A fejlesztésekben is partnere a vármegyéknek a VOSZ

A fejlesztésekben is partnere a vármegyéknek a VOSZ
2023. 03. 29., 20:08

Pécsen, Kaposváron és Tatabányán folytatódott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) fórumsorozata.

A VOSZ márciusi vállalkozói találkozóin tájékoztatnak az idei 35 éves jubileumi évben induló 5 éves stratégiáról, a cselekvési programról, valamint a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól. A vármegyei VOSZ-szervezetek egyben összegzik tavalyi munkájukat. A rendezvényeken elhangzott, hogy a gazdasági tervezésben és a fejlesztésekben is a vármegyék partnere a VOSZ.

Pécs, 2023. március 28.

Horváth László, a VOSZ Baranya vármegyei elnöke kiemelte a szervezet egyik legfontosabb szolgáltatását, az olcsó vállalkozói hitelek közvetítését és az ehhez kapcsolódó tanácsadást. Kifejtette, hogy a konstrukció iránt továbbra is élénk az érdeklődés. Tavaly több ezer szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez több milliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett. Az elnök beszámolt arról is, hogy a vármegyei szövetség tagsága az elmúlt évben megduplázódott, mára közel 200 cégből áll.

Kaposvár, 2023. március 28.

Csizmadia Gábor, a VOSZ Somogy vármegyei elnöke a rendezvényen a Prima díjakról is beszélt, amelyek odaítéléséről a térség polgárainak részvételével döntenek, és ami fontos kulturális missziót jelent a szervezet és a vármegye életében. A szervezet idei tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki, amely elengedhetetlen a sikerhez. Mint mondta: „a helyi aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek, a vállalkozások és a versenygazdaság fejlődése érdekében.”

Tatabánya, 2023. március 23.

„Alig hevertük ki a Covid következményeit, jött az energiaválság és az ukrajnai háború, ma is érezzük ezek hatását, a vállalkozók maguk is tapasztalják, hogy lassul a gazdaság” – jelentette ki Pordán Zsigmond, a VOSZ Komárom-Esztergom vármegyei szervezetének elnöke. Hozzátette: az érdekképviselet mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ezen a helyzeten átsegítse a vállalkozókat. Ebben kiemelt szerepe van az információmegosztásnak, a tudás átadásának, a tanácsadásnak. Tavaly a Széchenyi Kártya Programban több mint ezer új kártyaigénylést fogadtak be a vármegyében, mintegy 17 milliárd forintnyi kedvező finanszírozást nyújtva a vállalkozásoknak.

(A fotó a kaposvári vállalkozói fórumon készült.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 12:11:31
Újra az érdeklődés középpontjába kerültek az újbudai ingatlanok. A kerületi átlagos négyzetméterár mindössze 1 százalékot emelkedett tavalyhoz képest, az otthonteremtésre fordított összeg átlagosan 66,4 millió forint a Duna House 2023-as adatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS