Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál

Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál
2022. 07. 12., 12:53

A fő támogató néhány hete visszalépett, ezért a Pannonhalmi Bencés Főapátság által szervezett fesztivál megrendezése veszélybe került.

A Pannonhalmi Főapátság története ezer éve szorosan összefonódik hazánk történelmével. A bencés közösség évszázadokon át őrizte és gyarapította a művészeti és lelki értékeket ezen a helyen. Szent Márton monostora a 21. században is folytatni szeretné ezt az értékmegőrző és értékeket létrehozó küldetését, ezért kiemelt szerepet szán a hagyományos és kortárs kultúra ötvözésének és bemutatásának. Ennek jegyében a monostor minden évben meghatározott témakörben alakítja kulturális kínálatunkat. 2022-ben a „Megújulás” a választott mottó, így az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál is ezt a témát dolgozza fel.

Az Arcus Temporum fesztivál a monostor legrangosabb kulturális eseménye, amely 2022. augusztus 26–28. között kerül megrendezésére. A 3 napos program művészeti vezetője Keller András, házigazdája pedig Mácsai Pál a fesztivál házigazdája. A rendezvény-sorozat felöleli a zene, az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás négyes egységét, amelynek keretében többek között Nádas Péter, Csalog Gábor, J. S. Bach, Lera Auerbach művei kerülnek bemutatásra. A program összeállítói arra törekedtek, hogy Pannonhalma tradicionális történelmi értékei mellett széles kínálatot nyújtsanak a kortárs kultúrából is. Téma és mű választásunkban fontos szempont, hogy az aktuális társadalmi kérdések – elfogadás és megbékélés – mindenképpen szerepet kapjanak.

A rendezvénysorozat megvalósítása közéleti- és vállalati partnereink támogatásával jöhet létre.  Sajnos az idei esztendőben a világot terhelő rendkívüli események következményeként a fő támogató néhány hete visszalépett, ezért az Arcus Fesztivál megrendezése veszélybe került. A rendelkezésünkre álló pénzügyi kerethez további 10 millió forint szükséges ahhoz, hogy a fesztivált az eredeti elképzeléseink és az elmúlt évek tartalmi és rendezési színvonalának megfelelően lehessen megtartani.

„Tisztelettel kérjük Önt, hogy amennyiben lehetőséget lát rá, legyen segítségünkre abban, hogy a hiányzó összeg erejéig támogatót találjunk az Arcus Temporum megvalósításához.”

A Pannonhalmi Főapátság támogatói számára a közös értékrenden alapuló partnerséget ajánlja.  Ennek részeként személyre szabott eseményeket, exkluzív rendezvény-helyszíneket, különös tárlatvezetéseket ajánl, továbbá az Arcus Fesztivál részeként külön eseményen köszöntik majd a fesztivál létrejöttét segítő partnereinket.

A Fesztivál teljes programja az alábbi honlapon és közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.arcustemporum.com/

https://www.facebook.com/ArcusTemporumMuveszetiFesztival

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.