A fejlesztésekben is partnere a vármegyéknek a VOSZ

A fejlesztésekben is partnere a vármegyéknek a VOSZ
2023. 03. 29., 20:08

Pécsen, Kaposváron és Tatabányán folytatódott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) fórumsorozata.

A VOSZ márciusi vállalkozói találkozóin tájékoztatnak az idei 35 éves jubileumi évben induló 5 éves stratégiáról, a cselekvési programról, valamint a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól. A vármegyei VOSZ-szervezetek egyben összegzik tavalyi munkájukat. A rendezvényeken elhangzott, hogy a gazdasági tervezésben és a fejlesztésekben is a vármegyék partnere a VOSZ.

Pécs, 2023. március 28.

Horváth László, a VOSZ Baranya vármegyei elnöke kiemelte a szervezet egyik legfontosabb szolgáltatását, az olcsó vállalkozói hitelek közvetítését és az ehhez kapcsolódó tanácsadást. Kifejtette, hogy a konstrukció iránt továbbra is élénk az érdeklődés. Tavaly több ezer szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez több milliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett. Az elnök beszámolt arról is, hogy a vármegyei szövetség tagsága az elmúlt évben megduplázódott, mára közel 200 cégből áll.

Kaposvár, 2023. március 28.

Csizmadia Gábor, a VOSZ Somogy vármegyei elnöke a rendezvényen a Prima díjakról is beszélt, amelyek odaítéléséről a térség polgárainak részvételével döntenek, és ami fontos kulturális missziót jelent a szervezet és a vármegye életében. A szervezet idei tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki, amely elengedhetetlen a sikerhez. Mint mondta: „a helyi aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek, a vállalkozások és a versenygazdaság fejlődése érdekében.”

Tatabánya, 2023. március 23.

„Alig hevertük ki a Covid következményeit, jött az energiaválság és az ukrajnai háború, ma is érezzük ezek hatását, a vállalkozók maguk is tapasztalják, hogy lassul a gazdaság” – jelentette ki Pordán Zsigmond, a VOSZ Komárom-Esztergom vármegyei szervezetének elnöke. Hozzátette: az érdekképviselet mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ezen a helyzeten átsegítse a vállalkozókat. Ebben kiemelt szerepe van az információmegosztásnak, a tudás átadásának, a tanácsadásnak. Tavaly a Széchenyi Kártya Programban több mint ezer új kártyaigénylést fogadtak be a vármegyében, mintegy 17 milliárd forintnyi kedvező finanszírozást nyújtva a vállalkozásoknak.

(A fotó a kaposvári vállalkozói fórumon készült.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Május a legjobb időszak arra, hogy a természetben piknikezzünk – ehhez most egy tökéletes helyszínt is ajánlhatunk, hisz már csak párat kell aludni és a noszvaji Nomádban startol a szezon egyik leghangulatosabb rendezvénye!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS