Többet költenének a cégek a digitalizációra

2020. 10. 09., 11:30

A vállalatok közel fele többet szeretne a digitalizálásra költeni 2021-be, mint idén a koronavírus-járvány miatt.

A koronavírus-járvány hatására számos nagyvállalat átalakította digitális átalakulási terveit, derült ki abból a felmérésből, amelyet TechRepublic végzett – írja a Computerworld.

A megkérdezett technológiai vezetők 60 százaléka számolt be változásokról, amelyek egy része már meg is megvalósult: 65 százalékuknál a járvány kitörése óra különböző fejlesztésekkel bővítették a munkatársak kommunikációs és kollaborációs lehetőségeit, 56 százalékuknál jobban odafigyelnek a digitális eszközökre a dolgozók képzésében.

Az átalakulás lebonyolításához szükséges anyagi források előteremtése komoly problémát jelent a vezetők számára. 2018-ban 45 százalékuk, 2020-ban 54 százalékuk nevezte ezt a legnagyobb kihívásnak.

2021-ben a megkérdezettek 47 százaléka többet szeretne költeni a digitális átalakulásra. 13 százalék szerint a 2021-es keret nagyjából megfelel majd az ideinek, 2 százalék viszont csökkenést vár ezen a területen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS