Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 37. heti lista

2019. 09. 09., 08:01

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 9-én kezdődő 37. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 4. és 18. között Budapesten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélkül is működőképes automata berendezések pl. parkolóautomata, önkiszolgáló autómosó automata, önkiszolgáló benzinkút, csomagpont-automata, könyvautomata, játékautomata, fényképkészítő automata, menetjegykiadó automata stb.: adóhatósághoz történő bejelentésének teljesítését.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 9. és 15. között, Komlón, Mohácson, Palkonyán, Szentlőrincen, Villányban és Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Továbbá – ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják – forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Az ellenőrök jelenlétére számíthatnak a szőlő- és bortermelők, a ruházati kiskereskedők, a kisboltok, a piaci értékesítők, a vendéglátóhelyek, valamint az építőipari adózók.

A megye nagyobb rendezvényein, így a Palkonyai Szüreti Nyitott Pincéken is számíthatnak az adózók a NAV munkatársaira.

Békés megye

2019. szeptember 9. és 13. között a NAV Békés Megyei Adó és Vámigazgatóságának munkatársai a tótkomlósi, szarvasi, orosházi, békéscsabai, gyulai és békési piacokon végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyében szeptember 9. és 12. között a virágüzleteket és ajándékboltokat ellenőrzi. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 13-án és 14-én a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. szeptember 9. és 13. között:

 • szeptember 9. hétfő: Debrecen, Derecske
 • szeptember 10. kedd: Debrecen, Nyíradony
 • szeptember 11. szerda: Debrecen, Hajdúhadház-Téglás
 • szeptember 12. csütörtök: Debrecen, Hajdúböszörmény
 • szeptember 13. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 37. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 9. hétfő: Heves
 • szeptember 10. kedd: Feldebrő
 • szeptember 11. szerda: Gyöngyös
 • szeptember 12. csütörtök: Hatvan
 • szeptember 13. péntek: Eger

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét ellenőrzik.

Az igazgatóság munkatársai egész szeptemberben ellenőrzik a papír- és írószer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az általuk forgalmazott áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 9. és 13. között az élelmiszerboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. szeptember 9. és 13. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 9. hétfő: Salgótarján és környéke
 • szeptember 10. kedd: Rétság és környéke
 • szeptember 11. szerda: Balassagyarmat és környéke
 • szeptember 12. csütörtök: Pásztó és környéke
 • szeptember 13. péntek: Szécsény és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a barkácsboltokban és szerszámüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 37. héten is folytatja a pékségek, sütödék és pékáruboltok ellenőrzését. Mellettük az iskolabüfék is számíthatnak a revizorok megjelenésére.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 37. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 9. hétfő: Kékcse, Döge, Kisvárda
 • szeptember 10. kedd: Bököny, Balkány, Geszteréd
 • szeptember 11. szerda: Mátészalka
 • szeptember 12. csütörtök: Csenger
 • szeptember 13. péntek: Tiszavasvári, Tiszalök

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 6. és 22. között ellenőriznek a szüreti fesztiválokon, rendezvényeken. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • szeptember 12. csütörtök: Szekszárd
 • szeptember 13. péntek: Szekszárd, Tamási
 • szeptember 14. szombat: Szekszárd, Tamási
 • szeptember 15. vasárnap: Szekszárd

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 9. és 13. között a piaci kereskedelemmel foglalkozó adózókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 9. és 13. között az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 9. hétfő: Veszprém
 • szeptember 10. kedd: Pápa
 • szeptember 11. szerda: Tapolca
 • szeptember 12. csütörtök: Ajka
 • szeptember 13. péntek: Várpalota

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 9. és 22. között a piacokon és közterületeken árusítókat ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS