400 millió forintot csalt el a fővárosból irányított észak-alföldi számlagyár

400 millió forintot csalt el a fővárosból irányított észak-alföldi számlagyár
2022. 12. 20., 14:13

A karácsonyt biztosan rács mögött tölti az autóalkatrészeket forgalmazó fővárosi ügyvezető, aki egy észak-alföldi számlagyáras bűnbandával szövetkezve 400 millió forint áfát csalt el fiktív számlákkal. A NAV munkatársai öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat már letartóztattak.

A budapesti cég Németországból szerzett be autóalkatrészeket nettó áron, amit hazai kiskereskedőknek és autószervizeknek értékesített tovább. A számlagyár a belföldi eladások utáni áfa eltüntetésében segített: felépített egy valós tevékenység nélküli, kizárólag fiktív számlák kiállítására szakosodott, strómanok vezette cégekből álló hálózatot a feladatra.

Az észak-alföldi nyomozók a banda felszámolására szervezett akcióban járőrök, informatikusok és a MERKUR Bevetési Egység támogatásával több helyszínen kutattak bizonyítékok után. Több mint 100 millió forint értékben zároltak bankszámlákat és ingatlanokat, valamint foglaltak le készpénzt. Az egyik ingatlanban 350 engedély nélküli lőszert is találtak, így a rendőrséget értesítve a banda ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt is nyomozás indult.

A NAV üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz. A szervezet irányítói – ha bűnösségük bebizonyosodik – akár tízéves szabadságvesztésre is számíthatnak. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS