Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 46. heti lista

2019. 11. 11., 09:45

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 11-én kezdődő 46. héten.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi településeken terveznek ellenőrzéseket:

 • november 11. hétfő: Nemesnádudvar, Érsekcsanád, Császártöltés
 • november 18. hétfő: Szank, Gátér, Petőfiszállás
 • november 25. hétfő: Orgovány, Ágasegyháza

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

 • november 25. és december 1. között: Hajós

A munkatársak a településen a számla- és nyugtaadást ellenőrzik, ezt követően pedig a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 11. és 17. között

 • Sellyén az autószerelőknél,
 • Komlón a taxisoknál,
 • Pécsváradon az élelmiszerboltokban,
 • Szigetváron a vendéglátóhelyeken,
 • Pécsett pedig a ruházati kiskereskedőknél

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Ha az online pénztárgépekből érkező adatok indokolják, forgalomszámlálást is végeznek az ellenőrök.

A kezelőszemélyzet nélküli automaták üzemeltetői és az építőipari vállalkozások továbbra is számíthatnak a revizorokra.

Békés megye

2019. november 11. és 15. között, valamint november 25. és 29. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

 • Szeghalmon és Körösladányban

végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzésekre – akár ismétlődő jelleggel – egész nap lehet számítani.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei november 11. és 15. között a hús- és húskészítményeket árusítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 novemberében ékszerüzleteket, szépségszalonokat és ruhajavító műhelyeket ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. novemberben a mobiltelefon- és játékkereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 11. és 15. között a mobiltelefon-, óra- és ékszerüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. november 11. és 15. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 11. hétfő: Pásztó és környéke
 • november 12. kedd: Szécsény és környéke
 • november 13. szerda: Balassagyarmat és környéke
 • november 14. csütörtök: Bátonyterenye és környéke
 • november 15. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a használtruha- és egyéb használtcikk-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 45-46. héten azon üzletekben és vendéglátóegységekben ellenőriz, amelyek huzamosabb ideje működnek, de legalább az elmúlt két évben nem volt jogkövetési vizsgálatuk.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 46. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 8. hétfő: Nyíregyháza
 • november 9. kedd: Tiszavasvári
 • november 10. szerda: Nyírcsászári, Nyírderzs
 • november 11. csütörtök: Fehérgyarmat
 • november 12. péntek: Újfehértó

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 4. és 15. között a ruha- és ajándékárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • november 11. hétfő: Dunaföldvár, Bölcske
 • november 12. kedd: Bonyhád
 • november 13. szerda: Nagydorog, Györköny
 • november 14. csütörtök: Tamási
 • november 15. péntek: Fadd, Gerjen

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november hónapban ellenőrzik az óra-, ékszer-, informatikai eszköz-, mobiltelefon kereskedelemmel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az on-line pénztárgépek használatát vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai november 11. és 15. között ellenőrzik azokat a vállalkozásokat, melyek 2019-ben kezdték meg tevékenységüket és rendelkeznek online pénztárgéppel. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS