Parkolóban árulták a cigarettát, 8 évet is kaphatnak

2020. 12. 18., 17:50

A NAV munkatársai csaknem 50 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le a közelmúltban. A lekapcsolt orgazdák több mint 77 millió forintos kárt okoztak költségvetésnek.

A NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói két cigiárust igazoltattak egy Pest megyei bevásárlóközpont parkolójában. Autóikból a helyszínen ezer, rejtett raktárukból pedig további 45 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő. A nyomozók ezután átkutatták az orgazdák lakásait is, ahol még 1262 doboz füstölnivalót és nagy mennyiségű készpénzt találtak. 

Az akcióban részt vevő harminc pénzügyi nyomozó a 47 262 doboz cigaretta mellett több mint kétmillió forint készpénzt, valamint járműveket is foglalt a bűnözőktől. A NAV munkatársai dohánytermék közterületi árusítása miatt jövedéki eljárást is indítottak.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, egyiküket őrizetbe is vették és kérték letartóztatását. A gyanúsítottak különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság miatt akár 8 év börtönbüntetést is kaphatnak. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS