Versenyképes ingatlanajánlatokkal csábít Európa Floridája

2019. 03. 29., 10:15

Péntektől vasárnapig több ezer ingatlan és ötvennél több ingatlanos cég várja a látogatókat a Millenárison Magyarország egyik legrangosabb szakkiállításán és vásárán, a Portfolio LAKÁS 2019-en. A kiállítók között találjuk a főleg spanyol piacra szakosodott Royal Red Properties-t is.

Az ajánlat igen csábító: ingatlant venni vagy bérelni „Európa Floridájában”, Alicantében és környékén. A Royal Red Properties Alicante mellett barcelonai ingatlanokat is az érdeklődők figyelmébe ajánl, s ennél valamivel még többet is. Azt a lehetőséget, hogy a magyarországi piac után nyissunk igazán exkluzív, ám megfizethető helyek és más életforma felé.

Az ingatlanos cég két tulajdonosa és igazgatója, a Rétháti házaspár, Bernadette és László majdnem két évtizede kezdett el gondolkodni a spanyol ötleten. Több mint tíz éve pedig bele is vágtak a munkába. A remek mikroklímájú Alicantébe utaztak annak idején nyaralni, később viszont már befektetői szemmel kezdték kutatni a lehetőségeket.

Alicantét nem kell különösebben bemutatni a magyaroknak (ahogy más európai országokban élőknek sem), a pazar időjárás, a mediterrán érzés, a nyugodtabb, kedvesebb élet sokakat csábít ide – és nem csak a nyolc hónapnál is tovább tartó strandszezon idejére.

Réthátiék ügyfelei között például vannak olyan svédek, akik a zord skandináv tél helyett az alicantei bérleményt választják. Amikor erről mesélnek, egyből beugrik, hogy én még Tunéziában találkoztam hasonló okokból áttelelő németekkel. Lám, kicsi a világ.

A világ kicsi, de a Royal Red Properties ingatlankínálata egyre bővül. A honlapjukon közel 300 lakásból, házból lehet választani. Az alicantei kínálat az indulás óta Barcelonával bővült.

Egy sor nyugat-európai országból vannak ügyfeleik, a kört most a magyarokkal szeretnék bővíteni, idén ezért is mutatkoznak be a Millenáris Parkban, a Portfolio LAKÁS 2019 kiállításon, amelyre nem mellékesen ingyenes a belépés. Azt mondja Rétháti László, hogy egy-két éve úgy elszaladtak az ingatlanárak Budapesten és a Balatonnál, hogy azokkal versenyképesek az ő alicantei és barcelonai ajánlataik. Egyre többen érdeklődnek Magyarországról, s azt remélik, hogy a kiállítás szintén segít a megismerésükben. Bernadette hozzáteszi, hogy a jövőben a budapesti kiállításhoz hasonlóan máshol is megmutatják majd magukat, mert például Prágában és Varsóban ugyancsak látnak fantáziát – és fizetőképes keresletet.

Sokan beszélnek arról, mennyire fontos az emberközpontúság az üzletben. Réthátiék nem csak beszélnek róla, hanem ez az alapfilozófiájuk. László határozottan azt vallja, hogy nem elég csupán egy lakást árulni, de a vevőt száz százalékosan ki kell szolgálni – az ötlettől az üzlet nyélbe ütéséig. A bizalom elnyerése pedig lehetetlen maximális figyelem és profizmus nélkül.

Aki a cégüknél érdeklődik, biztos lehet benne, hogy az ingatlan mellett helyi ismeretekből is „kiokosítják”. Az ügyfélnek megmutatják a legjobb bevásárló helyeket, beszélnek nekik a helyi szokásokról, a sziesztához igazodó hivatali ritmusról ugyanúgy, ahogy elmesélik, hol, milyen a konyha, melyik a legklasszabb strand, merre érdemes kirándulni, sőt, még azt is elárulják, hogy melyik templomban miséznek hat nyelven.

Az itt található lakások általában két-három szobásak, amelyekhez kis kert és terasz is tartozik. De ha valaki saját medencés luxus villában gondolkodik, arra is van jó néhány ajánlatuk.

Az ingatlanok saját használatra is kiválóak, ám befektetési szándékkal szintén egyre több a jelentkező. A gyönyörű tengerpartszakaszok, a városok nyújtotta lehetőségek eleve nagy forgalmat hozhatnak. Az sem utolsó szempont, hogy a barcelonai egyetemek iránt érdeklődőknek is tanácsot tudnak adni az ügyintézésben, valamint az itt található bérlakások kiválasztásában.

Bernadette mond olyan esetet is, hogy valaki először nyaralni érkezett, néhány hétre bérelt lakást, a következő nyáron viszont már befektetői tervekkel érkezett vissza, s az illetőnek azóta saját tengerparti otthona van.

Az ügyfeleik jellemzően hitelből vásárolnak, hiszen a hitel az ingatlan értékének akár 60-70 százaléka is lehet. A banki és a közjegyzői procedúrához teljes körű segítséget nyújt a cég, ha azt valaki igényli. Márpedig érdemes rájuk bízni a papír munkát, hiszen tökéletesen otthon vannak a spanyol jogszabályok világában.

Könnyen elképzelhető, hogy a három napos lakáskiállításon valaki elkezdi tervezni álmai nyaralását a spanyolországi tengerparton. S onnan már csak egy-két lépés, hogy az álmot hosszú évekre prolongáljuk. Ebben a Royal Red Properties segíthet.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS