Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál

Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál
2022. 07. 12., 12:53

A fő támogató néhány hete visszalépett, ezért a Pannonhalmi Bencés Főapátság által szervezett fesztivál megrendezése veszélybe került.

A Pannonhalmi Főapátság története ezer éve szorosan összefonódik hazánk történelmével. A bencés közösség évszázadokon át őrizte és gyarapította a művészeti és lelki értékeket ezen a helyen. Szent Márton monostora a 21. században is folytatni szeretné ezt az értékmegőrző és értékeket létrehozó küldetését, ezért kiemelt szerepet szán a hagyományos és kortárs kultúra ötvözésének és bemutatásának. Ennek jegyében a monostor minden évben meghatározott témakörben alakítja kulturális kínálatunkat. 2022-ben a „Megújulás” a választott mottó, így az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál is ezt a témát dolgozza fel.

Az Arcus Temporum fesztivál a monostor legrangosabb kulturális eseménye, amely 2022. augusztus 26–28. között kerül megrendezésére. A 3 napos program művészeti vezetője Keller András, házigazdája pedig Mácsai Pál a fesztivál házigazdája. A rendezvény-sorozat felöleli a zene, az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás négyes egységét, amelynek keretében többek között Nádas Péter, Csalog Gábor, J. S. Bach, Lera Auerbach művei kerülnek bemutatásra. A program összeállítói arra törekedtek, hogy Pannonhalma tradicionális történelmi értékei mellett széles kínálatot nyújtsanak a kortárs kultúrából is. Téma és mű választásunkban fontos szempont, hogy az aktuális társadalmi kérdések – elfogadás és megbékélés – mindenképpen szerepet kapjanak.

A rendezvénysorozat megvalósítása közéleti- és vállalati partnereink támogatásával jöhet létre.  Sajnos az idei esztendőben a világot terhelő rendkívüli események következményeként a fő támogató néhány hete visszalépett, ezért az Arcus Fesztivál megrendezése veszélybe került. A rendelkezésünkre álló pénzügyi kerethez további 10 millió forint szükséges ahhoz, hogy a fesztivált az eredeti elképzeléseink és az elmúlt évek tartalmi és rendezési színvonalának megfelelően lehessen megtartani.

„Tisztelettel kérjük Önt, hogy amennyiben lehetőséget lát rá, legyen segítségünkre abban, hogy a hiányzó összeg erejéig támogatót találjunk az Arcus Temporum megvalósításához.”

A Pannonhalmi Főapátság támogatói számára a közös értékrenden alapuló partnerséget ajánlja.  Ennek részeként személyre szabott eseményeket, exkluzív rendezvény-helyszíneket, különös tárlatvezetéseket ajánl, továbbá az Arcus Fesztivál részeként külön eseményen köszöntik majd a fesztivál létrejöttét segítő partnereinket.

A Fesztivál teljes programja az alábbi honlapon és közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.arcustemporum.com/

https://www.facebook.com/ArcusTemporumMuveszetiFesztival

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-29 17:13:49
A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS