Hol kezdik a szeptembert a NAV revizorai? – Itt a 36. heti lista

2019. 09. 02., 08:01

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 2-án kezdődő 36. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 6. és 8. között a Kiskunhalasi Szüreti Fesztivál kitelepüléseinél vizsgálják a számla- és nyugtaadást, illetve a foglalkoztatottak bejelentését.

Az igazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei revizorai szeptember 2. és 8. között, Komlón, Kozármislenyben, Mohácson, Siklóson valamint Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Továbbá, ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, forgalomszámlálásra is sor kerülhet. Ellenőrzésre számíthatnak a piaci kiskereskedők, a pékségek, ruházati kiskereskedők, a kisboltok, a vendéglátóhelyek, a személyszállítást végzők, valamint az építőipari adózók.

A megye nagyobb rendezvényein, így a Villányi Sörfesztivál és Sváb Zenei Fesztiválon is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 5-én az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai szeptember 2. és 6. között ellenőrzik a papír- és írószer-kiskereskedőket a megyében.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. szeptember 2. és 6. között:

 • szeptember 2. hétfő: Debrecen, Hajdúszoboszló
 • szeptember 3. kedd: Debrecen, Hajdúböszörmény
 • szeptember 4. szerda: Debrecen, Hajdúnánás
 • szeptember 5. csütörtök: Debrecen, Polgár
 • szeptember 6. péntek: Debrecen

Az igazgatóság munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 36. héten a papír-írószer üzleteket, valamint a ruházati kereskedőket ellenőrzi.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 2. és 6. között elsősorban a távol-keleti árukkal kereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. szeptember 2. és 6. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 3. kedd: Balassagyarmat és környéke
 • szeptember 4. szerda: Pásztó és környéke
 • szeptember 5. csütörtök: Salgótarján és környéke
 • szeptember 6. péntek: Szécsény és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a pékségekben.  Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik a papír-, írószerkereskedőket és a távol-keleti ruházattal kereskedőket szeptember 8-ig.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 36. héten a pékségeket, sütödéket és pékáruboltokat ellenőrzi.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 36. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 2. hétfő: Encsencs
 • szeptember 3. kedd: Mátészalka
 • szeptember 4. szerda: Demecser, Pap
 • szeptember 5. csütörtök: Nyírlugos, Nyírmihálydi, Penészlek
 • szeptember 6. péntek: Hodász, Kántorjánosi, Nyírderzs

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 6. és 22. között ellenőriznek a szüreti fesztiválokon, rendezvényeken. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei (a 36. héten):

 • szeptember 6. péntek: Bátaszék

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 2. és 8. között a gyorsnyomdákat ellenőrzik.

Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint a készpénzkészletet vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS