Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 41. heti lista

2019. 10. 07., 07:45

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az október 7-én kezdődő 41. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 7. és 13. között ellenőrzik az étkeztetési szolgáltatásokra vonatkozó kedvezményes adómérték alkalmazását, a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallását, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek szabályos használatát a vendéglátóknál.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez ellenőrzéseket:

 • október 7. hétfő: Jakabszállás, Fülöpjakab, Kunszállás
 • október 8. kedd: Dunavecse, Apostag, Dunaegyháza
 • október 9. szerda: Szank, Móricgát, Jászszentlászló, Bugac, Bócsa
 • október 10. csütörtök: Dunatetétlen

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

Baranya megyében október 7. és 13. között

 • Bikalon a gyógyszertárakban,
 • Mágocson a vendéglátóhelyeken,
 • Szászváron a festék-kereskedőknél,
 • Mohácson az italárusoknál,
 • Véménden a húsboltokban,
 • Pécsett pedig a személyszállítóknál

végeznek ellenőrzéseket a NAV munkatársai.

A próbavásárlásokkal a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, és az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a revizorok. Sor kerülhet az áruk eredetének vizsgálatára, illetve forgalomszámlálásra is.

Békés megye

2019. október 9. és 11. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a távol-keleti ruházati üzleteket és éttermeket ellenőrzik a megye egész területén. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei október 7. és 11. között a számítástechnikai üzletekben, mobiltelefon-szaküzletekben és szervizekben ellenőriznek. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 októberében kerékpárszervizeket, ruhatisztító üzleteket és elektronikai készüléket javító műhelyeket ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. október 7. és 11. között:

 • október 7. hétfő: Debrecen, Hencida, Gáborján, Váncsod
 • október 8. kedd: Debrecen, Hajdúnánás
 • október 9. szerda: Debrecen, Polgár
 • október 10. csütörtök: Debrecen, Komádi, Újiráz, Csökmő
 • október 11. péntek: Debrecen

Az igazgatóság munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 41. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • október 7. hétfő: Kisfüzes
 • október 8. kedd: Gyöngyös
 • október 9. szerda: Mátraderecske
 • október 10. csütörtök: Pétervására
 • október 11. péntek: Egerszalók

A NAV munkatársai ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai 2019. októberben a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 7. és 11. között a gyógynövény- és bioboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 1. és 31. között a piacokon tartanak ellenőrzéseket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 41. héten azokat ellenőrzi, akiknél legalább két éve nem volt ellenőrzés. Ismét vizsgálatra számíthatnak azok is, akiknek a pénztárgépe legalább 60 napja nem küld adatokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 41. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • október 7. hétfő: Kék, Demecser
 • október 8. kedd: Fehérgyarmat, Tunyogmatolcs
 • október 9. szerda: Tyukod, Porcsalma
 • október 10. csütörtök: Ajak, Nyírtass
 • október 11. péntek: Újfehértó

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 7. és 11. között a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • október 7. hétfő: Szedres, Nagydorog
 • október 8. kedd: Paks
 • október 9. szerda: Simontornya
 • október 10. csütörtök: Dombóvár
 • október 11. péntek: Őcsény, Sárpilis

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 7. és 11. között a pékségeket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését, indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Az igazgatóság munkatársai október hónapban ellenőrzik a megye területén megszervezésre kerülő hétvégi rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 7. és 11. között ellenőrzik a számítástechnikai és mobiltelefon szaküzleteket.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • október 7. hétfő: Ajka
 • október 8. kedd: Sümeg
 • október 9. szerda: Pápa
 • október 10. csütörtök: Zirc
 • október 11. péntek: Veszprém

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlálást is végezhetnek. A revizorok ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS