Brüsszelben ír alá a Rakuten Viber adatvédelmi őre

Brüsszelben ír alá a Rakuten Viber adatvédelmi őre
2022. 05. 10., 17:17

A Rakuten Viber aláírja az Európai Unió által elfogadott felhasználói útmutatóját, ezzel is elkötelezve magát az EU-ban a gyűlöletbeszéd online terjedésének megelőzése mellett. 2022. május 10-én Idit Arad, a Rakuten Viber vezető jogtanácsosa – aki a vállalat „adatvédelmi őre” – Brüsszelben csatlakozik Didier Reynders európai igazságügyi biztoshoz, hogy szignózza a megállapodást.

A Rakuten Viber összekapcsolja a világ minden pontjáról az embereket, hogy csoportokon és csatornákon keresztül tudjanak egymással beszélgetni. A Viber továbbra is az egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás a közép- és kelet-európai régióban, 76 százalékos okostelefonos elérési aránnyal.

Miközben a Viber folyamatosan bővíti funkcióit és új lehetőségeket kínál felhasználóinak az egymással való kommunikációra, nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy mindezt a lehető legbiztonságosabb platformon tegyék meg. A Viber gondoskodik arról, hogy felhasználói biztonságban érezzék magukat, függetlenül attól, hogy milyen módon kommunikálnak egymással.

Az aláírásra május 10-én került sor Brüsszelben. A Viber együttműködik az Európai Bizottsággal és annak Jogérvényesülésért és Fogyasztókért Felelős Főigazgatóságával, valamint egy szakosodott szervezetekből álló hálózattal is, hogy nyomon kövesse, elemezze és eltávolítsa a gyűlöletkeltő beszédet a kommunikációs platformjáról.

A magatartási kódex nyomon követésében részt vevő szervezetek közé tartoznak az olyan állami szervek, mint a Rasszizmus és Idegengyűlölet Spanyol Megfigyelőközpontja (OBERAXE), az Antidiszkriminációs Iroda Olaszországban (UNAR), valamint civil társadalmi szervezetek az EU több részéről, mint pl. a Nemzetközi Rasszizmus és Antiszemitizmus Elleni Liga (LICRA) Franciaországban, a Nemzeti LGBT Jogok Szervezete (LGL) Litvániában és a Nemzetközi Hálózat a Kibergyűlölet Ellen (INACH) ernyőszervezete. A Viber bevezeti a szükséges eszközöket, hogy segítsen a megbízható civil szervezeteknek jelenteni a gyűlöletkeltő megjegyzéseket.

A felületen elérhető lesz egy külön űrlap a civil szervezetek és a hatóságok számára, melynek segítségével egyszerűsíteni tudják folyamataikat és biztosítják, hogy a Viber a lehető leggyorsabban tudjon lépéseket tenni és eltávolítani az adott tartalmakat. A civil szervezetekkel együttműködve a Viber gondoskodik arról, hogy a platformon szerzett összes élmény pozitív legyen és megelőzze az ott folyó gyűlöletbeszéd terjedését.

A Viber speciális erőforrásokat különített el a tartalommoderációs csapatok képzésére és támogatására, amelyek felderítik a potenciálisan gyűlöletkeltő tartalmakat és szükség esetén azonnali intézkedéseket tesznek a mihamarabbi eltávolítás érdekében. A rendelkezésre álló eszközök minél hatékonyabb megértéséhez a Viber a civil szervezeteket is megkeresi, hogy képzést nyújtson a platform működéséről.

A Viber „Csatornák” funkciója profitál a legtöbbet a felhasználói útmutató aláírásából. Az emberek a világ minden tájáról feliratkozhatnak ezekre a Csatornákra, hogy felfedezzék a legfrissebb híreket, részt vehessenek szavazásokon és kvízekben, illetve, hogy hozzáférést kapjanak az exkluzív tartalmakhoz is. A Csatornák nyilvános fórumot is biztosítanak a beszélgetésekhez, és ez a felhasználói útmutató szabályozza a megfelelő intézkedéseket a tartalom ellenőrzéséhez.

Ha gyűlöletkeltő tartalmakat osztanak meg, az üzenetet az egyik résztvevő civil szervezet vagy más felhasználók megjelölhetik és a moderációs csapat felülvizsgálhatja azokat. A Viber vállalja, hogy az ilyen bejelentéseket az útmutatóban előírt 24 órán belül felülvizsgálja.

„A Viber mindig is elkötelezett volt a felhasználók adatvédelme és biztonsága iránt. A dokumentum aláírásával ezt még inkább meg tudjuk erősíteni” – mondta Idit Arad, a Rakuten Viber általános jogtanácsosa.

„A Viber adatvédelmi funkcióinak széles körű listája, mint például a végponttól végpontig terjedő titkosítás, az eltűnő üzenetek és a rejtett csevegések fokozott védelmet biztosítanak felhasználóinknak a személyes üzenetváltások során. Mostantól az olyan nyílt kommunikációs funkcióinkban, mint a Csatornák, a Viber felhasználói abban a tudatban kapcsolódhatnak be, hogy a legjobb érdekeiket tartjuk szem előtt.”

A platformon belüli gyűlöletbeszéd elleni küzdelem mellett a Rakuten Viber más etikátlan viselkedések elleni küzdelemben is elkötelezett, és törekszik további illegális tevékenységek megelőzésére, mint például a csempészet, a csalás vagy más jogellenes cselekedetek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS