Hol várhatók NAV-revizorok a 12. héten? – Itt a friss lista

2019. 03. 18., 09:32

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 18-án kezdődő 12. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 18. és 24. között az Országos Étterem Héthez kapcsolódóan kiemelten ellenőrzik a vendéglátóknál a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását.

Az igazgatóság munkatársai 2019. március 11. és 31. között kiemelten ellenőrzik a kertészeteket, díszfaiskolákat, dísznövényeket értékesítőket és a kertészeti termékeket árusító webáruházakat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 18. és 22. között

 • Soltvadkerten és
 • Kerekegyházán

kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság munkatársai márciusban kiemelten ellenőrzik a székhelyszolgáltatók és az azokat igénybevevők bejelentési és változás-bejelentési kötelezettségeinek teljesítését.

Az igazgatóság egész évben kiemelten ellenőrzi a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Békés megye

2019. március 18. és 23. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik Békéscsabán, Orosházán és Gyulán a személyszállító szolgáltatókat (taxisokat). A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét vizsgálják. Az ellenőrzésekre – akár ismétlődő jelleggel – egész nap lehet számítani.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei március 14. és 21. között ellenőrzik a faiskolákat, virágárusokat, alkalmai kitelepülőket. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását, a foglalkoztatás szabályszerűségét, esetenként forgalomszámlálást is végeznek.

Heves megye

A NAV Heves megye területén az alábbi időpontokban és helyszíneken végez ellenőrzéseket a 12. héten:

 • március 18. hétfő: Heves
 • március 19. kedd: Hatvan
 • március 20. szerda: Eger
 • március 21. csütörtök: Gyöngyös
 • március 22. péntek: Maklár

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 márciusában fokozottan ellenőrzik a megye területén található virág- és ajándékkereskedőket. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében, az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 12. héten:

 • március 18. hétfő: Tiszafüred
 • március 19. kedd: Jászberény
 • március 20. szerda: Szolnok
 • március 21. csütörtök: Jászfényszaru
 • március 22. péntek: Martfű

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 18. és 22. között fokozottan ellenőrzik az autóalkatrész-kereskedőket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. március 18. és 22. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 18. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • március 19. kedd: Rétság és környéke
 • március 20. szerda: Salgótarján és környéke
 • március 21. csütörtök: Szécsény és környéke
 • március 22. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban a gépjárműalkatrész-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik 2019. március 18-24. között

 • a dabasi vállalkozásokat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztattak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 12. héten a megye teljes területén fokozottan ellenőrzi a vetőmag- és palántacsemetéket, a kerti eszközöket, vegyszereket árusítókat. A mezőgazdasági boltok mellett a piacokon árusító kereskedők is számíthatnak vizsgálatokra. Ezzel párhuzamosan folytatódnak a hentesüzletek ellenőrzései is.

A nyugtaadás és a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják az ellenőrök.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 11. és 22. között kiemelten ellenőrzik az építkezési vállalkozásokat és a gépjárműalkatrész-kereskedőket. A revizorok vizsgálják a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészlet eredetét, a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb. teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • március 18. hétfő: Dunaföldvár
 • március 19. kedd: Bonyhád
 • március 20. szerda: Dombóvár
 • március 21. csütörtök: Tamási
 • március 22. péntek: Paks

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 11. és 2019. március 22. között folyamatosan ellenőrzik a piaci kereskedelemmel, valamint a vendéglátással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai fokozottan ellenőrzik 2019. március 18. és 22. között a mezőgazdasági boltokban a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, az online pénztárgépek szabályszerű használatát. Az érintett helyszíneken forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS