Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál

Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál
2022. 07. 12., 12:53

A fő támogató néhány hete visszalépett, ezért a Pannonhalmi Bencés Főapátság által szervezett fesztivál megrendezése veszélybe került.

A Pannonhalmi Főapátság története ezer éve szorosan összefonódik hazánk történelmével. A bencés közösség évszázadokon át őrizte és gyarapította a művészeti és lelki értékeket ezen a helyen. Szent Márton monostora a 21. században is folytatni szeretné ezt az értékmegőrző és értékeket létrehozó küldetését, ezért kiemelt szerepet szán a hagyományos és kortárs kultúra ötvözésének és bemutatásának. Ennek jegyében a monostor minden évben meghatározott témakörben alakítja kulturális kínálatunkat. 2022-ben a „Megújulás” a választott mottó, így az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál is ezt a témát dolgozza fel.

Az Arcus Temporum fesztivál a monostor legrangosabb kulturális eseménye, amely 2022. augusztus 26–28. között kerül megrendezésére. A 3 napos program művészeti vezetője Keller András, házigazdája pedig Mácsai Pál a fesztivál házigazdája. A rendezvény-sorozat felöleli a zene, az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás négyes egységét, amelynek keretében többek között Nádas Péter, Csalog Gábor, J. S. Bach, Lera Auerbach művei kerülnek bemutatásra. A program összeállítói arra törekedtek, hogy Pannonhalma tradicionális történelmi értékei mellett széles kínálatot nyújtsanak a kortárs kultúrából is. Téma és mű választásunkban fontos szempont, hogy az aktuális társadalmi kérdések – elfogadás és megbékélés – mindenképpen szerepet kapjanak.

A rendezvénysorozat megvalósítása közéleti- és vállalati partnereink támogatásával jöhet létre.  Sajnos az idei esztendőben a világot terhelő rendkívüli események következményeként a fő támogató néhány hete visszalépett, ezért az Arcus Fesztivál megrendezése veszélybe került. A rendelkezésünkre álló pénzügyi kerethez további 10 millió forint szükséges ahhoz, hogy a fesztivált az eredeti elképzeléseink és az elmúlt évek tartalmi és rendezési színvonalának megfelelően lehessen megtartani.

„Tisztelettel kérjük Önt, hogy amennyiben lehetőséget lát rá, legyen segítségünkre abban, hogy a hiányzó összeg erejéig támogatót találjunk az Arcus Temporum megvalósításához.”

A Pannonhalmi Főapátság támogatói számára a közös értékrenden alapuló partnerséget ajánlja.  Ennek részeként személyre szabott eseményeket, exkluzív rendezvény-helyszíneket, különös tárlatvezetéseket ajánl, továbbá az Arcus Fesztivál részeként külön eseményen köszöntik majd a fesztivál létrejöttét segítő partnereinket.

A Fesztivál teljes programja az alábbi honlapon és közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.arcustemporum.com/

https://www.facebook.com/ArcusTemporumMuveszetiFesztival

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS