Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 39. heti lista

2019. 09. 23., 08:02

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 23-án kezdődő 39. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Kelet-Budapest

Itt a szüret és az őszi gyümölcs-betakarítási szezon, ezért a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 23. és 27. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 23. és 29. között Kiskunmajsa, Solt, Akasztó és Harta településeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság felhívja az adózók figyelmét, hogy határidőben intézkedjenek a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentéséről, illetve az online pénztárgépekkel kapcsolatos egyéb kötelezettségek teljesítésére is ügyeljenek pl. éves felülvizsgálat elvégzése, adatkapcsolat, pénztárgépnapló megléte.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 23. és 29. között Kozármislenyben, Komlón, Mohácson, Villányban, Pécsváradon, Vajszlón és Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, és az áruk eredetét, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A hivatal ellenőreire a piaci értékesítők, a gépjárműalkatrész-kereskedők, a vendéglátóhelyek, a mezőgazdasági idénymunkákat végzők, valamint az építőipari adózók számíthatnak.

A megye nagyobb rendezvényein, így a Pécsi Napokon is végeznek próbavásárlásokat, kassza-ellenőrzéseket a NAV munkatársai.

Békés megye

A NAV Békés megyei munkatársai szeptember 24. és 25. között Vésztőn ellenőriznek. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást és ezzel összefüggésben az online pénztárgépek bevételi adatait vizsgálják, akár ismétlődően is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei 2019. szeptember 23. és 26. között a pékségeknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgép megfelelő használatát.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 29-én a győri piacokat és vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. szeptember 23. és 27. között:

 • szeptember 23. hétfő: Debrecen, Ebes, Hajdúszoboszló
 • szeptember 24. kedd: Debrecen, Egyek, Tiszacsege
 • szeptember 25. szerda: Debrecen, Hosszúpályi, Monostorpályi
 • szeptember 26. csütörtök: Debrecen, Józsa
 • szeptember 27. péntek: Debrecen

Az igazgatóság munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember hónapjában a papír- és írószer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az általuk forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 39. héten:

 • szeptember 24. kedd: Szolnok
 • szeptember 25. szerda: Öcsöd-Kengyel
 • szeptember 26. csütörtök: Tiszafüred-Tiszaigar-Tiszaörs
 • szeptember 27. péntek: Rákóczifalva-Martfű

A revizorok a foglalkoztatottak ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 23. és 27. között az iskolai és munkahelyi büféket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet, az alkalmazottak bejelentését, de forgalomszámlálást is végezhetnek.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. szeptember 23. és 27. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 23. hétfő: Bátonyterenye és környéke
 • szeptember 24. kedd: Balassagyarmat és környéke
 • szeptember 25. szerda: Salgótarján és környéke
 • szeptember 26. csütörtök: Rétság és környéke
 • szeptember 27. péntek: Pásztó és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a gépjárműalkatrész-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten azokat ellenőrzi, akiknél legalább két éve nem volt ellenőrzés. Ismét vizsgálatra számíthatnak azok is, akiknek a pénztárgépe legalább 60 napja nem küld adatokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 23. hétfő: Mándok, Tuzsér
 • szeptember 24. kedd: Nyíregyháza,
 • szeptember 25. szerda: Vásárosnamény, Nábrád
 • szeptember 26. csütörtök: Mátészalka
 • szeptember 27. péntek: Kállósemjén

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS