A kkv-kat erősítené a VOSZ Hajdú-Bihar vármegyében is

A kkv-kat erősítené a VOSZ Hajdú-Bihar vármegyében is
2023. 09. 21., 09:21

A vállalkozások számára kötelező kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) rendszerének ismertetése mellett Debrecen gazdasági növekedésének jelene és jövője volt a fő téma a VOSZ Hajdú-Bihar vármegyei szervezetének konferenciáján.

Balogh Károly, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége vármegyei elnöke (a fotón) elmondta: a Debrecen 2030 programmal összhangban versenyképes ökoszisztéma kialakítása a cél a vármegyében, „hídat” építenek a kis- és középvállalkozások és a multinacionális cégek között. Debrecen gazdasági növekedésével és a nagyvállalatok betelepülésével kapcsolatban sok kérdés merült fel a kkv-k részéről. Ezek megválaszolására nagyvállalatokhoz látogatnak majd el a cégvezetők, illetve egy beszállítói fórumot is rendez októberben a VOSZ – írja a haon.hu.

A tervek között szerepel a VOSZ Páholy elindítása és VOSZ Pont kialakítása, amely pályázatokkal, hitelkonstrukciókkal kapcsolatosan is segítséget tud nyújtani a cégvezetőknek.

„Szeretnénk a generációváltást és az innovációt is a fókuszba helyezni. Utóbbi területen meg kell találnunk azokat a pontokat, amelyek révén a kkv-k olyan innovatív módon tudnak fejlődni, hogy később maguk is multikká válhassanak. Erre számos kormányzati program rendelkezésre áll” – fogalmazott Balogh Károly.

Papp László, Debrecen polgármestere azt hangsúlyozta, hogy nagyipari fejlesztések nélkül nincs előrelépés. Ha a város csak a kkv-kra fokuszált volna, akkor azok a vállalatok, melyek Közép-Kelet-Európát célozták meg beruházásaik számára, most máshol telepedtek volna meg. „Több fórumon próbálják a kkv-k és a multik közötti ellentétet élezni, de ez nem jó hozzáállás. A déli ipari övezetben azért indították el a Kkv Park kialakítását, hogy lehetőséget adjanak a két szektor összekapcsolódására. Az elmúlt kilenc év alatt több mint tízszeresére nőttek a debreceni iparterületek, amelyek mintegy kilencven százalékát már értékesítették” – fogalmazott a polgármester.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS