A legjobbakat jutalmazták a Vas megyei Prima Gálán

A legjobbakat jutalmazták a Vas megyei Prima Gálán
2022. 11. 07., 16:43

Szauer Ágoston, Gáspár Péter és dr. Gyurácz József kapta a VOSZ Vas megyei szervezete által odaítélt Prima díjat. A gálán átadták a Megye Vállalkozója elismerést is.

A 17. Vas Megyei Prima Gálát a szombathelyi Weöres Sándor Színházban rendezte meg a VOSZ Vas Megyei Szervezete november 4-én.

Tombol az infláció, az energiaválság, háborús helyzet van, így még nagyobb a szükség az összefogásra – mondta beszédében Szárnyas János, a VOSZ vasi szervezetének elnöke.

Hárman kapták meg a 2022. év Megyei Vállalkozója díjat: Bognár Zoltán építészmérnök (a díjat fia, Bognár Balázs vette át), Kovács András kertészmérnök és Mercs Péter élelmiszeripari mérnök.

A 2022. év Megyei Környezetvédelmi Vállalkozója Lenkei-Faragó Gyula mérnök, a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő egyesület vezetője kapta. A VOSZ országos Év Vállalkozója díj nyertese Horváth László ügyvezető, akit a gálán köszöntöttek, a díjat majd Budapesten veheti át.

Átadták a VOSZ által odaítélt Prima díjat, amelyet idén Szauer Ágoston pedagógus, költő, amatőr csillagász, Gáspár Péter okleveles építőmérnök és dr. Gyurácz József ornitológus érdemelt ki. A Prima Közönségdíjat Varsányi Áron vezetőedző vehette át.

(Fotó: Szendi Péter)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.