Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 47. heti lista

2019. 11. 18., 08:02

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 18-án kezdődő 47. héten.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november második felétől az év végéig ellenőrzik a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 20-án, szerdán a Sárkány Center területén (1183 Budapest, Gyömrői út 79-83) működő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi településeken terveznek ellenőrzéseket:

 • november 11. hétfő: Nemesnádudvar, Érsekcsanád, Császártöltés
 • november 18. hétfő: Szank, Gátér, Petőfiszállás
 • november 25. hétfő: Orgovány, Ágasegyháza

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

 • November 25. és december 1. között: Hajós.

A munkatársak a településen a számla- és nyugtaadást ellenőrzik, ezt követően pedig a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 18. és 24. között

 • Komlón a használtruha-kereskedőknél,
 • Egyházaskozárban és Mágocson kiskereskedésekben és a vendéglátóhelyeken,
 • Pécsett pedig az élelmiszerboltokban

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Amennyiben az online pénztárgépekből érkező adatok indokolják, forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A kezelőszemélyzet nélküli automaták üzemeltetői és az építőipari vállalkozások továbbra is számíthatnak a revizorokra.

Békés megye

2019. november 11. és 15. között, valamint november 25. és 29. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Szeghalmon és Körösladányban végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzésekre - akár ismétlődő jelleggel - egész nap lehet számítani.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 18. és 22. között

 • Ózd,
 • Kazincbarcika,
 • Edelény,
 • Tiszaújváros,
 • Mezőkövesd,
 • Szerencs,
 • Sárospatak

településeken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését, azon adózóknál, akik az online pénztárgéppel kapcsolatos kötelezettségeiket felülvizsgálat, telephely bejelentését nem teljesítették.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei november 18. és 22. között ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét a virág- és ajándékárusoknál.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 novemberében ékszerüzleteket, szépségszalonokat és ruhajavító műhelyeket ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. november 18. és 22. között:

 • november 18. hétfő: Debrecen, Biharkeresztes
 • november 19. kedd: Debrecen, Nádudvar
 • november 20. szerda: Debrecen, Tiszacsege
 • november 21. csütörtök: Debrecen, Balmazújváros
 • november 22. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. novemberben a mobiltelefon- és játékkereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 18. és 22. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. november 18. és 22. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 18. hétfő: Szécsény és környéke
 • november 19. kedd: Balassagyarmat és környéke
 • november 20. szerda: Salgótarján és környéke
 • november 21. csütörtök: Pásztó és környéke
 • november 22. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a pékségeknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2019. november 18. és 22. között a dunakeszi vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november hónapban ellenőrzik az óra-, ékszer-, informatikai eszköz-, mobiltelefon kereskedelemmel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az on-line pénztárgépek használatát vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 18. és 21. között az egész megye területén ellenőrzik a gyógynövényszaküzleteket, valamint a citrusféléket árusítókat, elsősorban az alábbi járások területén:

 • november 18. hétfő: Balatonfüred
 • november 19. kedd: Pápa              
 • november 20. szerda: Ajka
 • november 21. csütörtök: Veszprém
 • november 22. péntek: Várpalota

 Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást valamint az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 15. és 25. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik.

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, a készpénzkészlet egyezőségét, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21. óta kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-25 08:41:00
2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS