Kik és hol számíthatnak NAV-revizorok „látogatására”? – Itt a 28. heti lista

2019. 07. 08., 09:15

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 9-án kezdődő 27. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. júliusban fokozottan ellenőrzik a fagylaltozókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai 2019. június-júliusban fokozottan ellenőrzik a gyermektáborok szervezőit. Az adóellenőrök a foglalkoztatás szabályszerűségét és a nyugta-, számlaadást vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei revizorai július 8. és 14. között Mohácson, Siklóson, Villányban és Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A hivatal munkatársainak érkezésére számíthatnak a cukrászdák, a közterületen értékesítők, a piaci kiskereskedők, a vendéglátóhelyek, és az építőipari tevékenységet folytató adózók.

A megye nagyobb rendezvényein fokozottan számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére.

Békés megye

2019. július 8. és 12. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Doboz-Szanazug, Gyula-Városerdő, Békés-Dánfok, Szarvas, Békésszentandrás, Gyomaendrőd és Köröstarcsa szabadstrandjainak, üdülőhelyeinek vendéglátósainál, szabadidős, sportolási szolgáltatóknál végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

2019. július 11-én az igazgatóság munkatársai elsősorban az Orosháza-Gyopáros strandfürdő területén végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzésekre – akár ismétlődő jelleggel – egész nap lehet számítani.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai július 8. és 12. között fokozottan ellenőrzik a megyei strandok, fürdők területén működő kereskedőket és vendéglátóhelyeket.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 8. és 12. között a rendezvényeken és fesztiválokon végeznek ellenőrzéseket, ahol vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és az online pénztárgép megfelelő használatát.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. július hónapjában fokozottan ellenőrzik a Heves megye területén cukrászdát, fagylaltozót üzemeltető vállalkozásokat. A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. július 8. és 12. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 8. hétfő: Pásztó és környéke
  • július 9. kedd: Balassagyarmat és környéke
  • július 10. szerda: Salgótarján és környéke
  • július 11. csütörtök: Rétság és környéke
  • július 12. péntek: Bátonyterenye és környéke

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a fagylaltozóknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 júliusában kiemelten ellenőrzik a megyei fürdőket és strandokat, valamint a területükön működő vendéglátóhelyeket és szolgáltatókat is.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 28. héten kiemelt figyelmet fordít az alábbi tevékenységek ellenőrzésére: strandok, fagylaltozók, piacok, vásárok, fizetővendéglátók. Az ellenőrzések a Balaton teljes déli partján várhatóak.

Tolna megye

A NAV Tolna megyei munkatársai 2019. július 8. és 12. között kiemelten ellenőrzik a strandokon működő vendéglátókat, kereskedőket és szolgáltatókat. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • július 8. hétfő: Dunaföldvár
  • július 9. kedd: Paks
  • július 10. szerda: Szekszárd
  • július 11. csütörtök: Tamási
  • július 12. péntek: Fadd, Dombori

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. július 8. és 13. között kiemelten ellenőrzik Sümegen, Tapolcán, Pápán és Zircen a zöldség- és gyümölcsárusokat, valamint az építőipari tevékenységet végzőket. A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS