Így folytatják Budapest sport nagyvárossá fejlesztését

2018. 11. 11., 15:00

A kormány lépéseket tesz azért, hogy Budapesten legyen a rajtja egy Grand Tour kerékpáros körversenynek. A szervezésbe bevonják a Magyar Turisztikai Ügynökséget is.

A kormány azt szeretné elérni, hogy egy Grand Tour kerékpáros körverseny első három szakaszát Magyarországon rendezzék meg – írja a turizmus.com

A kabinet felszólította az aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, hogy a miniszterelnök kabinetfőnökével és a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztossal együttműködésben vegye fel a kapcsolatot a döntési jogkörrel rendelkező szervezetekkel.

Az egyeztetések után a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-t is bevonják a munkába.

Magyarországon a jövőben még nagyobb figyelmet fordítanak a kerékpározókra. A szervezők a napokban jelentették be, hogy a 2019-es Tour de Hongrie időpontja bekerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenynaptárába. A magyar körversenyt jövőre június 11. és 16. között rendezik meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS