Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál

Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál
2022. 07. 12., 12:53

A fő támogató néhány hete visszalépett, ezért a Pannonhalmi Bencés Főapátság által szervezett fesztivál megrendezése veszélybe került.

A Pannonhalmi Főapátság története ezer éve szorosan összefonódik hazánk történelmével. A bencés közösség évszázadokon át őrizte és gyarapította a művészeti és lelki értékeket ezen a helyen. Szent Márton monostora a 21. században is folytatni szeretné ezt az értékmegőrző és értékeket létrehozó küldetését, ezért kiemelt szerepet szán a hagyományos és kortárs kultúra ötvözésének és bemutatásának. Ennek jegyében a monostor minden évben meghatározott témakörben alakítja kulturális kínálatunkat. 2022-ben a „Megújulás” a választott mottó, így az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál is ezt a témát dolgozza fel.

Az Arcus Temporum fesztivál a monostor legrangosabb kulturális eseménye, amely 2022. augusztus 26–28. között kerül megrendezésére. A 3 napos program művészeti vezetője Keller András, házigazdája pedig Mácsai Pál a fesztivál házigazdája. A rendezvény-sorozat felöleli a zene, az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás négyes egységét, amelynek keretében többek között Nádas Péter, Csalog Gábor, J. S. Bach, Lera Auerbach művei kerülnek bemutatásra. A program összeállítói arra törekedtek, hogy Pannonhalma tradicionális történelmi értékei mellett széles kínálatot nyújtsanak a kortárs kultúrából is. Téma és mű választásunkban fontos szempont, hogy az aktuális társadalmi kérdések – elfogadás és megbékélés – mindenképpen szerepet kapjanak.

A rendezvénysorozat megvalósítása közéleti- és vállalati partnereink támogatásával jöhet létre.  Sajnos az idei esztendőben a világot terhelő rendkívüli események következményeként a fő támogató néhány hete visszalépett, ezért az Arcus Fesztivál megrendezése veszélybe került. A rendelkezésünkre álló pénzügyi kerethez további 10 millió forint szükséges ahhoz, hogy a fesztivált az eredeti elképzeléseink és az elmúlt évek tartalmi és rendezési színvonalának megfelelően lehessen megtartani.

„Tisztelettel kérjük Önt, hogy amennyiben lehetőséget lát rá, legyen segítségünkre abban, hogy a hiányzó összeg erejéig támogatót találjunk az Arcus Temporum megvalósításához.”

A Pannonhalmi Főapátság támogatói számára a közös értékrenden alapuló partnerséget ajánlja.  Ennek részeként személyre szabott eseményeket, exkluzív rendezvény-helyszíneket, különös tárlatvezetéseket ajánl, továbbá az Arcus Fesztivál részeként külön eseményen köszöntik majd a fesztivál létrejöttét segítő partnereinket.

A Fesztivál teljes programja az alábbi honlapon és közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.arcustemporum.com/

https://www.facebook.com/ArcusTemporumMuveszetiFesztival

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS