Kik és hol számíthatnak a NAV revizoraira a 3. héten? – Itt a friss lista

2020. 01. 13., 08:15

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 13-án kezdődő 3. héten.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február közepéig ellenőrzik a sport-, szórakoztató és szabadidős szolgáltatókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai az alábbi időpontokban és településeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését illetve az online pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását:

 • január 13. hétfő: Kiskunfélegyháza, Jakabszállás, Izsák
 • január 14. kedd: Orgovány
 • január 16. csütörtök: Kalocsa, Harta, Szank, Tázlár

Elsősorban azok az adózók számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére, akiknél az elmúlt évben nem volt ellenőrzés.

Baranya megye

A NAV baranyai adóellenőrei január 13. és 19. között is folytatják a takarítók ellenőrzését a megyeszékhely oktatási és egészségügyi intézményeiben.

A héten Pécsett, Komlón, Szigetváron, Siklóson, Mohácson és Harkányban a vendéglátóhelyeken vizsgálják a revizorok az online pénztárgép használatát, a számla- és nyugtaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését.

A hivatal munkatársai továbbra is ellenőrzik a megye építkezésein az alkalmazottak szabályos foglalkoztatását.

Békés megye

A NAV Békés megyei munkatársai 2020. január 13. és 17. között a fizikai közérzetjavító és kondicionáló termeket, masszázsszalonokat ellenőrzik a megyében. A revizorok a nyugta-, számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 13. és 16. között a megye területén ellenőrzik azokat az adózókat, akiknek az online pénztárgépük szüneteltetett állapotú, azonban a NAV szerverére érkezik belőle forgalmi adat. Ezen túl vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentéseit is. Az igazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 13. hétfő: Bogács
 • január 14. kedd: Miskolc
 • január 15. szerda: Tokaj
 • január 16. csütörtök: Mezőcsát, Mályi

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei január 13. és 17. között a zöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2020. január 13. és 17. között:

 • január 13. hétfő: Debrecen, Nyíracsád, Nyírábrány
 • január 14. kedd: Debrecen, Derecske
 • január 15. szerda: Debrecen, Hajdúszoboszló
 • január 16. csütörtök: Debrecen, Hajdúhadház, Téglás
 • január 17. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók,

Jász-Nagykun-Szolnok megye

„Januárban a revizorok is ledobják a fölös kilókat”: a NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. januárban ellenőrzik az edzőtermeket, az étrend-kiegészítőket forgalmazókat és a sportfelszereléseket árusítókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 13. és 17. között a hentesüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága már a 2. héten megkezdte azon vállalkozások ellenőrzését, amelyek nem teljes körűen tettek eleget adatszolgáltatási vagy bevallási kötelezettségüknek. Ez azokra a munkáltatókra is vonatkozik, akik a foglalkoztatás megszűnése után nem jelentik ki a távozó munkavállalót.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Emellett ismét figyelmet kap az építkezéseken is a foglalkoztatási szabályok betartása.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 3. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 13. hétfő: Nyíregyháza
 • január 14. kedd: Nyírbátor, Nyírgyulaj
 • január 15. szerda: Kisvárda, Kékcse
 • január 16. csütörtök: Mátészalka, Kocsord
 • január 17. péntek: Záhony

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is ellenőrzik.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 13. és 17. között a kereskedőket és az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • január 13. hétfő: Szedres, Nagydorog
 • január 14. kedd: Paks
 • január 15. szerda: Dombóvár
 • január 16. csütörtök: Tamási
 • január 17. péntek: Bonyhád

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 13. és 17. között ellenőrzik a kórházi- és iskolabüfék, valamint a kereskedők és a vendéglátók leltárvezetéseit.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • január 13. hétfő: Veszprém
 • január 14. kedd: Balatonfüred
 • január 15. szerda: Ajka
 • január 16. csütörtök: Pápa
 • január 17. péntek: Várpalota

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2020. január 13. és 17. között:

 • január 13. hétfő: Zalaegerszeg, Nagykanizsa
 • január 14. kedd: Keszthely, Hévíz
 • január 15. szerda: Nagykanizsa, Zalakaros
 • január 16. csütörtök: Lenti, Letenye
 • január 17. péntek: Zalaegerszeg, Zalalövő

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését ellenőrzik.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS