Átadták a 2023-as vasi Prima díjakat

Átadták a 2023-as vasi Prima díjakat
2023. 11. 26., 10:10

A VOSZ Vas vármegyei Prima gáláján a tíz kategóriagyőztes közül hárman kapták meg a díjat: dr. Kovács Antal, Horváth Barnabásné és Tölgyesi Ernőné.

Szárnyas János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vasi elnöke szombaton a szombathelyi Weöres Sándor Színházban megrendezett ünnepségen nyitó beszédében kiemelte: „a vármegye kiválóságait ünnepeljük ezen a gálán – amely a sorban a 18. – nem jöhetett volna létre összefogás nélkül” – írja a vaol.hu.

2023. év Vármegyei Vállalkozója díjat kapott:

Baranyai András (Fabrika 2000+ Kft.), Komáromi Angéla (Laguna Lakástextil Kft.), Virágh József (Akmé Kft.), ifj. Kuntner István (Campbell Marson Hungary Kft.), Szélessy Zoltán (Szélessy Zoltán E. V.).

Színpadra hívták Mercs Pétert (Kámon-Hús Kft.), aki 2023. Év Vállalkozójaként az országos díjkiosztón veheti át az elismerést december 1-jén, a Magyar Vállalkozók Napján Budapesten.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj nyertese dr. Takács Gyula plébános, Pohánka Edit animátor és Nagy Ferenc Gábor ügyvezető (NFG Sport Klub Alapítvány) lett.

Kihirdették a 2023-as vasi Prima díj nyerteseit:

Magyar tudomány kategóriában dr. Kovács Antal,

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Horváth Barnabásné,

Magyar építészet kategóriában Tölgyesi Ernőné.

Közönségdíjas Horváth Győző és dr. Pesovár Ernő lett, az Ifjúsági Különdíjat Hóbor Zalán nyerte.

(Fotó: Szendi Péter)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS