A VOSZ vállalkozásait partnerként várják a Tanítsunk Magyarországért Programban

A VOSZ vállalkozásait partnerként várják a Tanítsunk Magyarországért Programban
2024. 01. 24., 17:40

A Tanítsunk Magyarországért Program idei célkitűzéseiről és a partneri kapcsolatok bővítéséről tájékoztatta dr. György László kormánybiztos a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökségét.

„A Tanítsunk Magyarországért Program olyan ügy, ami mellé érdemes minél több vállalkozásnak odaállni, mert értéket teremt és értéket hordoz” – hangsúlyozta programbemutató tájékoztatójában dr. György László kormánybiztos.

A Program a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány és a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködése keretében valósul meg. Célja, hogy 2030-ra minden ma általános iskolás diák jelenjen meg a munkaerőpiacon; szerezzen szakmát, illetve tanuljon tovább, ha ezt képességei lehetővé teszik.

„A cél elérését egyetemista mentorok és a programhoz csatlakozó magánszemélyek, felelős vállalkozások és szervezetek segítik. 2023 tavaszán már 17 egyetem 1148 mentora foglalkozott a gondjaira bízott 4723 diákkal 111 általános iskolában. Az egyetemi hallgató mentorok heti egy napot (minimum 6 órában) foglalkoznak a rájuk bízott 3-5 fő 6-8. osztályos általános iskolás diákokkal” – mondta dr. György László.

A Program vállalati lábát az Alapítvány építi. A partner vállalatoktól elsősorban azt várják, hogy megnyissák kapuikat a mentorált diákok előtt és egy vállalatlátogatás keretében, az egyetemista mentorok szervezésével, betekintést nyerhessenek egy gyár, üzem, cég működésébe, valamint a különböző szakmák produktumaiba.

A pályaorientáció jellegű vállalatlátogatással a diákok könnyebben rátalálhatnak arra a szakmára vagy továbbtanulási irányra, ami megtetszik nekik, a cégek pedig, társadalmi felelősség vállalásukon felül, célirányosan toborozhatják a jövőbeli munkavállalóikat. A vállalatlátogatások időpontját, időtartamát (minimum 2 óra) és a fogadható létszámot természetesen a partner vállalkozás határozhatja meg.

A VOSZ elnöksége a jövőben igyekszik segítséget nyújtani, hogy a Programhoz tagvállalkozásaik közül minél többen csatlakozzanak.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-16 09:10:00
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS