A koronavírus-járvány sem állította meg a munkát a Zalai Vállalkozók Klubjában

üzletem.hu  |  2021. 01. 11., 15:00

A koronavírus-járvány miatt most főleg online tartják a kapcsolatot a Zalai Vállalkozók Klubjának tagjai. A VOSZ égisze alatt több mint tíz éve működő Klub presztízse egyre nő, többek között a generációváltás kérdése is napirenden van.

2010 májusában 10 vállalkozással kezdte meg munkáját a Zalai Vállalkozók Klubja, napjainkban pedig már 35-en vannak – mondta az Üzletem megkeresésére Vaski János, a Klub egyik alapítója.

Vaski úr szerint rengeteg minden történt a több mint egy évtized alatt. Az egyik kiemelkedő eredménynek azt tartja, hogy „az idősebb vállalkozásvezetők a fiaikat, mint majdani trónkövetelőket is a csapatba hozzák, segítve ezzel a többi vállalkozókkal való kapcsolat kialakítását. Az új vállalkozási formációkat pedig esetenként a fiatalok népszerűsítik az idősebbek között”.

A jelenlegi taglétszámot csak nagyon indokolt esetben kívánják bővíteni, ahhoz klubtagok ajánlása, majd közös döntés szükséges. Vaski János szerint ez a klubforma egyedülálló a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségnél.

Ahogy az is egyedülálló, hogy a VOSZ megyei szervezeteinek központjai közül egyedül Zalában nem a megyeszékhely, Zalaegerszeg, hanem Nagykanizsa ad otthont annak. Mivel Nagykanizsán működik a VOSZ megyei irodája, annak idején éppen az indította el a gondolkodást, hogy Zalaegerszegen jó lenne a városi és a környékbeli vállalkozóknak találkozási, konzultálási lehetőséget adni kötetlen, klub formában.

Annak idején a Klub megszervezésével Vaski János, a VOSZ megyei társelnöke mellett Bóbics Antalt (aki a kezdetektől a Klub elnöke), Pálfi Lászlót (a Klub titkárát), a Göcsej Panzió és Étterem tulajdonosát kérték fel, akik megkapták a támogatást a VOSZ néhai elnökétől, Demján Sándortól. Szoros a kapcsolat a Szövetség vezetőivel, rendszeresen konzultálnak Perlusz Lászlóval, a VOSZ főtitkárával, valamint Doucha Ferenccel, a megyei szervezet elnökével.

Ma már ott tartanak, hogy a megye több településéről vannak tagjaik, így Keszthelyről, Lentiből, Zalaszentgrótról, Zalakarosról és nem utolsó sorban Nagykanizsáról. A megye jelentős vállalkozói közül sokan a tagok között vannak, ők valamennyien a rendezvények aktív résztvevői.

A klubtagok között találjuk a következő nagyobb cégeket: ZALACO ZRT., PYLON 3 B HUNGÁRIA, BAKI AGROCENTRUM, AKKSI KFT., NASTE BAU KFT., BÍBORFA KFT., NÍVODOOM KFT., AKKSI KFT., NÉMETFA KFT., FOREST HUNGÁRIA, KLÍMATRENK KFT., WINDOOR DESIGN KFT., KOZMA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT., MTE AUTÓALKATRÉSZ KERESKEDELMI KFT., ZÁÉV ZRT., WEST HUNGÁRIA ARANY BÁRÁNY KFT., TORNYOS ÉS TÁRSA KFT., GÖCSEJ PANZIÓ ÉS ÉTTEREM KFT., MAGNETIC KERESKEDELMI KFT., DOLOMIT KFT.

Egy évtized alatt rengeteg rendezvényt szerveztek, a járvány előtt havonta találkoztak a klubtagok, akik a mindennapi munkájukat segítő információkhoz jutottak közvetlenül a szakértő előadóktól, valamit lehetőség nyílt egymással megismerkedniük.

Vaski János megemlíti, hogy nagyon jó a kapcsolatuk a Zalai Tesztpálya Miniszteri biztosával, Vígh László országgyűlési képviselővel, aki például egy parlamenti látogatással egybekötött kirándulást is szervezett a tagoknak a Puskás Stadion megnyitójával kombinálva. A képviselő úr szervezésében több alkalommal volt lehetőségük találkozni és konzultálni Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, ezekre a találkozókra a klubtagokon kívül más vállalkozások képviselőit is meghívták.

A klub fontosságát és népszerűségét mutatja, hogy találkozóikon gyakran részt vesz Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és helyettesei, így a cégvezetők első kézből értesülhetnek a megyei és zalaegerszegi fejlesztési tervekről, amelyeket véleményezhetnek. A polgármester több fórumon beszélt már arról, hogy mennyire hasznos a szinte napi szintű kapcsolattartás a helyi vállalkozókkal, mert ez igazi win-win szituációt teremt. (Nem mellékesen: Palkovics Lászlót, Vígh Lászlót és Balaicz Zoltánt a klub tiszteletbeli tagjának választották.)

A Klub tíz éve támogatja a VOSZ Zala megyei Prima Díj gála megrendezését, s bár a 2020-as ünnepségre a Covid-járvány miatt nem kerülhetett sor, de azt idén lehet pótolni.

A Klub tagjai büszkék arra, hogy segítették a megyei kórház szívsebészeti osztályának 4,5 millió forint értékű eszközbeszerzését, valamint egy másik, 15 milliós orvosi eszköz vásárlásához járultak hozzá.

Azt is az eredmények közé sorolják, hogy jó kapcsolatot ápolnak a Marosvásárhelyi Menedzser Klubbal, ennek köszönhetően részt vettek az első Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók találkozóján.

A munka 2021-ben is folytatódik, remélhetően hamarosan nem csak online keretek között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 20:09:00
A szelektív hulladékgyűjtés támogatása érdekében a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. néhány éven belül több mint 60-nal, 362-re növeli a hulladékudvarok számát; minden 10 ezer lakosúnál nagyobb településen lesz hulladékudvar, a korábbihoz képest hosszabb nyitvatartással – tájékoztatott a Mol.
2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.