A koronavírus-járvány sem állította meg a munkát a Zalai Vállalkozók Klubjában

üzletem.hu  |  2021. 01. 11., 15:00

A koronavírus-járvány miatt most főleg online tartják a kapcsolatot a Zalai Vállalkozók Klubjának tagjai. A VOSZ égisze alatt több mint tíz éve működő Klub presztízse egyre nő, többek között a generációváltás kérdése is napirenden van.

2010 májusában 10 vállalkozással kezdte meg munkáját a Zalai Vállalkozók Klubja, napjainkban pedig már 35-en vannak – mondta az Üzletem megkeresésére Vaski János, a Klub egyik alapítója.

Vaski úr szerint rengeteg minden történt a több mint egy évtized alatt. Az egyik kiemelkedő eredménynek azt tartja, hogy „az idősebb vállalkozásvezetők a fiaikat, mint majdani trónkövetelőket is a csapatba hozzák, segítve ezzel a többi vállalkozókkal való kapcsolat kialakítását. Az új vállalkozási formációkat pedig esetenként a fiatalok népszerűsítik az idősebbek között”.

A jelenlegi taglétszámot csak nagyon indokolt esetben kívánják bővíteni, ahhoz klubtagok ajánlása, majd közös döntés szükséges. Vaski János szerint ez a klubforma egyedülálló a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségnél.

Ahogy az is egyedülálló, hogy a VOSZ megyei szervezeteinek központjai közül egyedül Zalában nem a megyeszékhely, Zalaegerszeg, hanem Nagykanizsa ad otthont annak. Mivel Nagykanizsán működik a VOSZ megyei irodája, annak idején éppen az indította el a gondolkodást, hogy Zalaegerszegen jó lenne a városi és a környékbeli vállalkozóknak találkozási, konzultálási lehetőséget adni kötetlen, klub formában.

Annak idején a Klub megszervezésével Vaski János, a VOSZ megyei társelnöke mellett Bóbics Antalt (aki a kezdetektől a Klub elnöke), Pálfi Lászlót (a Klub titkárát), a Göcsej Panzió és Étterem tulajdonosát kérték fel, akik megkapták a támogatást a VOSZ néhai elnökétől, Demján Sándortól. Szoros a kapcsolat a Szövetség vezetőivel, rendszeresen konzultálnak Perlusz Lászlóval, a VOSZ főtitkárával, valamint Doucha Ferenccel, a megyei szervezet elnökével.

Ma már ott tartanak, hogy a megye több településéről vannak tagjaik, így Keszthelyről, Lentiből, Zalaszentgrótról, Zalakarosról és nem utolsó sorban Nagykanizsáról. A megye jelentős vállalkozói közül sokan a tagok között vannak, ők valamennyien a rendezvények aktív résztvevői.

A klubtagok között találjuk a következő nagyobb cégeket: ZALACO ZRT., PYLON 3 B HUNGÁRIA, BAKI AGROCENTRUM, AKKSI KFT., NASTE BAU KFT., BÍBORFA KFT., NÍVODOOM KFT., AKKSI KFT., NÉMETFA KFT., FOREST HUNGÁRIA, KLÍMATRENK KFT., WINDOOR DESIGN KFT., KOZMA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT., MTE AUTÓALKATRÉSZ KERESKEDELMI KFT., ZÁÉV ZRT., WEST HUNGÁRIA ARANY BÁRÁNY KFT., TORNYOS ÉS TÁRSA KFT., GÖCSEJ PANZIÓ ÉS ÉTTEREM KFT., MAGNETIC KERESKEDELMI KFT., DOLOMIT KFT.

Egy évtized alatt rengeteg rendezvényt szerveztek, a járvány előtt havonta találkoztak a klubtagok, akik a mindennapi munkájukat segítő információkhoz jutottak közvetlenül a szakértő előadóktól, valamit lehetőség nyílt egymással megismerkedniük.

Vaski János megemlíti, hogy nagyon jó a kapcsolatuk a Zalai Tesztpálya Miniszteri biztosával, Vígh László országgyűlési képviselővel, aki például egy parlamenti látogatással egybekötött kirándulást is szervezett a tagoknak a Puskás Stadion megnyitójával kombinálva. A képviselő úr szervezésében több alkalommal volt lehetőségük találkozni és konzultálni Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, ezekre a találkozókra a klubtagokon kívül más vállalkozások képviselőit is meghívták.

A klub fontosságát és népszerűségét mutatja, hogy találkozóikon gyakran részt vesz Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és helyettesei, így a cégvezetők első kézből értesülhetnek a megyei és zalaegerszegi fejlesztési tervekről, amelyeket véleményezhetnek. A polgármester több fórumon beszélt már arról, hogy mennyire hasznos a szinte napi szintű kapcsolattartás a helyi vállalkozókkal, mert ez igazi win-win szituációt teremt. (Nem mellékesen: Palkovics Lászlót, Vígh Lászlót és Balaicz Zoltánt a klub tiszteletbeli tagjának választották.)

A Klub tíz éve támogatja a VOSZ Zala megyei Prima Díj gála megrendezését, s bár a 2020-as ünnepségre a Covid-járvány miatt nem kerülhetett sor, de azt idén lehet pótolni.

A Klub tagjai büszkék arra, hogy segítették a megyei kórház szívsebészeti osztályának 4,5 millió forint értékű eszközbeszerzését, valamint egy másik, 15 milliós orvosi eszköz vásárlásához járultak hozzá.

Azt is az eredmények közé sorolják, hogy jó kapcsolatot ápolnak a Marosvásárhelyi Menedzser Klubbal, ennek köszönhetően részt vettek az első Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók találkozóján.

A munka 2021-ben is folytatódik, remélhetően hamarosan nem csak online keretek között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.