A VOSZ vállalkozásait partnerként várják a Tanítsunk Magyarországért Programban

A VOSZ vállalkozásait partnerként várják a Tanítsunk Magyarországért Programban
2024. 01. 24., 17:40

A Tanítsunk Magyarországért Program idei célkitűzéseiről és a partneri kapcsolatok bővítéséről tájékoztatta dr. György László kormánybiztos a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökségét.

„A Tanítsunk Magyarországért Program olyan ügy, ami mellé érdemes minél több vállalkozásnak odaállni, mert értéket teremt és értéket hordoz” – hangsúlyozta programbemutató tájékoztatójában dr. György László kormánybiztos.

A Program a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány és a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködése keretében valósul meg. Célja, hogy 2030-ra minden ma általános iskolás diák jelenjen meg a munkaerőpiacon; szerezzen szakmát, illetve tanuljon tovább, ha ezt képességei lehetővé teszik.

„A cél elérését egyetemista mentorok és a programhoz csatlakozó magánszemélyek, felelős vállalkozások és szervezetek segítik. 2023 tavaszán már 17 egyetem 1148 mentora foglalkozott a gondjaira bízott 4723 diákkal 111 általános iskolában. Az egyetemi hallgató mentorok heti egy napot (minimum 6 órában) foglalkoznak a rájuk bízott 3-5 fő 6-8. osztályos általános iskolás diákokkal” – mondta dr. György László.

A Program vállalati lábát az Alapítvány építi. A partner vállalatoktól elsősorban azt várják, hogy megnyissák kapuikat a mentorált diákok előtt és egy vállalatlátogatás keretében, az egyetemista mentorok szervezésével, betekintést nyerhessenek egy gyár, üzem, cég működésébe, valamint a különböző szakmák produktumaiba.

A pályaorientáció jellegű vállalatlátogatással a diákok könnyebben rátalálhatnak arra a szakmára vagy továbbtanulási irányra, ami megtetszik nekik, a cégek pedig, társadalmi felelősség vállalásukon felül, célirányosan toborozhatják a jövőbeli munkavállalóikat. A vállalatlátogatások időpontját, időtartamát (minimum 2 óra) és a fogadható létszámot természetesen a partner vállalkozás határozhatja meg.

A VOSZ elnöksége a jövőben igyekszik segítséget nyújtani, hogy a Programhoz tagvállalkozásaik közül minél többen csatlakozzanak.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS