Versenyképes ingatlanajánlatokkal csábít Európa Floridája

2019. 03. 29., 10:15

Péntektől vasárnapig több ezer ingatlan és ötvennél több ingatlanos cég várja a látogatókat a Millenárison Magyarország egyik legrangosabb szakkiállításán és vásárán, a Portfolio LAKÁS 2019-en. A kiállítók között találjuk a főleg spanyol piacra szakosodott Royal Red Properties-t is.

Az ajánlat igen csábító: ingatlant venni vagy bérelni „Európa Floridájában”, Alicantében és környékén. A Royal Red Properties Alicante mellett barcelonai ingatlanokat is az érdeklődők figyelmébe ajánl, s ennél valamivel még többet is. Azt a lehetőséget, hogy a magyarországi piac után nyissunk igazán exkluzív, ám megfizethető helyek és más életforma felé.

Az ingatlanos cég két tulajdonosa és igazgatója, a Rétháti házaspár, Bernadette és László majdnem két évtizede kezdett el gondolkodni a spanyol ötleten. Több mint tíz éve pedig bele is vágtak a munkába. A remek mikroklímájú Alicantébe utaztak annak idején nyaralni, később viszont már befektetői szemmel kezdték kutatni a lehetőségeket.

Alicantét nem kell különösebben bemutatni a magyaroknak (ahogy más európai országokban élőknek sem), a pazar időjárás, a mediterrán érzés, a nyugodtabb, kedvesebb élet sokakat csábít ide – és nem csak a nyolc hónapnál is tovább tartó strandszezon idejére.

Réthátiék ügyfelei között például vannak olyan svédek, akik a zord skandináv tél helyett az alicantei bérleményt választják. Amikor erről mesélnek, egyből beugrik, hogy én még Tunéziában találkoztam hasonló okokból áttelelő németekkel. Lám, kicsi a világ.

A világ kicsi, de a Royal Red Properties ingatlankínálata egyre bővül. A honlapjukon közel 300 lakásból, házból lehet választani. Az alicantei kínálat az indulás óta Barcelonával bővült.

Egy sor nyugat-európai országból vannak ügyfeleik, a kört most a magyarokkal szeretnék bővíteni, idén ezért is mutatkoznak be a Millenáris Parkban, a Portfolio LAKÁS 2019 kiállításon, amelyre nem mellékesen ingyenes a belépés. Azt mondja Rétháti László, hogy egy-két éve úgy elszaladtak az ingatlanárak Budapesten és a Balatonnál, hogy azokkal versenyképesek az ő alicantei és barcelonai ajánlataik. Egyre többen érdeklődnek Magyarországról, s azt remélik, hogy a kiállítás szintén segít a megismerésükben. Bernadette hozzáteszi, hogy a jövőben a budapesti kiállításhoz hasonlóan máshol is megmutatják majd magukat, mert például Prágában és Varsóban ugyancsak látnak fantáziát – és fizetőképes keresletet.

Sokan beszélnek arról, mennyire fontos az emberközpontúság az üzletben. Réthátiék nem csak beszélnek róla, hanem ez az alapfilozófiájuk. László határozottan azt vallja, hogy nem elég csupán egy lakást árulni, de a vevőt száz százalékosan ki kell szolgálni – az ötlettől az üzlet nyélbe ütéséig. A bizalom elnyerése pedig lehetetlen maximális figyelem és profizmus nélkül.

Aki a cégüknél érdeklődik, biztos lehet benne, hogy az ingatlan mellett helyi ismeretekből is „kiokosítják”. Az ügyfélnek megmutatják a legjobb bevásárló helyeket, beszélnek nekik a helyi szokásokról, a sziesztához igazodó hivatali ritmusról ugyanúgy, ahogy elmesélik, hol, milyen a konyha, melyik a legklasszabb strand, merre érdemes kirándulni, sőt, még azt is elárulják, hogy melyik templomban miséznek hat nyelven.

Az itt található lakások általában két-három szobásak, amelyekhez kis kert és terasz is tartozik. De ha valaki saját medencés luxus villában gondolkodik, arra is van jó néhány ajánlatuk.

Az ingatlanok saját használatra is kiválóak, ám befektetési szándékkal szintén egyre több a jelentkező. A gyönyörű tengerpartszakaszok, a városok nyújtotta lehetőségek eleve nagy forgalmat hozhatnak. Az sem utolsó szempont, hogy a barcelonai egyetemek iránt érdeklődőknek is tanácsot tudnak adni az ügyintézésben, valamint az itt található bérlakások kiválasztásában.

Bernadette mond olyan esetet is, hogy valaki először nyaralni érkezett, néhány hétre bérelt lakást, a következő nyáron viszont már befektetői tervekkel érkezett vissza, s az illetőnek azóta saját tengerparti otthona van.

Az ügyfeleik jellemzően hitelből vásárolnak, hiszen a hitel az ingatlan értékének akár 60-70 százaléka is lehet. A banki és a közjegyzői procedúrához teljes körű segítséget nyújt a cég, ha azt valaki igényli. Márpedig érdemes rájuk bízni a papír munkát, hiszen tökéletesen otthon vannak a spanyol jogszabályok világában.

Könnyen elképzelhető, hogy a három napos lakáskiállításon valaki elkezdi tervezni álmai nyaralását a spanyolországi tengerparton. S onnan már csak egy-két lépés, hogy az álmot hosszú évekre prolongáljuk. Ebben a Royal Red Properties segíthet.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS