Kik kerülnek a NAV „célkeresztjébe” a 3. héten? – Itt a friss lista

2019. 01. 14., 08:45

Az ADÓtraffipax bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 14-én kezdődő 3. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: környezetvédelmi termékdíj

A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai július 9-től a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek forgalmazásával, importjával érintett adózók adókötelezettségeinek (bejelentés, bevallás benyújtás, nyilvántartás vezetés) szabályszerű teljesítését vizsgálják.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 31. között fokozottan ellenőrzik a sport-, szórakoztató és szabadidős tevékenységet végző vállalkozásokat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 14. és 20. között Bólyban, Komlón, Mohácson, Sátorhelyen, Szentlőrincen, Szigetváron és Pécsen végeznek ellenőrzéseket.

A vizsgálatok során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik.

A hivatal munkatársai kiemelten vizsgálják a 2019. január 1-jétől érvényes új áfa-kulcsok szabályos alkalmazását. Emellett ellenőrzésre számíthatnak az online kereskedők, a személyszállítók, a vendéglátóhelyek, valamint a fizikai közérzetjavító tevékenységet folytató adózók. Az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak az építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának ellenőrzésére is.

Békés megye

2019. január 14. és 18. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban békéscsabai és gyulai közintézmények büféiben tartanak ellenőrzéseket. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét, és a forgalmi viszonyok alakulását vizsgálják, akár ismétlődő jelleggel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei 2019. január 14. és 18. között fokozottan ellenőrzik a megye területén építkezéseken foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését. 

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei január 14. és 18. között Székesfehérváron és a Velencei-tó körül az építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét ellenőrzik.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 31. között fokozottan ellenőrzik a fénymásoló üzleteket, a papírboltokat, illetve a ruhatisztítással foglalkozó vállalkozásokat Győrben és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. január 14. és 18. között:

 • január 14. hétfő: Hajdúszoboszló, Debrecen
 • január 15. kedd: Vámospércs, Debrecen
 • január 16. szerda: Hajdúböszörmény, Debrecen
 • január 17. csütörtök: Debrecen
 • január 18. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál, különös tekintettel a piacon- és közterületen árusítókra. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 3. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 14. hétfő: Tarnaméra
 • január 15. kedd: Szihalom
 • január 16. szerda: Heves
 • január 17. csütörtök: Abasár
 • január 18. péntek: Kerecsend

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 3. héten:

 • január 14. hétfő: Nagykörű
 • január 15. kedd: Jászárokszállás
 • január 17. csütörtök: Cibakháza, Kunszentmárton

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 18. között fokozottan ellenőrzik a festék-, vegyi áru- és háztartási üzleteket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. január 14. és 18. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 14. hétfő: Szécsény és környéke
 • január 15. kedd: Rétság és környéke
 • január 16. szerda: Jobbágyi, Szurdokpüspöki és környékük
 • január 17. csütörtök: Balassagyarmat és környéke
 • január 18. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten vizsgálják a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2019. januárjában a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága januárban a 2. héten azokat az üzleteket ellenőrzi, ahol az online pénztárgépek nem kommunikálnak a NAV szerverével. Emellett az építőipari foglalkoztatottak bejelentéseit is vizsgálják a hivatal munkatársai.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 2. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 14. hétfő: Nyíregyháza,
 • január 15. kedd: Nagyhalász, Dombrád,
 • január 16. szerda: Rakamaz, Tiszanagyfalu,
 • január 17. csütörtök: Kisvárda,
 • január 18. péntek: Nyírtelek.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 18. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépek használatát. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet. Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • január 14. hétfő: Szedres, Nagydorog
 • január 15. kedd: Paks
 • január 16. szerda: Szekszárd
 • január 17. csütörtök: Dombóvár
 • január 18. péntek: Bonyhád

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 18. között folyamatosan ellenőrzik az oktatási intézmények területén működő büféket, vendéglátókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 18. között kiemelten ellenőrzik a hentesüzleteket, valamint a pecsenyesütőket.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak szabályszerű bejelentéseit, az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS