A koronavírus-járvány sem állította meg a munkát a Zalai Vállalkozók Klubjában

üzletem.hu  |  2021. 01. 11., 15:00

A koronavírus-járvány miatt most főleg online tartják a kapcsolatot a Zalai Vállalkozók Klubjának tagjai. A VOSZ égisze alatt több mint tíz éve működő Klub presztízse egyre nő, többek között a generációváltás kérdése is napirenden van.

2010 májusában 10 vállalkozással kezdte meg munkáját a Zalai Vállalkozók Klubja, napjainkban pedig már 35-en vannak – mondta az Üzletem megkeresésére Vaski János, a Klub egyik alapítója.

Vaski úr szerint rengeteg minden történt a több mint egy évtized alatt. Az egyik kiemelkedő eredménynek azt tartja, hogy „az idősebb vállalkozásvezetők a fiaikat, mint majdani trónkövetelőket is a csapatba hozzák, segítve ezzel a többi vállalkozókkal való kapcsolat kialakítását. Az új vállalkozási formációkat pedig esetenként a fiatalok népszerűsítik az idősebbek között”.

A jelenlegi taglétszámot csak nagyon indokolt esetben kívánják bővíteni, ahhoz klubtagok ajánlása, majd közös döntés szükséges. Vaski János szerint ez a klubforma egyedülálló a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségnél.

Ahogy az is egyedülálló, hogy a VOSZ megyei szervezeteinek központjai közül egyedül Zalában nem a megyeszékhely, Zalaegerszeg, hanem Nagykanizsa ad otthont annak. Mivel Nagykanizsán működik a VOSZ megyei irodája, annak idején éppen az indította el a gondolkodást, hogy Zalaegerszegen jó lenne a városi és a környékbeli vállalkozóknak találkozási, konzultálási lehetőséget adni kötetlen, klub formában.

Annak idején a Klub megszervezésével Vaski János, a VOSZ megyei társelnöke mellett Bóbics Antalt (aki a kezdetektől a Klub elnöke), Pálfi Lászlót (a Klub titkárát), a Göcsej Panzió és Étterem tulajdonosát kérték fel, akik megkapták a támogatást a VOSZ néhai elnökétől, Demján Sándortól. Szoros a kapcsolat a Szövetség vezetőivel, rendszeresen konzultálnak Perlusz Lászlóval, a VOSZ főtitkárával, valamint Doucha Ferenccel, a megyei szervezet elnökével.

Ma már ott tartanak, hogy a megye több településéről vannak tagjaik, így Keszthelyről, Lentiből, Zalaszentgrótról, Zalakarosról és nem utolsó sorban Nagykanizsáról. A megye jelentős vállalkozói közül sokan a tagok között vannak, ők valamennyien a rendezvények aktív résztvevői.

A klubtagok között találjuk a következő nagyobb cégeket: ZALACO ZRT., PYLON 3 B HUNGÁRIA, BAKI AGROCENTRUM, AKKSI KFT., NASTE BAU KFT., BÍBORFA KFT., NÍVODOOM KFT., AKKSI KFT., NÉMETFA KFT., FOREST HUNGÁRIA, KLÍMATRENK KFT., WINDOOR DESIGN KFT., KOZMA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT., MTE AUTÓALKATRÉSZ KERESKEDELMI KFT., ZÁÉV ZRT., WEST HUNGÁRIA ARANY BÁRÁNY KFT., TORNYOS ÉS TÁRSA KFT., GÖCSEJ PANZIÓ ÉS ÉTTEREM KFT., MAGNETIC KERESKEDELMI KFT., DOLOMIT KFT.

Egy évtized alatt rengeteg rendezvényt szerveztek, a járvány előtt havonta találkoztak a klubtagok, akik a mindennapi munkájukat segítő információkhoz jutottak közvetlenül a szakértő előadóktól, valamit lehetőség nyílt egymással megismerkedniük.

Vaski János megemlíti, hogy nagyon jó a kapcsolatuk a Zalai Tesztpálya Miniszteri biztosával, Vígh László országgyűlési képviselővel, aki például egy parlamenti látogatással egybekötött kirándulást is szervezett a tagoknak a Puskás Stadion megnyitójával kombinálva. A képviselő úr szervezésében több alkalommal volt lehetőségük találkozni és konzultálni Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, ezekre a találkozókra a klubtagokon kívül más vállalkozások képviselőit is meghívták.

A klub fontosságát és népszerűségét mutatja, hogy találkozóikon gyakran részt vesz Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és helyettesei, így a cégvezetők első kézből értesülhetnek a megyei és zalaegerszegi fejlesztési tervekről, amelyeket véleményezhetnek. A polgármester több fórumon beszélt már arról, hogy mennyire hasznos a szinte napi szintű kapcsolattartás a helyi vállalkozókkal, mert ez igazi win-win szituációt teremt. (Nem mellékesen: Palkovics Lászlót, Vígh Lászlót és Balaicz Zoltánt a klub tiszteletbeli tagjának választották.)

A Klub tíz éve támogatja a VOSZ Zala megyei Prima Díj gála megrendezését, s bár a 2020-as ünnepségre a Covid-járvány miatt nem kerülhetett sor, de azt idén lehet pótolni.

A Klub tagjai büszkék arra, hogy segítették a megyei kórház szívsebészeti osztályának 4,5 millió forint értékű eszközbeszerzését, valamint egy másik, 15 milliós orvosi eszköz vásárlásához járultak hozzá.

Azt is az eredmények közé sorolják, hogy jó kapcsolatot ápolnak a Marosvásárhelyi Menedzser Klubbal, ennek köszönhetően részt vettek az első Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók találkozóján.

A munka 2021-ben is folytatódik, remélhetően hamarosan nem csak online keretek között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS