Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 4. heti lista

2020. 01. 20., 08:30

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 20-án kezdődő 4. héten.

 • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 20-án kezdődő 4. héten.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február közepéig ellenőrzik a sport-, szórakoztató és szabadidős szolgáltatókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 20. és 26. között továbbra is ellenőrzik a takarítókat a megyeszékhely oktatási és egészségügyi intézményeiben.

A revizorok a héten Pécsett, Komlón, Mecseknádasdon, Mohácson és Szászváron a vendéglátóhelyeken, valamint az élelmiszerboltokban vizsgálják az online pénztárgép használatát, a számla- és nyugtaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését.

A megye építkezésein szintén folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Békés megye

A NAV Békés megyei munkatársai 2020. január 20. és 24. között Kétegyházán, Újkígyóson és Szabadkígyóson ellenőriznek. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást és ezzel összefüggésben az online pénztárgépek bevételi adatait vizsgálják, akár ismétlődően is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 20. és 24. között a megye területén vizsgálják azokat a vendéglátókat, ahol az online pénztárgépet már hosszabb ideje nem ellenőrizték. Ezen túl vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentéseit is. Az igazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 20. hétfő: Miskolc, Mezőkövesd, Tiszaújváros
 • január 21. kedd: Ózd
 • január 22. szerda: Miskolc, Mezőkövesd
 • január 23. csütörtök: Mezőkövesd, Tiszaújváros
 • január 24. péntek: Ózd

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei január 20. és 24. között a munkahelyi étkezdékben és iskolabüfékben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2020. január 20. és 24. között:

 • január 20. hétfő: Debrecen, Püspökladány
 • január 21. kedd: Debrecen, Hajdúsámson
 • január 22. szerda: Debrecen, Berettyóújfalu
 • január 23. csütörtök: Debrecen, Hajdúnánás
 • január 24. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 4. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 20. hétfő: Demjén
 • január 21. kedd: Atkár
 • január 22. szerda: Petőfibánya
 • január 23. csütörtök: Gyöngyös
 • január 24. péntek: Kápolna

A NAV munkatársai ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. januárban ellenőrzik az edzőtermeket, az étrend-kiegészítőket forgalmazókat és a sportfelszereléseket árusítókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 20. és 24. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 13. és február 9. között a báli, farsangi, jelmez és egyéb ruházati termékek kölcsönzésével, valamint partikellékekkel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 4. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 20. hétfő: Nyíregyháza
 • január 21. kedd: Nyírbátor
 • január 22. szerda: Mátészalka
 • január 23. csütörtök: Kisvárda
 • január 24. péntek: Nyírtura

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is ellenőrzik.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 14. és 20. között ellenőrzik a gépjármű javítással, valamint a fizikai közérzet javító szolgáltatással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 20. és 24. között ellenőrzik a ruházati, bőr-, textil- és cipőkereskedőket.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • január 20. hétfő: Ajka
 • január 21. kedd: Veszprém
 • január 22. szerda: Balatonfüred
 • január 23. csütörtök: Pápa
 • január 24. péntek: Várpalota

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS