A legalább 400 darab haszongalambot megvásárolt, bejelentett tenyészettel rendelkező állattartók a 2019. augusztus 1. és 2020. október 15. között vásárolt állatok után vehetnek igénybe támogatást.
A támogatási kérelmek 2019. október 1-jétől október 15-éig, 2020. május 1-jétől május 15-éig és 2020. október 1-jétől október 15-éig a Magyar Államkincstár által rendszeresített és a honlapján közzétett nyomtatványon, postai úton nyújthatók be. A támogatás mértéke a támogatási időszakban vásárolt haszongalamb ellenértékének 75%-a, de legfeljebb 6000 forint/haszongalamb. A támogatás igénybevételének további feltételeiről az érdeklődők a Magyar Államkincstár honlapján informálódhatnak.
Magyarország a rendszerváltást megelőző évtizedekben vágógalamb-előállításban világviszonylatban a piacvezetők között szerepelt. Az egykor közkedvelt galambhús - a társadalmi változások, valamint az állat modern világunkban keletkezett megítélése miatt - ma ritkán szerepel a magyar családok étrendjében. A galambhússal kapcsolatos fogyasztói attitűd megváltozhat, amelyet segíthet az a tény, hogy a galambhús alacsony zsírtartalmú, koleszterinben szegény, könnyen emészthető és magas vastartalmú élelmiszer, így hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez. A vágógalamb-tartás a háztáji gazdálkodás szerves részeként is hasznos, eredményes tevékenység. Emellett az egységes testméretű, magas hasznos húsarányt produkáló, előhűtött galamb kifizetődő exportcikk is lehet, megfelelő piacképes árualap biztosítás mellett. (AM Sajtóiroda)
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
Az idei első és a valaha mért legmagasabb bruttó rendszerterhelést regisztrálta a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. 2025. január 15-én.