Átadták a 2023-as Tolna és Zala vármegyei Prima díjakat

2023. 10. 15., 17:47

Folytatódott a vármegyékben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Prima díjátadó ünnepségsorozata.

Szekszárdon ünnepelték a VOSZ Tolna vármegyei Prima díjasait

Az Év Tolna Vármegyei Vállalkozója díjat idén tízen érdemelték ki:

Dávid István, a dunaföldvári Aranyfácán étterem és a Kelecsárda tulajdonosa, 

Pech Tibor tamási egyéni vállalkozó,

Csepregi Ferenc, a tamási Csepregi és Társa Kft. ügyvezetője,

Nepp Dénes szekszárdi szíjgyártó mester, népi iparművész, a népművészet mestere,

Illés Károly, a dombóvári Webépker Kft. ügyvezetője,

Kajtár Margit cukrászmester, a szekszárdi Amaretto Plusz Bt. ügyvezetője,

Magyarics László, a madocsai Ma-Gipsz Kft. tulajdonosa,

Ferencz István, a Mányoki Vasvirág Kft. ügyvezető tulajdonosa,

Csányi János, az Alisca Agrárház Kft. ügyvezetője,

Zsók Csaba Attila szálkai egyéni vállalkozó.

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője és dr. Beréti Zsolt, a MillFood Kft. ügyvezető tulajdonosa vehette át. 

Az idei tolnai Prima díjasok:

Magyar Képzőművészet és Iparművészet kategóriában Törő György fafaragó, népi iparművész,

Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában dr. Győri Attila orvos,

Magyar Tudomány kategóriában dr. Elter József okleveles mérnök-hőfizikus.

Prima közönségdíjas a dombóvári Kapos Táncegyüttes lett.

Nagykanizsán köszöntötték a 2023-as zalai Prima díjasokat

Elsőként a Zala Vármegyei „Év Vállalkozója” díjakat adták át a gazdasági élet 2023-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőinek. Ebben az elismerésben részesült az Euro-Geo Kft., a Bánkúti Bútor Kft., a Technoroll Kft., a Königs Bútor Kft., a Lenkovics Trans Kft., valaminta Hidrofilt Kft.

A 2023-as zalai Prima díjasok:

Pelesz Alexandra (irodalom), Mihály Péter (színház-, film- és táncművészet), Boa Endre (képző- és iparművészet), dr. Rashed Adel (tudomány), Janzsó Antal (oktatás és köznevelés), Baránka József (építészet), dr. Jáni János (ismeretterjesztés és média), Józsi György (sport), Kiss-Molnár István (népművészet és közművelődés), valamint a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola (népművészet).

A Vármegyei Kiemelkedő társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kámánné Szép Terézia, a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója kapta.

A közönségszavazás nyertese dr. Rashed Adel, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya kórház radiológus főorvosa lett.

A 2023-as Zala Vármegyei Területi Prima díj különdíjasa Janzsó Antal nyugalmazott iskolaigazgató és a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS