Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt az 51. heti lista

2019. 12. 16., 08:15

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a december 16-án kezdődő 51. héten.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november második felétől az év végéig ellenőrzik a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 25. és december 23. között Budapesten ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, továbbá a karácsonyi ünnepekhez köthető szezonális termékeket értékesítőket kitelepüléseken, piacokon, vásárcsarnokokban és bevásárlóközpontokban.

Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága decemberben az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 16. hétfő: Kecskemét, Baja
 • december 18. szerda: Kecskemét

A revizorok a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket fenyőfa, karácsonyi dísz, szaloncukor, játék: árusítóknál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál végeznek ellenőrzést. Az ellenőrök a szabályos számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A pénztárgépekben rögzített adatok alapján a revizorok folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását, így a vásárlások ellenértékét nem szabályszerűen rögzítő adózók újabb ellenőrzésre, forgalomszámlálásra számíthatnak.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

December 16. és 22. között a megyeszékhely oktatási intézményeiben folytatódik a takarítók ellenőrzése.

A NAV baranyai munkatársai ezen a héten Villányban, Siklóson, Harkányban, Mohácson, Komlón és Szentlőrincen a kitelepülő árusoknál vizsgálják az online pénztárgép használatát, a számla- és nyugtaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését. Pécsett az ellenőrök folyamatosan jelen lesznek az adventi vásáron, ahol nem csak munkaidőben, hanem az esti órákban is végeznek ellenőrzéseket. A héten ismét ellátogatnak az építkezésekre is a revizorok.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei december 16. és 23. között a hús-, zöldség-, gyümölcs- és fenyőfa árusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 30. és december 24. között az adventi vásárokat és a piacokat ellenőrzik Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. december 16. és 20. között:

 • december 16. hétfő: Debrecen, Hajdúszoboszló
 • december 17. kedd: Debrecen, Hajdúhadház, Téglás
 • december 18. szerda: Debrecen, Hajdúdorog, Hajdúböszörmény
 • december 19. csütörtök: Debrecen, Mikepércs, Sáránd
 • december 20. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. decemberben a megyei adventi vásárokon, piacokon, az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítóknál a társhatóságokkal párhuzamosan ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. decemberben ellenőrzik a piacokon, kistelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat és szolgáltatókat.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 2. és 23. között az üzletekben, piacokon, kitelepüléseken és az adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. december 16. és 20. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 16. hétfő: Rétság és környéke
 • december 17. kedd: Szécsény, Balassagyarmat és környéke
 • december 18. szerda: Salgótarján és környéke
 • december 19. csütörtök: Pásztó és környéke
 • december 20. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a fenyőfa, illetve karácsonyidísz-kiskereskedőknél, valamint a karácsonyi vásárokon árusítóknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Az igazgatóság 2019. december 2. és 31. közötti időszakban a pirotechnikai eszköz, az édesség, a szaloncukor, a játék, az illatszer, a fenyőfa árusokat ellenőrzi a forgalmas rendezvényeken, a téli időszakhoz kötődő eseményeken, vásárokon.

A revizorok főként a nyugta-, és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 25-től a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága december 1. és 31. között ellenőrzi a fenyőfaárusokat, az édességgel és kézműves termékekkel kereskedőket. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését.

Folyamatos lesz a revizori jelenlét az állandó piacokon, vásárokon, az adventi vásárokon és az alkalmi kitelepüléseken.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 51. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 16. hétfő: Nyíregyháza
 • december 17. kedd: Nyírvasvári, Bátorliget
 • december 18. szerda: Kisvárda, Pap
 • december 19. csütörtök: Vásárosnamény, Nyírmada
 • december 20. péntek: Levelek

A fenti helyszíneken túl a megye egyéb településeinek közterületein, piacain is ellenőrzik a kereskedőket. A revizorok kiemelt figyelmet fordítanak a megnövekedett forgalmú kereskedők, vendéglátók és a fenyőfa árusok ellenőrzésére.

A NAV munkatársai továbbra is ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat játék, ajándék, édesség, fenyőfa, hús és hal: ellenőrzik a megye egész területén. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését vizsgálják.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december hónapban ellenőrzik a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó szezonális termékeket árusítókat az adventi vásárokban, üzletekben, piacokon.

A NAV ellenőrei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, az áruk eredetét vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 2. és 23. között ellenőrzik a piacokon, adventi vásárokban, alkalmi kitelepüléseken értékesítőket, de revizori figyelemre számíthatnak a szezonális termékeket értékesítők, az édesség- és ajándékárusok, valamint a fenyőfa-kereskedők. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 4. és 24. között a webáruházakat, interneten árusítókat ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai 2019. november 30. és december 24. között az adventi vásárokat és a piacokat ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21. óta kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS