Versenyképes ingatlanajánlatokkal csábít Európa Floridája

2019. 03. 29., 10:15

Péntektől vasárnapig több ezer ingatlan és ötvennél több ingatlanos cég várja a látogatókat a Millenárison Magyarország egyik legrangosabb szakkiállításán és vásárán, a Portfolio LAKÁS 2019-en. A kiállítók között találjuk a főleg spanyol piacra szakosodott Royal Red Properties-t is.

Az ajánlat igen csábító: ingatlant venni vagy bérelni „Európa Floridájában”, Alicantében és környékén. A Royal Red Properties Alicante mellett barcelonai ingatlanokat is az érdeklődők figyelmébe ajánl, s ennél valamivel még többet is. Azt a lehetőséget, hogy a magyarországi piac után nyissunk igazán exkluzív, ám megfizethető helyek és más életforma felé.

Az ingatlanos cég két tulajdonosa és igazgatója, a Rétháti házaspár, Bernadette és László majdnem két évtizede kezdett el gondolkodni a spanyol ötleten. Több mint tíz éve pedig bele is vágtak a munkába. A remek mikroklímájú Alicantébe utaztak annak idején nyaralni, később viszont már befektetői szemmel kezdték kutatni a lehetőségeket.

Alicantét nem kell különösebben bemutatni a magyaroknak (ahogy más európai országokban élőknek sem), a pazar időjárás, a mediterrán érzés, a nyugodtabb, kedvesebb élet sokakat csábít ide – és nem csak a nyolc hónapnál is tovább tartó strandszezon idejére.

Réthátiék ügyfelei között például vannak olyan svédek, akik a zord skandináv tél helyett az alicantei bérleményt választják. Amikor erről mesélnek, egyből beugrik, hogy én még Tunéziában találkoztam hasonló okokból áttelelő németekkel. Lám, kicsi a világ.

A világ kicsi, de a Royal Red Properties ingatlankínálata egyre bővül. A honlapjukon közel 300 lakásból, házból lehet választani. Az alicantei kínálat az indulás óta Barcelonával bővült.

Egy sor nyugat-európai országból vannak ügyfeleik, a kört most a magyarokkal szeretnék bővíteni, idén ezért is mutatkoznak be a Millenáris Parkban, a Portfolio LAKÁS 2019 kiállításon, amelyre nem mellékesen ingyenes a belépés. Azt mondja Rétháti László, hogy egy-két éve úgy elszaladtak az ingatlanárak Budapesten és a Balatonnál, hogy azokkal versenyképesek az ő alicantei és barcelonai ajánlataik. Egyre többen érdeklődnek Magyarországról, s azt remélik, hogy a kiállítás szintén segít a megismerésükben. Bernadette hozzáteszi, hogy a jövőben a budapesti kiállításhoz hasonlóan máshol is megmutatják majd magukat, mert például Prágában és Varsóban ugyancsak látnak fantáziát – és fizetőképes keresletet.

Sokan beszélnek arról, mennyire fontos az emberközpontúság az üzletben. Réthátiék nem csak beszélnek róla, hanem ez az alapfilozófiájuk. László határozottan azt vallja, hogy nem elég csupán egy lakást árulni, de a vevőt száz százalékosan ki kell szolgálni – az ötlettől az üzlet nyélbe ütéséig. A bizalom elnyerése pedig lehetetlen maximális figyelem és profizmus nélkül.

Aki a cégüknél érdeklődik, biztos lehet benne, hogy az ingatlan mellett helyi ismeretekből is „kiokosítják”. Az ügyfélnek megmutatják a legjobb bevásárló helyeket, beszélnek nekik a helyi szokásokról, a sziesztához igazodó hivatali ritmusról ugyanúgy, ahogy elmesélik, hol, milyen a konyha, melyik a legklasszabb strand, merre érdemes kirándulni, sőt, még azt is elárulják, hogy melyik templomban miséznek hat nyelven.

Az itt található lakások általában két-három szobásak, amelyekhez kis kert és terasz is tartozik. De ha valaki saját medencés luxus villában gondolkodik, arra is van jó néhány ajánlatuk.

Az ingatlanok saját használatra is kiválóak, ám befektetési szándékkal szintén egyre több a jelentkező. A gyönyörű tengerpartszakaszok, a városok nyújtotta lehetőségek eleve nagy forgalmat hozhatnak. Az sem utolsó szempont, hogy a barcelonai egyetemek iránt érdeklődőknek is tanácsot tudnak adni az ügyintézésben, valamint az itt található bérlakások kiválasztásában.

Bernadette mond olyan esetet is, hogy valaki először nyaralni érkezett, néhány hétre bérelt lakást, a következő nyáron viszont már befektetői tervekkel érkezett vissza, s az illetőnek azóta saját tengerparti otthona van.

Az ügyfeleik jellemzően hitelből vásárolnak, hiszen a hitel az ingatlan értékének akár 60-70 százaléka is lehet. A banki és a közjegyzői procedúrához teljes körű segítséget nyújt a cég, ha azt valaki igényli. Márpedig érdemes rájuk bízni a papír munkát, hiszen tökéletesen otthon vannak a spanyol jogszabályok világában.

Könnyen elképzelhető, hogy a három napos lakáskiállításon valaki elkezdi tervezni álmai nyaralását a spanyolországi tengerparton. S onnan már csak egy-két lépés, hogy az álmot hosszú évekre prolongáljuk. Ebben a Royal Red Properties segíthet.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS