalkozója” díjakat adták át a gazdasági élet 2023-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőinek. Ebben az elismerésben részesült az Euro-Geo Kft., a Bánkúti Bútor Kft., a Technoroll Kft., a Königs Bútor Kft., a Lenkovics Trans Kft., valaminta Hidrofilt Kft.

A 2023-as zalai Prima díjasok:

Pelesz Alexandra (irodalom), Mihály Péter (színház-, film- és táncművészet), Boa Endre (képző- és iparművészet), dr. Rashed Adel (tudomány), Janzsó Antal (oktatás és köznevelés), Baránka József (építészet), dr. Jáni János (ismeretterjesztés és média), Józsi György (sport), Kiss-Molnár István (népművészet és közművelődés), valamint a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola (népművészet).

A Vármegyei Kiemelkedő társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kámánné Szép Terézia, a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója kapta.

A közönségszavazás nyertese dr. Rashed Adel, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya kórház radiológus főorvosa lett.

A 2023-as Zala Vármegyei Területi Prima díj különdíjasa Janzsó Antal nyugalmazott iskolaigazgató és a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 07:30:05
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS