Kik és hol várhatják a NAV revizorait? – Itt a 16. heti lista

2019. 04. 15., 09:32

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 15-én kezdődő 16. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 15. és 16. héten elsősorban a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket sonka, tojás, édesség, illatszer értékesítőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 15. és 18. között a húsvéti ünnephez kapcsolódóan kiemelten ellenőrzik a budapesti hentesáru-, tojás-, ajándék- és édességkereskedőket.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – tekintettel a közeledő Húsvétra – 2019. április 15. és 18. között kiemelten ellenőrzik a piacokat, valamint a csokoládé- és ajándékárusokat.  Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát is vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

 • április 15. és 21. között Hajós és Mélykút

településeken kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, ezt követően a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság kiemelten ellenőrzi a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit a húsvéti ünnepeket megelőző időszakban a megyei piacokon, közterületeken. Az ellenőrzések időpontjai és helyszínei a 16. héten:

 • április 16. kedd: Kiskunfélegyháza, Soltvadkert
 • április 17. szerda: Baja, Kalocsa, Kiskőrös
 • április 18. csütörtök: Kecel

Az igazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket . Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 15. és 21. között

 • Harkányban, Mohácson, Sásdon, Sellyén, Siklóson, Szentlőrincen, Szigetváron, Vajszlón és Pécsen

végeznek ellenőrzéseket.

Húsvét hetében az ellenőrök aktív jelenlétére számíthatnak a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, zöldséget és gyümölcsöt árusítók.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálás is végeznek.

A hivatal munkatársai, a megye területén zajló építkezéseken is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Békes megye

2019. április 15. és 18. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség-, füstöltáru- és édességkereskedőket a megye piacain. A revizorok a nyugta-, számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentéseit és az áruk eredetét is vizsgálják.

Ellenőrzésekre az alábbi piacokon lehet számítani:

 • április 15. hétfő: Tótkomlós
 • április 16. kedd: Békés, Mezőberény, Gyula
 • április 17. szerda: Békéscsaba
 • április 18. csütörtök: Orosháza

Április 11. és 18. között az igazgatóság munkatársai fokozottan ellenőrzik azokat a húsboltokat, amelyek tevékenysége veszteséges vagy alacsony jövedelmezőségű. A revizorok a nyugta-, számlaadás, valamint a foglalkoztatottak ellenőrzése mellett figyelemmel kísérik a forgalmi viszonyok alakulását, és ezzel összefüggésben kiemelten vizsgálják az online pénztárgépek bevételi adatait, akár ismétlődő jelleggel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 15. és 18. között vizsgálják a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet és primőr zöldségeket árusítóknál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak fokozottabb ellenőrzésekre:

 • április 15. hétfő: Tiszaújváros,
 • április 16. kedd: Kazincbarcika, Sárospatak,
 • április 17. szerda: Miskolc,
 • április 18. csütörtök: Miskolc, Sajószentpéter.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai  április 15. és 17. között fokozottan ellenőrzik a húst, tojást, tejet, édességet és illatszert értékesítőket a szegedi üzletekben és piacokon.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei április 15. és 18. között a húsvéti ünnephez kapcsolódóan kiemelten ellenőrzik a  hentesáru-, tojás-, zöldség-, gyümölcs- és édességkereskedőket.

Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsvétra tekintettel 2019. április 1. és 22. között fokozottan ellenőrzik az ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit az üzletekben és a piacokon.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. április 15. és 18. között:

 • április 15. hétfő: Debrecen
 • április 16. kedd: Debrecen
 • április 17 szerda: Debrecen
 • április 18. csütörtök: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a kereskedőknél, szolgáltatóknál, továbbá a húsvéti ünnepekre való tekintettel kiemelten ellenőrzik a piaci kereskedőket és vendéglátókat.

 

Ellenőrzésekre számíthatnak még az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók és a jövedéki termékek forgalmazói is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 áprilisban a társhatóságokkal együtt fokozottan ellenőrzik a megyei piacokat, vásárokat. 

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. április 15. és 18. között kiemelten ellenőrzik a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek (sonka, tojás, édesség) értékesítőit a piacokon és az üzletekben.

Az adóellenőrök a nyugta- számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 8. és 18. között fokozottan ellenőrzik a húsvéti termékek árusítóit az üzletekben és a piacokon.

Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. április 15. és 18. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 15. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • április 16. kedd: Salgótarján és környéke
 • április 17. szerda: Pásztó és környéke
 • április 18. csütörtök: Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban a henteseknél, húsáru-kiskereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a hús-, tojás- és az édességkereskedéseket 2019. április 8. és 18. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 16. héten folytatja a húsvéti ünnepekhez köthető kereskedők, szolgáltatók ellenőrzését. A NAV munkatársai fokozottan vizsgálják a füstölt húsáruk, tojás, édesség és ajándékok árusítóit.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják az üzletekben, a piacokon, vásárokon.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 8. és 18. között kiemelten ellenőrzik a húsvéthoz kapcsolódóan a tojás-, hús- és édesség-kiskereskedőket. Arevizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálások végzésére is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • április 15. hétfő: Simontornya, Pincehely
 • április 16. kedd: Dombóvár
 • április 17. szerda: Szekszárd
 • április 18. csütörtök: Tolna

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 8. és 12. között fokozottan ellenőrzik a pékáru boltokat.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta-, számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 15. és 18. között kiemelten ellenőrzik a tojás- és édességkereskedőket, a játékboltokat, valamint a piacokon és kitelepüléseken árusítókat.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • április 15. hétfő: Balatonfüred és környéke
 • április 16. kedd: Tapolca és környéke
 • április 17. szerda: Balatonalmádi és környéke
 • április 18. csütörtök: Várpalota és környéke

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 10. és 22. között fokozottan ellenőrzik a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzéseknél társhatóságok bevonására is sor kerülhet.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS