Csak tantermi oktatással nem lehet szakembereket nevelni

2019. 09. 06., 11:00

Az informatikai vezetőknek saját szervezetükön belül kell jelölteket találniuk a kritikus pozíciók betöltésekor, mivel ez sokkal kiszámíthatóbb eredménnyel jár a súlyos informatikushiányban – olvasható a Gartner e-könyvében.

A Gartner felmérése szerint csak az Egyesült Államokban 236 ezer adattudósi és -elemzői állást kínálnak a vállalatok, 43 százalékkal többet, mint tavaly. A szerzők a tehetségek megtartását eredményező módszerek kidolgozását és végrehajtását (a munkaerő jövőbiztossá tételét) ajánlják, és részletesen tárgyalnak néhány ígéretes tehetségfejlesztési stratégiát – írja a Computerworld.

A tehetséggondozással kapcsolatos kockázatok kezelése azon a gondolaton alapul, hogy a jelenlegi munkavállalók képesek lesznek ellátni a jövőbeli feladatokat. Ez sikeresen megvalósítható, ha van megfelelő tervünk. A hatékony navigáláshoz az informatikai vezetőknek részletes, gyakorlatorientált és mérhető fejlesztési stratégiákat kell kidolgozniuk.

A Gartner e-könyve a kritikus pozíciók – például felhőarchitekt ésdigitális vezető – világos beazonosításával kezdődik, majd megadja azt a 12 kompetenciát, többek között az alkalmazkodóképességet, a döntéshozó képességet, üzleti jártasságot és a politikai hozzáértést, amelyet ezek a pozíciók igényelnek.

Ha igazán jövőállóvá akarjuk tenni csapatunkat, pontosan, részletekbe menően definiálnunk kell, mi teszi szakértővé a szakértőinket. Ez lehet az alapja a tudásátadó kezdeményezéseknek, a rotációs programoknak, az önképzésnek és a hivatalos tréningeknek.

A szakértők néha hagyományos tantermi környezetben oktatnak, a leggyakrabban azonban munka közben adják át a tudást. Az emberek a tudásuk 70 százalékát ugyanis munka közben szerzik, ám megfelelő módszertan nélkül ez a folyamat túlságosan hosszú ideig tarthat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS