Hol számíthatunk NAV-revizorokra? – Itt a 14. heti lista

2019. 04. 01., 09:32

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 2-jén kezdődő 14. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, a kertészetboltokat, valamint a piacon, közterületen értékesítőket.

A vállalkozók április 1. és 7. között Komlón, Mohácson, Bólyban, Siklóson, Kozármislenyben, Szentlőrincen és a megyeszékhelyen számíthatnak a revizorok megjelenésére, ahol a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatással összefüggő előírások betartását, valamint az online pénztárgépek használatát ellenőrzik.

A hivatal munkatársai továbbra is ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, az autós és motoros boltokat, a személyszállítókat, valamint az építkezéseken a szabályos foglalkoztatást.

Békés megye

2019. április 3-án a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békéscsabán a Rózsakert Piac és a Vásárcsarnok területén ellenőriznek. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentése mellett a nyugta- és számlaadást, valamint a forgalmi viszonyok alakulását vizsgálják – akár ismétlődő jelleggel – egész nap. Kiemelten számíthatnak ellenőrzésre azok az árusok, akiknek a forgalmi adatai jelentős eltéréseket mutattak a korábbi ellenőrzéseken.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei április 1. és 5. között fokozottan ellenőrzik az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását az adatot nem küldő pénztárgépek üzemeltetőinél.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsvétra tekintettel 2019. április 1. és 22. között fokozottan ellenőrzik az ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit az üzletekben és a piacokon. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. április 1. és 5. között:

 • április 1. hétfő: Hajdúszoboszló, Debrecen
 • április 2. kedd: Debrecen
 • április 3. szerda: Kaba, Debrecen
 • április 4. csütörtök: Nyíracsád, Debrecen
 • április 5. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 14. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 1. hétfő: Pétervására, Erdőkövesd
 • április 2. kedd: Kerekharaszt, Zagyvaszántó
 • április 3. szerda: Hatvan
 • április 4. csütörtök: Noszvaj
 • április 5. péntek: Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai 2019 áprilisban a társhatóságokkal együtt fokozottan ellenőrzik a megyei piacokat, vásárokat. A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. április 1. és 5. között fokozottan ellenőrzik a gépjárműalkatrész-kereskedőket.

Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 25. és április 8. között fokozottan ellenőrzik a vetőmagokat, palántákat, csemetéket árusítókat és a gazdaboltokat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. április 1. és 5. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 1. hétfő: Pásztó és környéke
 • április 2. kedd: Salgótarján és környéke
 • április 3. szerda: Jobbágyi és környéke
 • április 4. csütörtök: Balassagyarmat és környéke
 • április 5. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban a gumiabroncs-javítóknál, centrírozóknál ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 14. héten fokozottan ellenőrzi az autómosással és gumicserével foglalkozó vállalkozásokat és az építőanyag-kereskedőket, tüzépeket, lerakatokat.

A nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 14. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 1. hétfő: Szakoly, Nyírgelse
 • április 2. kedd: Csaroda, Vámosatya, Gelénes
 • április 3. szerda: Vaja
 • április 4. csütörtök: Kisvárda, Mándok
 • április 5. péntek: Újfehértó, Nyíregyháza

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS